گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk


۵- هر سازی با توجه به مشخصات ساختمانی و فیزیکی خود، دارای یکسری از توانایی هایی اجرایست که وجود همین توانایی ها درهرسازباعث بوجود آمدن تکنیک های مختلف در نواختن آن ساز می گردد

و البته هر چه این توانایی ها و تکنیک های مرتبط با آنها در ساز بیشتر باشد، دوره یادگیری سازطولانی تر، مشکل تر و پرهزینه ترمی گردد. نمونه بسیار آشکار این مورد ویولن است که تمامی این موارد

برای آن صدق می کند.

برای آنکه از امکانات اجرایی سازها آگاهی یابید، سعی کنید به قطعات تکنیکی سازهای مورد علاقه خود گوش دهید وبا تکنیک های مختلف نوازندگی آنها حتی بصورت سطحی و نه بصورت کاملا دقیق، آشنا شوید.

۶- از دیگر مواردی که در انتخاب سازها باید به آن توجه داشت، نقش ومیزان حضورسازها درگروه نوازی ها وهمینطورارکستر است. بطور کلی در گروه نوازی ها می توان ازسازهای مختلف استفاده نمود، اما بعضی از سازها با توجه به خصوصیاتشان، مورد استفاده بیشتری در گروه نوازی ها یا ارکستر دارند.

این امر درانتخاب ساز یکی از موارد مهم می باشد، زیرا به عنوان” یک امکان” برای نوازنده مطرح می گردد، سازی که در ارکستریا گروه نوازی بیشتراستفاده می گردد، دارای طیف وسیعتری از قطعات می باشد که در آنها از آن ساز استفاده شده واز جنبه دیگر نیز، بدلیل وجود همین امکان، نوازندگان این دسته ازسازها می توانند در فضای گسترده تری جویای شغل وکسب درآمد ثابت از طریق نوازندگی درارکسترها و گروه های موسیقی گردند.

از طرف دیگر تعداد نوازندگان هرگروه ساز که بطورثابت، به استخدام ارکستر در می آیند جزو مسائل تاثیر گذار درانتخاب سازهاست، زیرا هرچه در یک ارکستر به تعداد بیشتری از نوازندگان یک ساز نیاز باشد احتمال و امکان کاریابی برای آنها بیشتر است.

برای مثال اکسیلوفون بسیار بندرت و کم در ارکستر استفاده می گردد وهمچنین دراغلب مواقع استفاده از آن در ارکسترنیز، به بیش از یک نوازنده آن در موسیقی مورد اجرا، نیازی نیست.

به هر حال باید توجه داشت، که مسائل درآمدی و معیشتی نوازندگان و هنرمندان جزو”امورلاینفک” زندگی آنهاست و به سادگی نمی توان از کناراین دسته از مسائل گذشت و آنها را نادیده گرفت، در غیر اینصورت وضعیتی پیش می آید که هنرمند برای تامین معیشتی زندگی خود به کارهای فرعی وغیرهنری روی می آورد و این امر باعث افول وضعیت هنری او می گردد.

۷- بسیاری از اوقات قیمت پایه سازها، ازعوامل بسیارتاثیر گذار در انتخاب سازتوسط هنرجویان می باشد. عملا سازهایی که دارای قیمت پایه بالایی هستند، کمتر توسط افراد با وضعیت مالی کم در آمد یا متوسط خریداری می گردند و آنها توان خرید این دسته از سازها را ندارند وتازه به علت وجود قیمت پایه بالا این دسته سازها، اگر خریداری نیز از طرف این دسته از افراد با وضعیت مالی گفته شده نیز صورت پذیرد، آنها نمی توانند ساز با کیفیت بالایی را تهیه کنند و این امر باعث می شود تا بسیار از افرادی که استعداد نوازندگی دارند از یادگیری آن محروم بمانند.

Piano

زیلوفون معمولآ کاربرد کمتری در اجراها دارد.
از طرف دیگر، همانطور که امروز شاهدیم، انتخاب و خرید این دسته از سازها توسط قشر مرفه ای از جامعه ما بصورت یک ژست در آمده و باعث گردیده تا این سازها بعد از مدت کوتاهی، بصورت یکی از اجزای دکوراسیون خانه در آیند.

برای مثال می توان پیانو را در نظر گرفت که نمونه بسیار خوبی برای این قضیه است. افراد بیشماری که دارای علاقه و استعداد دراین ساز هستند یا از نواختن آن محروم شده اند یا مجبور به تمرین با ارگ های الکتریکی شده اند.

۸- وجود و تعدد آموزشگاهها ومراکزآموزشی وهمچنین هنرآموزانی که ساز مورد علاقه شما را تدریس می کنند، در طول زمان دوره آموزش ساز، میزان اطلاعات و مهارت های فراگرفته شده نوازندگی بسیار موثر است. برای مثال،” درحال حاضر” نوازنده، مدرس و مرکزی که در آن ساز هارپ تدریس گردد درکشور ما نادر است و وجود یک یا دو مدرس در یک ساز نیز، برای یادگیری در سطوح بالا وهمچنین پاسخگویی به نیازها نیز ناکافی است. (ادامه دارد)

علی نوربخش

علی نوربخش

متولد ۱۳۵۵ تهران
نوازنده و کارشناس آموزش ویولون
لیسانس مهندسی عمران

Date and place of birth 1977 Tehran
Violinist and Violin Instructor
B.Sc. Civil Engineering

۱ نظر

بیشتر بحث شده است