رموز ویولن (III)
ژورنال موسیقی
نوشته های اخیر
رموز ویولن (III)
در مورد چوب یک تکه هم برای صفحه زیر ویولون، در مقایسه با صفحه دو تکه که دو قطعه متقارن می باشند وبا برش از وسط واتصال آنها به یکدیگر تقارن خطوط سنی و موجها ایجاد میگردد، صحبتهای بسیاری میتوان نمود.

یک قطعه چوب یک تکه برای صفحه پشت با پهنای مناسب و رگه های منظم می تواند از درختی قطور با کیفیتی مناسب تهیه شده باشد که در مکانی مناسب رشد و نمو کرده و شرایط زیستی مطلوبی را گذرانده باشد.

در حالی که چوب دو تکه را می توان از درختی جوان تر و با قطری کمتر نیز به دست آورد.

اما به لحاظ کیفیت چوب که ارتباط مستقیمی با اقلیم، خاک، نور، محیط و سایر پارامترهایی از این دست دارد، باید استانداردهای لازم را همچون صفحه یک تکه داشته باشد که در بالا ذکر کردیم.

البته بطور معمول انتخاب چوبها در هر دو مورد بوسیله افراد کارشناس و متخصص صورت گرفته و در شرایط استاندارد نگهداری می شوند.

به اين موضوع بعدا به طور مفصل اشاره خواهيم كرد.

ضمنا شخص سازنده در دوره های اولیه کار خود معمولا دچار دغدغه های تهیه چوب به صورت مستقیم از منابع نخواهد شد.


در بخش کلافها می توان به شش قسمت اشاره نمود که در اصل سه قسمت دوتایی می باشد. بخش بالایی، بخش میانی و بخش تحتانی که می تواند این سه قسمت، با سه قسمت متقارن خود در سمت دیگر الزاما تقارن دقیق نداشته باشد، که این موضوع دلیل و ریشه اش در انتخاب الگوهاست. باید به این موضوع توجه داشت که ترجیحا اگر، جنس چوب بکار رفته در این قسمت که افرا می باشد، از همان جنس چوب افرایی باشد که برای صفحه زیر استفاده شده است، کیفیت بهتری را به همراه خواهد داشت.
اجرای صحیح یک کلاف خوب و هنرمندانه بسیار مهم است زیرا ساختار اصلی بدنه ویولون را تشکیل می دهد. در مورد چوب دسته نیز باید افرا بکار برده شود و در این بخش نیز، همچون بخش کلافها باید کیفیت و نوع مشخصات آن متتناسب با صفحه زیر و حتی کلافها باشد؛ بدین صورت می توان گفت صفحه زیر، دسته و کلافها ترجیحا اگر از نوع افرای مناسب و از یک جنس باشند، مطلوب تر است.
در این رابطه بخوانید
هنوز هم برای یادگیری ساز جدید دیر نیست (II)
طراحی سازها (I)
“رازهای” استرادیواری (VI)
هنوز هم برای یادگیری ساز جدید دیر نیست (I)
“رازهای” استرادیواری (V)
“رازهای” استرادیواری (IV)
“رازهای” استرادیواری (III)
“رازهای” استرادیواری (II)
"رازهای" استرادیواری (I)
شرایط و کیفیت ارائه خدمات ساخت ساز در REZA ZIAEI WORKSHOP
آموزش مدون ساخت ویلن بر اساس علوم و تجربیات (II)
آموزش مدون ساخت ویلن بر اساس علوم و تجربیات (I)
ويلن مسيح
اصول نوازندگی ویولن (X)
اصول نوازندگی ویولن (IX)
درباره آرشه (II)
ANTONIO STRADIVARI KUSTENDYKE 1699
گفتگو با جاشوآ بل (II)
kustendyke به روایت تصویر
گفتگو با جاشوآ بل (I)
ويولن kustendyke بر اساس
1699 Antonio Stradivari
نوربخش: آموزش را امری انعطاف پذیر میدانم
گفتگو با ویولونیست هلندی، جانین جانسون (III)
گفتگو با ویولونیست هلندی، جانین جانسون (II)
نوربخش: برای یادگیری دیر نیست!
گفتگو با ویولونیست هلندی، جانین جانسون (I)
about violin design - طرح و مدل
برداشتی شاعرانه از کنسرتو ویولون اپوس 61 بتهوون
شرایط خلق یک ایده (III)
جیمز اینز، ستاره ویولون نوازی کانادا
روش سوزوکی (قسمت دهم)
روش سوزوکی (قسمت نهم)
شرایط خلق یک ایده (II)
آنه آکیکو مییرز
ANTONIO STRADIVARIUS VIOLIN 1699 (انتخاب و سنجش)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت چهارم)
ANTONIO STRADIVARI , VIOLIN 1699 (بررسی و تحقیق)
درباره آرشه (I)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت سوم)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت دوم)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت اول)
ANTONIO STRADIVARIUS, VIOLINO 1699
گفتگو با سارا چانگ (VI)
آنتونیو استرادیواری
گینگولد ویولونیست، هنرمند و استاد
چوب، عاملی ارزشمند برای ساخت سازها (II)
گفتگو با سارا چانگ (V)
چوب، عاملی ارزشمند برای ساخت سازها (I)
گفتگو با سارا چانگ (IV)
گفتگو با سارا چانگ (III)
فرستادن نظر

RSS / XML