گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

نشست پژوهشی «نگاهی میان-فرهنگی به «اُپرا» به عنوان پدیده ای اجتماعی» برگزار می شود

نشست پژوهشی «نگاهی میان-فرهنگی به «اُپرا» به عنوان پدیده ای اجتماعی» با همکاری گروه جامعه شناسی هنر انجمن جامعه شناسی ایران و انجمن انسان شناسی ایران در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. این پژوهش در ادامه سلسله جلسات هنر اجتماعی این گروه خواهد بود که پیش از این میزبان پژوهشگرانی چون دکتر بابک خضرایی، دکتر احمد بخارایی، پوریا رمضانیان و کامران فلاحتی نیز بوده است.



در این رابطه، محمد هادی مجیدی، سخنران نشست، گفت: «شکل گیری اُپرا از نظر تاریخی و اجتماعی روند مشخصی را طی کرده و بنا به ضرورت هایی از نظر فرم و درون مایه به شکلی که ما آن را در آثار آهنگسازان نیمه دوم قرن نوزدهم چون وردی، پوچینی و واگنر می بینیم رسیده است و در قرن بیستم چه نظر ساختاری و محتوایی و چه از نظر جایگاه اجتماعی دچار تغییرات زیادی شده است. در این پژوهش، سعی به واکاوی و بازبینی این روند تاریخی و اجتماعی و از طرفی، وارد شدن اُپرا به ایران به عنوان پدیده ای جدید و جایگاهی که بعد از چند دهه در جامعه ما پیدا کرده است، خواهد بود.»

محمد هادی مجیدی دانش آموخته رشته آهنگسازی از دانشگاه هنر است و سابقه تاسیس و دبیری نخستین دوره جشنواره موسیقی ملی صبا در سال ۹۵، مدیریت اجرایی چندین آنسامبل موسیقی، شرکت در فستیوال های موسیقی معاصر تهران و جشنواره صبا به عنوان آهنگساز و سرپرست گروه، آهنگسازی برای چند فیلم کوتاه، انیمیشن و برنامه های رادیویی و تلوزیونی و همینطور همکاری با کر فلوت تهران به عنوان تنظیم کننده را در کارنامه دارد.

به گفته
محمد علی پور
دبیر گروه جامعه شناسی هنر و دانشجوی دکترای جامعه شناسی:

«این گروه یکی از ۳۵ تا ۴۰ گروه و کارگروه فعال انجمن جامعه شناسی ایران است که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران فعال است، ‌و به عنوان یک N.G.O یا انجمن مستقل فعالیت می کند. اعضای انجمن علاوه بر دانشگاه تهران از سایر دانشگاه های کشور نیز هستند و مدیریت گروه جامعه شناسی هنر بر عهده خانم دکتر نیره توکلی است.

فعالیت انجمن جامعه شناسی ایران سابقه ای قدیمی دارد. در این میان گروه جامعه شناسی هنر سعی دارد تا با رویکردی انتقادی و با بهره گیری از نظریات جامعه شناسی و با نگاهی به همه هنرها از جمله عکاسی، موسیقی، ادبیات و سینما به تاثیر گذاری و تاثیر پذیری آن بر جامعه و مخاطبان بپردازد.»

این نشست در تاریخ چهارشنبه ۲۶ دی ماه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن اجتماعات انجمن جامعه شناسی ایران به آدرس:
بزرگراه جلال آل احمد، زیرپل گیشا، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران،
(جنب دانشگاه تربیت مدرس) نیم طبقه دوم، سالن جلسات انجمن جامعه شناسی ایران
برگزار می شود و ورود به آن برای علاقه مندان آزاد است.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است