گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

گفتگو با ریچی (۲)

ریچی می گوید: “کاواکاس ویولونیست خوبیست. استیلی معمارگونه دارد. ساختاری محکم و پر تپش. ساختار کاری او دارای نقاط واضح و کانونی مختص خود است. از ویبره های بیهوده اجتناب می کند و این یک نقطه قوت است. ولی به لحاظ شخصیت همچنان معمارگونه است.”

کتاب جدیدش “Ricci on Glissando,” متن مفصل و قابل تحسینی در باب شیوه های پیشرفته استفاده از دست چپ است. به همراه تمرینها و نصایحی در مورد یافتن محل دقیق انگشت شست از طریق گلیساندو های مختلف بر روی نقاط تک و دوبل. ریچی شیوه های انگشت گذاری جدید را با پیشنهادات خود در راجع به تکنیک های گلیساندو مقایسه میکند.

در ضمن پشت جلد کتاب شامل سخنانی نغز درین باب است. ریچی : گریگوری اچ. زایا دکترای شیمی از دانشگاه شیکاگو و ویولونیست آماتور وظیفه خطیر جمع آوری و سازماندهی سخنان روجیرو در باب ویولن که حاصل زندگی هنری اوست، را به عهده داشت.

ریچی: «با اختراع زیرچانه ای، یکی از بهترین فواید سیستم قدیم را از دست دادیم. تکنیک گلیساندو، برای هر کس که علاقه مند به اشراف بر امر انگشت گذاریست، یک مسئله تحقیقی و مطالعاتی مهم است.» ریچی در مقدمه کتاب می گوید: گلیساندو همانا لغزاندن انگشتان دست چپ است و نه گذاشتن انگشتان یکی پس از دیگری.”

ریچی همچنین یادآور شد که ” توانای اجرای یک فاصله به طریق گلیساندو است که سخت است. پس نباید با انگشتان دیگر بر روی گلیساندو کار کنید چون این روش آسانست. در حقیقت نباید با آسان ها تمرین کنید، بلکه باید به سراغ نمونه های سخت بروید.”

او اضافه کرد : «شما نیاز دارید تا هنر شیفتینگ (shifting) را یاد بگیرید. وقتی انگشت شست و انگشت اول با هم به سمت پایین دسته حرکت می کنند، این یک shift است. درحالیکه وقتی انگشت اول به سمت پایین دسته حرکت می کند و انگشت شست ثابت است، این یک گلیساندو است.»

ریچی: «اینها خلاصه مطالعات طولانی زندگی من هستند.»

” بهتر است که ابتدا سیستم قدیم را بیاموزید که راجع به گلیساندو و ثبات انگشت شست بود. در عمل اکثرهنرآموزان ابتدا به فراگیری shifting میپردازند که پرشی غیر طبیعی ست و پس از آن گلیساندو و ثابت کردن انگشت شست را می آموزند.”
” این اختراع وحشتناکی بود.” این را ریچی به هنگام اشاره به زیرچانه ای ویلن من گفت. ” پیش از زیرچانه ای، باید ویلن را با دست چپ نگه می داشتید و اگر این کار را نمی کردید احتمال داشت که ویولن از دست شما بیافتاد. درست؟ اما با اختراع زیرچانه ای شما ارتباطتان را با ساز از دست دادید و این وسیله کارکرد اصلی خودش را از دست داد و شما تبدیل به نوازنده ترومبون شدید” {این را با لغزاندن دست چپ روی ویلن نشان داد}

«پیش از زیر زیرچانه ای چیزی به نام تغییر پوزیسیون وجود نداشت. عبارات اول و دوم و سومی وجود نداشتند.« (پوزیسیون اول و دوم و سوم…)

از ریچی پرسیدم که آیا باید مردم زیرچانه ای و روشانه ای را کنار بگذارند؟

ریچی: نه، نمی توان یک قانون کلی ساخت. بعضی ها گردن خیلی کوتاه و بعضی هم گردن خیلی بلندی دارند. تکلیف آنها چیست؟…

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است