ملازم: تلاش می کنیم جشنواره باربد پربارتر شود
سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶

، توسط:
سجاد پورقناد
ممکن است که مجموع این پیانو ها مثلا در نمایشگاه فرانکفورت یا در نمایشگاه های شانگهای به سیصد دستگاه برسد ولی برمی گردد به ۳۰ کمپانی یا ۴۰ کمپانی اما آن که یک بخش خصوصی بتواند این تعداد پیانو را جمع آوری کند حداقل من تا به حال در جهان نه شنیده ام نه اینکه عکسی را از این اتفاق دیده ام ولی خدا را شکر، اینجا اتفاق افتاده است و آن که ما هم اعلام کرده ایم بزرگترین نمایشگاه پیانو ایران به این خاطر بود که فکر کرده ام اگه بخواهم بیشتر از این موضوع را بزرگ کنم، شاید دوستان باور نکنند و یا داستان ها و بحث هایی بوجود بیاید که مجبور باشیم جوابگو باشیم.
لطفا درباره جشنواره باربد بگوید چگونه شده است که به فکر برگزاری این جشنواره افتاده اید و آیا از نتایج آن راضی بوده اید یا نه؟
تقریبا چند سال قبل من این ایده به ذهنم آمد و با اقای خباز در میان گذاشته ام، ایشان هم منتظر فرصت مناسبی بوده اند تا اینکه سال قبل توانسته ایم این کار را رقم بزنیم، بله خدا را شکر برای اولین سال به عنوان پیش جشنواره با آن که خیلی صحبت ها و گلایه ها بعد از آن انجام شد ولی بنده خیلی راضی بوده ام و موفق شده ایم دو تن از عزیزان را به فرانسه فرستاده و فکر می کنم آن دوستان هم برایشان اتفاق خیلی خوبی رقم خورده است؛ امیدوارم که انشالله هر دو سال یکبار این اتفاق مجدد تکرار بشود و به شکل بهتری برگزار شود.
در مورد چالش هایی که برای برگزاری این جشنواره داشته اید بفرمایید.
در جشنواره باربد یا فستیوال باربد به دلیل اینکه این پیش جشنواره، اولین جشنواره پیانوی باربد است، طبیعتا کاستی های به همراه داشت؛ خود بنده هم متوجه این قضیه شده ام ولی در همین شکل و شمایل هم می توانم بگویم یکی از نادرترین فستیوال های بوده است که از داورهای خارجی استفاده شده است و در سطح بسیار خوبی برگزار شده و البته ایرادهای به این فستیوال است که بنده خودم می پذیرم و ما به تازگی با دوستان بزرگ وار پیانیست ایران و مدرسان درجه اول ایران جلسه ای داشته ایم و شورای تشکیل داده ایم که از نظر این دوستان در سال های بعد استفاده خواهیم کرد و اینکه تقاضایی که از دوستان و بزرگواران دارم که مربوط به این داستان می شود این است که لطفا حتما از این اتفاق حمایت بکنند و ما را یاری بدهند که بتوانیم انشالله دوستان بیشتری به خارج از ایران برای فستیوال و برای ۲ سال آینده مستر کلاس بفرستیم.
فرض کنید از این ۴۰۹۶ مجموعه در طی تقریبا چهارصد سال گذشته هر سال تنها از ۲۰ مجموعه مختلف استفاده شده است. این میشود ۸۰۰۰ مجموعه (۴۰۰*۲۰)؛ یعنی ۴۰۰۰ تا بالاتر از گنجایش سیستم. حال بهطور فرضی سقف مصرف سیستم را پایین بیاوریم و فرض کنیم در هر سال ۱۵ مجموعه مختلف استفاده شده. این میشود ۶۰۰۰ مجموعه یعنی ۲۰۰۰ مجموعه بالا تر از گنجایش سیستم. باز سقف مصرف سیستم را پایین بیاوریم و فرض کنیم در هرسال از ۱۴ مجموعه مختلف استفاده شده. این می شود ۵۶۰۰ مجموعه.
به یاد می آورم پس از اولین کنسرت ارکستر سمفونیک تهران با عنوان جدید «ارکستر سمفونیک ملی ایران»، غوغایی در جامعه موسیقی به پا شده بود و طرفداران طرح علی رهبری (که تعطیلی ارکستر ملی و ادغام آن با ارکستر سمفونیک تهران و تغییر نام این ارکستر بود) و فرهاد فخرالدینی (که خواستار تشکیل ارکستری مجزا از ارکستر سمفونیک تهران به مانند سالهای گذشته با عنوان ارکستر ملی بود) در مقابل هم صف کشی کرده بودند؛ در نهایت برنده این بحث رهبر سابق ارکستر ملی فرهاد فخرالدینی بود و به سرعت طی برگزاری جلسه ای، ارکستر ملی تقریبا با همان ترتیب سابق شکل گرفت البته با این تفاوت که قرار شد با دعوت از رهبران میهمان، وضعیت تک بعدی ارکستر ملی که به شدت تحت تاثیر موسیقی سبک ارکسترال ایرانی بود تعدیل یابد. *