گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

صنعت موسیقی در تلاش برای حفظ آینده


در سال ۲۰۰۶ در آمد حاصله از فروش آنلاین موسیقی از طریق تلفن های موبایل، بیش از دو میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال ۲۰۰۵، دو برابر شده است. طبق گزارش منتشر شده توسط IFPI (سازمانی که ثبت رکوردهای سراسر دنیا را عهده دار است) متاسفانه این رقم قادر نیست کمبودهای بوجود آمده در بازار فروش سی دی را جبران نماید.

در این گزارش، مشکل فعلی صنعت موسیقی اینگونه مطرح شده است: “در حالیکه آینده صنعت موسیقی بشدت به اینترنت وابسته است، دزدی آهنگ و کپی های غیرقانونی خطری بسیار جدی برای بازار موسیقی دیجیتال محسوب می شود.”

به هر ترتیب دست اندکاران صنعت موسیقی نیز در این میان بی کار ننشسته اند و اقدامات قانونی لازم بر علیه حدود ده هزار نفر از افرادی که به بارگذاری (upload) غیر قانونی فایل های موسیقی اشتغال دارند را به انجام رسانده اند. تحقیقات انجام شده نشان می دهد، این اقدام سبب کاهش تعداد آن دسته از کاربرانی است که در بازار اروپا به صورت غیرمجاز، به اشتراک گذاری فایل ها را انجام می دهند.

IFPI در این باره معتقد است که مبارزه با افراد مذکور یکی از راههای برطرف نمودن چنین مشکلی است، این سازمان در نظر دارد با همکاری شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت، کلیه اقدامات قانونی لازم برای راه اندازی ستادی جهت مبارزه با سرقت فایل های موسیقی دیجیتال را به انجام برساند.

بر اساس گزارش فوق الذکر، در حال حاضر فروش موسیقی دیجیتال تنها ده درصد از بازار موسیقی را در اختیار دارد. جان کندی (John Kennedy)، رئیس و مدیر اجرایی ارشد IFPI در این باره اظهار میگوید :

“برندگان اصلی در عرصه موسیقی دیجیتال مصرف کنندگان هستند که به صورت ۲۴ ساعته به منابع موسیقی دسترسی نامحدود دارند. آنها فایل های موسیقی را به فرمت ها و روش های جدید مانند دانلود از طریق iTunes، یک فایل تصویری در سایت YouTube و یا حتی صدای زنگ گوشی موبایل خود، در اختیار دارند.”

در سال ۲۰۰۶، تعداد فایل های موسیقی که به صورت آنلاین در اختیار کاربران بود، حدوداً دو برابر شد و به رقم چهار میلیون فایل رسید، در این میان هزاران آلبوم کامل موسیقی به فرمت های مختلف دیجیتال در دسترس کاربران است.

پخش کننده های موسیقی (MP3 Players) قابل حمل دستگاههایی هستند که بیشترین رشد را در حیطه موسیقی به دنبال داشته و دارند. نتایج آمار اخیر نشان می دهد که تعداد آن دسته از کاربران این دستگاهها که برای دانلود موسیقی هزینه ای پرداخت می کنند با کاربرانی که از سایت های غیر مجاز به صورت رایگان فایل دریافت می کنند تقریباً برابر است.

حدود نیمی از درآمد موسیقی دیجیتال در سراسر جهان در سال ۲۰۰۶ به گوشی های موبایل اختصاص داشته، اما درصد استفاده کاربران از موسیقی در گوشی های موبایل، در کشورهای مختلف کاملا متفاوت است. به عنوان مثال در کشور ژاپن حدود ۹۰ درصد از فروش موسیقی دیجیتال به گوشی های موبایل تعلق دارد.

طبق پیش بینی IFPI، سال ۲۰۰۷ نقطه تحولی در بازار موسیقی گوشی های موبایل خواهد بود و شرکت های سازنده این گوشی ها از جمله نوکیا و سونی اریکسون روز به روز در حال توسعه قابلیت های پخش موسیقی در محصولات خود هستند.

تکنولوژی جدید معمولا با ارائه مدل های متنوع در بازار دگرگونی بوجود می آورد، برای مثال به خاطر آورید بلایی را که تلویزیون بر سر رادیو آورد، یا لطمه ای را که ویدیو به تلویزیون و سینما وارد نمود.

صنعت موسیقی نیز در حال حاضر در بدو ورود به چنین تحولی قرار دارد؛ تنها سئوالی که در این زمینه مطرح می شود این است که آیا دستگاههای پخش کننده فعلی موجود در دنیای موسیقی قادرند با سرعت مورد نیاز، خود را با شرایط جدید بازار وفق دهند؟ در غیر این صورت با ورود رقبای جدید که تجهیزات مناسب تری را ارائه خواهند نمود به طور کامل از صحنه حذف خواهند شد.

سحر افشانی

سحر افشانی

۱ نظر

  • سینه ام زاتش دل در غم جانانه بسوخت اتشی بود دراین خانه که کاشانه بسوخت

    تنم از واسطه دوری دلبر بگداخت جانم از اتش مهر رخ جانانه بسوخت

    سوز دل بین که زبس اتش اشکم دل شمع دوش بر من زسر مهر چو پروانه بسوخت

    اشنایی نه غریب است که دلسوز من است چون من از خویش برفتم دل بیگانه بسوخت

    خرقه زهد مرا اب خرابات ببرد خانه عقل مرا اتش میخانه بسوخت

    چون پیاله دم از توبه که کردم بشکست همچو لاله جگرم بی می و خمخانه بسوخت

    ماجرا کم کنو بازا که مرا مردم چشم خرقه از سر بدراورد و به شکرانه بسوخت

    ترک افسانه بگو حافظ و می نوش دمی که نخفتیم شب و شمع به افسانه بسوخت

    شعرازحافظ

بیشتر بحث شده است