گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

گزارشی از مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی موسیقی و آیین‌های اقوام ایرانی

دومین جشنواره ملی موسیقی و آیین‌های اقوام ایرانی با تقدیر از راویان و پیشکسوتان موسیقی نواحی ایران شامگاه ۳۰ اردیبهشت ماه در تالار حافظ شهر شیراز به کار خود پایان داد. 

حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در مراسم اختتامیه ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره برای روی صحنه آوردن موسیقی مقامی نواحی ایران در اردیبهشت دل‌انگیز شیراز، تاکید کرد: شیراز بهترین جا برای گردهم آمدن گروههای موسیقی اقوام است. یکی از بهترین روش‌ها برای برگزاری رویدادهای تخصصی بویژه موسیقی همین جشنواره آیینی اقوام است؛ موسیقی که هر گوشه آن سرشار از مولفه‌های هویت‌بخش مردمان سرزمین‌ ماست. ما هم در ارشاد سعی کردیم در وسع خودمان مشکلات را از سر راه برداریم و کمک کنیم جشنواره در شهر شیراز با بهترین کیفیت برگزار شود.

دامون ششبلوکی دبیر علمی این جشنواره هم ضمن تشکر از حضور میهمانان، مدیرکل ارشاد استان و بویژه هنرمندانی که دراین جشنواره شرکت و اجرا داشتند در جملاتی بیان داشت: بدیهی است ساز و کار چنین جشنواره هایی، نیازمند زیر ساخت‌های پژوهشی و تجارب گسترده در حوزه‌های مختلف است و بنده کمترین در کنار بزرگواران دراین امر و اتفاق ارزشمند، افتخار سهیم شدن را داشتم.

دبیر علمی دومین جشنواره ملی موسیقی و آیین‌های اقوام ایرانی در ادامه افزود: این جشنواره در طول روزهای گذشته با حضور غریب ۲۰ گروه موسیقی از اقصی نقاط ایران بزرگ فرهنگی حضور داشتند و ما در بحث موازی کاری با جشنواره هایی مشابه این جشنواره تلاش کردیم، اولویت ها و تفاوت هایی دراین جشنواره قائل باشیم که یکی از این موضوعات دعوت و حضور بزرگان، اساتید و خنیاگرانی بود که به دلایل مختلف در سالهای گذشته حضور کمتری دراین جشنواره ها داشتند.

در خصوص موضوعات محتوایی جشنواره هم به دلیل همفکری و همدلی بین پژوهشگران منطقه و مشاوره‌هایی که بهره بردیم، رپرتوارهای مهم هر منطقه بررسی شد تا شاهد بخش اصیل و مهمی از فرهنگ موسیقایی مناطق باشید و اصیل ترین رپرتوارها، بخصوص در بخش اجرایی، رپرتوارهایی بود که شاید احیانا مغفول مانده اند. همچنین با همراهی دبیراجرایی این جشنواره آقای آرش صفری، بستری فراهم کردیم تا گروه های موسیقی برای ایجاد آیین های موسیقایی در این جشنواره حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: از نگاه من بعضا، اجرای این آیین ها، نیازمند جشنواره های مجزا و بزرگی است و ما این فرصت را غنیمت شمردیم تا این بخش مهم از فرهنگ غنی موسیقایی ایران را خدمت مردمان عزیز شیراز و مخاطبان عزیز ارائه دهیم.

در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی موسیقی و آبین‌های اقوام ایرانی از نخستین دایره‌المعارف آواز ایرانی که به همت استاد میرعبدالله وطن‌دوست در ۱۳ جلد تدوین شده، رونمایی شد. این دایره المعارف اولین دایره المعارف جامع و فاخر در حوزه موسیقی و آواز ایرانی است که هزار گوشه آوازی از جمله نزدیک به ۴۰۰ گوشه از بین رفته از زمان قاجار تاکنون را شامل می‌شود.

بهروز مبصری، پژوهشگر موسیقی درباره این دایره‌المعارف توضیح داد: این دایره‌المعارف با تلاش و سرمایه شخصی استاد وطن‌دوست گردآوری شده و ۲۵ پژوهشگر از سراسر ایران در تدوین آن همکاری داشته‌اند. تحقیقات این دایره‌المعارف به صورت میدانی و چهره‌ به چهره انجام شده و تدوین آن ادامه خواهد داشت.

وی همچنین از تاسیس اپلیکشن ماهور خبر داد که اطلاعات مربوط به این دایره‌المعارف و نمونه‌های شنیداری آن را در دسترس هنرجویان و علاقمندان به آواز ایرانی قرار می‌دهد.

احمد صدری، پژوهشگر موسیقی و مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خشنودی از برگزاری این جشنواره گفت: بسیار خوشحالم بخش خصوصی حامی این جشنواره بوده و اگراشتباه نکنم استان فارس، اولین استانی است که بخش خصوصی درآن همکاری داشته و این اتفاق خوب باید بتواند الگوی باشد برای سایر استانها و از این موضوع تبعیت کنند تا این جشنواره ها بتوانند تداوم پیدا کنند و در طول زمان به یک برند تبدیل شوند و هویت پیدا کنند و بدین گونه تبدیل به یک مقصد گردشگری هم شوند تا به لحاظ اقتصاد هنر بتواند کاملا روی پای خود بایستد.

در پایان مراسم اختتامیه از دامون ششبلوکی پژوهشگر و دبیر علمی جشنواره، غلامعلی گرگین‌پور نوازنده قشقایی، کورش اسدپور خواننده بختیاری، احسان عبدی‌پورنوازنده سرنا، کورش رضوانی‌فر خواننده کهکیلویه و بویراحمد، هادی پورعطایی نوازنده دوتار خراسان، حسین درویش خواننده بلوچی، صالح احمدپور نوازنده نی انبان و میلاد شهریاری نوازنده و سرپرست گروه قشقایی با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیر شد.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است