گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

یکی از نوازندگان صاحب سبک دنیای گیتار جز جورج بنسون موزیسن امریکایی میباشد وی در سن ۲۲ سالگی با ضبط اولین آلبومش، خود را به دنیای موسیقی معرفی نمود. بنسون متولد ۲۲ مارس سال ۱۹۴۳ در پنسیلوانیای آمریکا میباشد. عمده شهرت وی به خاطر آثار محبوبش در میان مردم میباشد و بیشتر از اینکه او را به عنوان یک گیتاریست جز بشناسند از وی با عنوان خواننده پاپ نام میبرند!

ترانه های مانند:
“Give Me The Night”,
“Lady Love Me (One More Time)”,
“Turn Your Love Around”,
“In Your Eyes”
“This Masquerade”,
از جمله مشهورترین آثار وی میباشد.

استیل نوازندگی وی در گیتار جز و کلا شیوه نگرش بنسون در نوازندگی و حتی ساخت قطعات استفاده از هارمونی جز و ریتمهای مختلف و در سوی دیگر عامه پسندانه کردن این تغییرات بود اما در عین حال هیچگاه موسیقی خود را دستخوش میل شنوندگانش نمیکرد و به نوعی، با این تفکر توانست بسیاری را به سمت موسیقی جز هدایت نماید و خود یکی از اشاعه دهندگان این سبک از موسیقی شود.

در زمینه خواندن نیز وی شیوه خاص خود را داشته اما او با مخالفتهای بسیاری از سوی نوازندگان حرفه ای جز روبرو بود که ساخته های بنسون را فاقد ارزش میپنداشتند اما بنسون بدون توجه به این تفکرات به کار خود ادامه میداد. هرچند آلبوم تکنوازی اش با عنوان “talk” شاهد مهر تاییدی بر مهارت و خلاقیت وی در موسیقی و نوازندگی جز و بنوعی پاسخگوی تمامی این قبیل نظرات بود.


audio file بشنوید اجرایی از بنسون را

همانند بسیاری از نوابغ موسیقی جز وی بصورت خود آموز و با گوش دادن و تمرینات فراوان گیتار را فرا گرفت و در ابتدا به همراه Jack McDuff نوازنده ارگ گروهی را تشکیل دادند که هدفشان اجرای قطعات اینسترومنتال (سازی) بود.

بنسون جوان در حقیقت بدون هیچ چشمداشتی در گروه به تمرین و نوازندگی میپرداخت اما در سن ۲۱ سالگی بود که به حد کافی این تجربه و توانایی را در خود دید که بصورت مستقل دست به فعالیت بزند و این کار او انتشار آلبومی با عنوان The New Boss Guitar که به نوعی آغاز کار او به عنوان نوازنده و موزیسن جز بود را موجب شد.

وی پس از مدت کوتاهی گروه خود را با Lonnie Smith نوازنده ارگ Ronnie Cuber نوازنده ساکسیفون تشکیل داد و با این گروه دومین آلبوم خودش را نیز ضبط نمود.

اما مهمترین اتفاق در زندگی هنری بنسون دعوت از وی توسط مالز دیویس بود. بدون شک تمامی کسانی که در گروه مایلز دیویس دعوت بکار شدند، هر یک پس از مدتی توانستند جایگاه خوبی را در دنیای موسیقی تصاحب نمایند هر چند در نبوغ و استعداد آنها شکی نیست. بنسون در اواسط دهه ۶۰ به گروه مایلز پیوست و در آن برهه نیز توانست با کمپانی کلمبیا قرادای را مبنی بر ضبط و انتشار آثارش امضا نماید که به نوعی موجب موفقیت های آلبوم های بعدی بنسون و فروش بالای آن نیز شد.

اما با ورود به دنیای تجاری سعی نمود در زمینه موسیقی عامه پسند نیز فعالیت کند، آلبوم وی در سال ۱۹۶۹ حاوی اجرای برخی از مشهورترین ترانه ها و قطعات گروه بیتلز بود که با توجه به محبوبیت بیتلز ها در آن دوره، این آلبوم توانست او را در میان عامه مردم محبوب نماید.

در اواخر دهه ۱۹۷۰ وی با کمپانی Warner Bros. Records شروع به کار نمود و در این زمان بود که دیگر همگان او را میشناختند. در سال ۱۹۷۶ آلبوم خود را با عنوان Breezin ضبط و منتشر نمود و در این آلبوم بود که وی خوانندگی را بصورت جدی تجربه نمود و چندین قطعه این آلبوم را با آواز ارائه داد.


audio file بشنوید اجرایی از بنسون را

برخلاف انتظار این قطعات با چنان استقبالی روبرو شد که قطعه This Masquerade از این آلبوم توانست رتبه یک را در جدول بیلبورد و در قسمت پاپ و جز بدست آورد، هر چند در آلبومهای قبلی نیز بر روی قطعاتش آوازهایی را خوانده بود اما این کار اولین تجربه رسمی اش در این زمینه محسوب میشد.

بنسون با صدای رسا و قوی، توانایی خواندن در سبکهای مختلف را داشت به زیبایی از موسیقی جز در ارائه آثار پاپ استفاده مینمود و همین خلاقیت وی باعث شد تا کارهایش به مذاق بسیاری از مردم خوش آید. ترانه Give Me The Night با تهیه کنندگی کوئنسی جونز نیز توانست رتبه ۴ را در میان محبوبترین ترانه های امریکا بدست آورد.

بسیاری از ترانه ها و آلبومهایش توانستند جایزه گرمی را از آن خود کند و همچنین ترانه هایش را خوانندگان مشهور پاپ نیز دوباره اجرا نموده اند، مانند ترانه Greatest Love of All که توسط ویتنی هوستون دوباره بازخوانی شد.

اما در دهه ۸۰ بنسون از دنیای حرفه ای موسیقی دور شد تا اینکه در دهه ۱۹۹۰ بار دیگر فعالیتهایش را شروع نمود و مشغول به ضبط و اجرای کنسرت در امریکا شد.

همکاری او با چت اتکینز گیتاریست جز یکی از آثار ماندگار موسیقی جز را به وجود آورد و شاید بعد از مدتها جورج بنسون را از حیطه موسیقی پاپ فراتر نهاد. هر چند این همکاری بدلیل مشکلات حقوقی میان شرکت ها ادامه نیافت و برخی از این قطعات دو نوازی به بازار موسیقی ارائه نشد.

وی در سالهای اخیر مشغول کنسرت در کشورهایی چون آفریقای جنوبی، استرالیا، نیوزلند و غیره میباشد؛ از بنسون باید به عنوان موزیسین جزی نام برد که پلی بود برای ارتباط موسیقی جز و پاپ و با فعالیتهایش وی توانست موسیقی جز را به درون عموم ردم برده و آنرا ماندگار سازد.


en.wikipedia.org

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

دیدگاه ها ۲

بیشتر بحث شده است