گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

تجلیل از محمدابراهیم ذوالقدر در چهل و دومین نشست «آیین آواز»

در چهل و دومین جلسه از سلسله نشست‌های «آیین آواز» که به بحث و تبادل نظر درباره موسیقی دستگاهی ایران می‌پردازد، از آوازخوان پیشکسوت محمدابراهیم ذوالقدر تقدیر و تشکر خواهد شد. این برنامه با حضور هنرمندان و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی و هنری کشورمان در روز سه‌شنبه ۱۸ مهرماه سال جاری در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، «آیین تجلیل از محمدابراهیم ذوالقدر» در چهل و دومین نشست تخصصی آواز در موسیقی دستگاهی ایران با عنوان «آیین آواز»، روز سه‌شنبه ۱۸ مهرماه ساعت ۱۸ با حضور جمعی از هنرمندان و اهالی موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

در این برنامه علاوه بر تجلیل از محمدابراهیم ذوالقدر پیشکسوت آواز در موسیقی دستگاهی ایرانی و آوازخوانی ایشان، برنامه‌های گوناگونی مانند پخش کلیپ‌های موسیقی، سخنرانی یدالله کابلی (خوشنویس)، حسن فدائیان (خواننده) و علیرضا پورامید (شاعر و کارشناس موسیقی) در نظر گرفته شده است.

اجراهای این نشست شامل «ساز و آواز بیات اصفهان» با اجرای طاهر تنها (آواز)، محمدرضا تنها (ویولن)، علیرضا تنها (تنبک) و امید امیری (پیانو)، «ساز و آواز ماهور» با اجرای ابراهیم برزی (آواز)، ابوالفضل گودرزی (تار)، مرتضی زندآوری (تنبک)، اجرای «موسیقی محلی» حسن فداییان (خواننده) و پارسا علی‌نژاد (پیانو)، ساز و آواز علی صدیقی راد (آواز) و امین دماغ گل (تار)، آواز هنرجوی خردسال ضیاءالدین مؤذن و ساز و آواز دشتی حسین شعبانی (آواز)، محمد اکبری (تار) و سورنا رشچی (تنبک) خواهد بود.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید و برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۷۲۸۱۸ تماس بگیرید.

***

محمدابراهیم ذوالقدر که در سال ۱۳۲۸ به دنیا آمد، از سال ۱۳۴۵ شاگرد منصور صارمی شد و ردیف آواز ایرانی را فرا گرفت. در سال ۱۳۴۶ در آزمون آواز تلویزیون ملی که در آن حدود ۲۰۰۰ نفر شرکت کرده بوند، نام او میان ۳۰ نفر قبول شده بود. از آنجا بود که به کلاس صدا سازی و نت خوانی و ردیف آواز ایرانی پیوست.

اساتید صدا سازی او غیر از شاکر فرش و مرتضی حنانه و استادان موسیقی ایرانی همچون: نصرالله زرین پنجه، اسماعیل مهرتاش، محمود کریمی و حسین قوامی (فاخته ای) بودند. او در مدت دو سال دوره آن را به پایان بردند.

بعد از آن به خاطر مسئولیت‌های اداری، فعالیت هنری او کمتر شد. در سال ۱۳۶۷ که اولین اثرشان را با نام «راز حیات» با ارکستر بزرگ صدا و سیما منتشر شد و از سال ۱۳۷۳ همکاری اش با گروه درویش به سرپرستی رضا شفیعیان و نیز همکاری با هنرمندان دیگری مخصوصا در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی وابسته به صدا و سیما را دارد. همچنین کنسرت‌های متعددی در داخل و خارج از کشور را برای شناساندن موسیقی ایران به ژاپن، ایتالیا، امارات، اسپانیا و… داشته است و در حال حاضر به تدریس آواز ایرانی مشغول است.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است