گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

جیمی هندریکس، پدر گیتار الکتریک (۲)

در دهه شست هر چند هندریکس توانسته بود برای خود شهرتی کسب نماید اما چت چندلر نوازنده گیتار باس گروه مشهور Animals به وی توصیه کرد که به انگلیس برود و فعالیتهایش را در آنجا ادامه دهد. انگلیش مهد موسیقی راک اند رول، به راستی تنها جایی بود که توانست نبوغ و استعدادهای هندریکس را به نمایش گذارد؛ مهارت وی در نوازندگی و استیل خاص جیمی هندریکس به همراه ابداعاتش در نوازندگی باعث شد به سرعت نامش بر سر زیانها بیفتد.

وی در انگلیس اولین آلبوم خود را با عنوان
” Are You Experienced ”
منتشر نمود که موفقیت بسیار خوبی را برایش به همراه آورد، هرچند این موفقیت دلیل اصلی شهرتش در زادگاهش یعنی امریکا نبود!

وی کارهای عجیبی با گیتار انجام میداد همانند نواختن گیتار با دندان یا زبان و همراه با گروهش ترانه هایی را ضبط و منتشر نمود که جزو برترین آثار بریتانیا قرار گرفت.

اما کاری که در فستیوال پاپ مونتری انجام داد باعث شد تا وی با سرعت عجیبی نقل محافل خبری شود. پس از اجرایش در آن فستیوال، در انتهای برنامه وی برای تشکر از تماشاچیان گیتار خود را به آتش کشید!

بازگشت وی به آمریکا و حضوری جنجالی باعث شد که آلبومش در امریکا به فروش بالایی دست پیدا کند و به همین منوال دو آلبوم بعدی او با عنوان
Electric Ladyland و Bold as Love
مورد استقبال قرار گرفت.

اما اینکه هندریکس را به عنوان اسطوره میشناسند، چندان عجیب نیست، ساز گیتار در موسیقی راک تا سالها تنها نقش همراهی کننده را بازی مینمود.

عدم توجه به پیچیدگی های تکنیکی این ساز و قابلیتهای بالای گیتارالکتریک، مدتها بود این ساز را محدود به اجرای چند آکورد ساخته بود.

حضور جیمی هندریکس جرقه ای بود برای دیگر نوازندگان و ظهور مجدد گیتار الکتریک بدون توجه به عنصر آواز، در حقیقت موسیقی سازی را وی برای گیتار الکتریک بنیان نهاد.

نوازنده شهیر و صاحب سبک الکتریک اینگوی مالمستین، همراه از جیمی هندریکس به عنوان الگوی اصلیش یاد میکند و شاید اگر آن روز هندریکس گیتارش را به آتش نمیکشید، امروز تنها خاطره ای از وی به جا مانده بود!

وی در طی سالهای حضورش، شور هیجان خاصی را به فستیوال ها و کنسرتها میبخشید؛ در این بین گروهش را با عنوان گروه کولی ها تشکیل داد چرا که همانند کولی ها همواره مشغول سفر و اجرای برنامه در نقاط مختلف دنیا بودند.

اما این نوازنده افسانه ای گیتار در ۶ سپتامبر سال ۱۹۷۰ در زمانی که تنها ۲۷ سال سن داشت، بدلیل مصرف زیاد مشروبات الکلی و قرص از دنیا رفت. هر چند عمر وی کوتاه بود اما تاثیری که داشت تا به امروز ادامه دارد و او را الگوی اصلی بسیاری از نوازندگان برجسته گیتار امروز میتوان دید.

دیدگاه ها ۱۱

  • انگلیس مهد راک اند رول؟ شاید سبک های موسیقی پاپ اکثرا در انگلیس به اوج رسیده باشن ولی مهد اکثر شون امریکاست. خصوصا راک اند رول که سال ها قبل از بیتلز و … توسط سیاه های امریکا اجرا میشد.

  • سلاممن میلاد هستم سایت خیلی خوبی داری واقعا کارت آفرین داره از اینکه این نابغه موسیقی راکو معرفی کردی ممنون قفط اگه تونستی midiهای اهنکهاشو بذار مثل
    foxy lady little wing hey joe و..
    باز هم ازت سپاسگذاری میکنم

  • جیمی هندریکس واقعا یک استوره در نوازندگی گیتار الکتریک بود. خدمت های وی در شیوه ی گیتار نوازی قابل ستایش است.
    روحش شاد – یادش گرامی

  • جیمی خشکله بی نظیره . از اوناییه که با صدای گیتار الکتریک پرواز میکنه به آسمون هفتم . من ۶ تا کلیپ تصویری و ۳ تا آلبومشو دارم . از اون خلافکارام بوده . september 1970 تو یه هتل در لندن در اثر مصرف زیاد باربیتورات ( barbitorat ) تو حالت نیمه خواب یا بهتر بگم نعشگی استفراق میکنه و چون به پشت رو تختخوابش دراز کشیده بوده بر میگرده تو گلوش و خفه میشه . روحش شاد . از اینجور آدما کم پیدا میشه . rock و blues سبکای جیمی خشکله محسوب میشه . اتفاقا الان دارم تصویری voodoo child رو نگاه میکنم . foxy lady
    و hey joe دو تا از بهترین آهنگاشه . زنده باد جیمی هندریکس . دوست دارم هر چه زودتر برم اون دنیا ملاقاتش کنم ; البته اگه تحویلم بگیره .

  • عجب معلوماتی. اولا: جیمی هندریکس با ال اس دی مایعی که دوست دختر دانمارکیش بهش داد اووردوز می کنه. ثانیا: مرگ اون مشکوکه چون تو بیمارستان دو تا گزارش مختلف ازش هست که اولی مغشوش شده. ثالثا: خلاف کار بودنش هیچ ربطی به آثار هنریش نداره. اگر یه عده فکر می کنن اون آهنگا کار مواد مخدرن یا تاثیر اونان، باید بگم چرا وقتی کسی مست می کنه و به یکی دیگه می زنه اون آدم راننده را مجازات می کنند و نمی گن تاثیر مشروب بوده؟ چرا بی خودی موسیقی و با این کثافت کاریا قاطی می کنین؟ رابعا: آمریکا همیشه موسیقی رو به سمت های دیگه منحرف کرده نمونش راک و متال و رپه. اگر بزرگان موسیقی آمریکا رو فقط با بزرگانی که از ده کوره های بیرمنگهان بیرون اومدن مقایسه کنیم می بینیم که همونقدر که سیاهپوستا رو مخترع راک می دونن انگیلیسی ها رو هم باعث پیشرفت و بهتر شدن راک می دونن.

  • کاسکو
    اولا اینکه یه کسی چجوری مرده فک نمیکنم اهمیتی داشته باشه!! اگه مثلا مدونا بمیره طرفداراش شروع کنن صد تا حرف و حدیث بزنن قابل فهمه اما نه دیگه جیمی هندریکس! اصلا مضحکه! یکی از شعارهای راک اینه که هیچ‌کسی از تو برتر نیست و فن ستاره های دیگه رو‌مسخره میکنن که به فکر اینن فلان کسک طلاق گرفته یا نه!! اصلا سازمان اطلاعات امریکا کشتنش! خوب که چی. بیرمنگهان؟!!! اول اسمشو یاد بگیر بعد******** الحق کاسکویی!! یه دهکوره نشویل تولید موسیقی تاثیر گذارش کل قاره اروپا رو میذاره جیب بغلش!

بیشتر بحث شده است