یارب به خدایی خداییت
آنگه به کمال کبریاییت
کز عشق به غایتی رسانم
کاو ماند اگرچه من نمانم
یا وقتی در شاخه گل شماره ۲۸۷ مرثیه یِ مجنون را در مرگ لیلی در شوشتری می خواند:
از کوه در آمدی چو سِیلی
رفتی سویِ بارگاهِ لیلی
گویی مکنونِ دلِ سوخته و شورید یِ مجنون عامری ست که از پسِ قرن ها بی پرده و عریان می شنویم.
در مجموع، درساز و آواز شهیدی زیبایی لفظی و معنوی شعر در همراهی با نغمه های آواز و جواب آواز در تعادلی مثال زدنی حرکت می کنند، تعادلی که در همراهی جنبه های بداهه پردازیِ آوازِشهیدی، زیبایی منحصربفردی بدان بخشیده که در آوازِ ایرانی نمونه ای ست برجسته و بی مانند.
عبدالوهاب شهیدی
از ساز و آواز که بگذریم شهیدی در عرصه یِ تصنیف و ترانه نیز چهره ایست برجسته، تصنیف هایی چون «گریه را به مستی بهانه کردم»، «به جهان خرّم از آنم که جهان خرّم از اوست» و «قرار دلم کجا می روی» گواهی ست بر این مدّعا، ترانه ی «زیبای گریه را به مستی بهانه کردم» ساخته و سروده ی عارف قزوینی و با تنظیم استاد جواد معروفی در گلهای رنگانگ ۲۶۶ اجرایی ست بی نظیر از عبدالوهّاب شهیدی که با صدای او در حافظه ی تاریخی موسیقی ایران ماندگار شده و هیچ یک از اجراهای بعدی یارای مقابله با این اثر را نداشتند.
شهیدی در زمینه ی آوازهای محلّی و اقوام ایران، بویژه بختیاری و لر و شروه خوانی های لری و بختیاری نیز چهره ای ست فعّال و سخت کوش. نمونه برجسته ی آواز لری در
فرجامِ سخن اینکه ترانه ی زندگی یا آنچه نزد مردم ایران اون نگاه گرم تو نامیده می شود حسن ختامی است بر کارنامه ی درخشان هنریِ عبدالوهّاب شهیدی، هنرمندی که او را «پرورده یِ عشق» می نامم.
ترانه ای در دستگاه ماهور با ملودی پایه ی لری خرّم آبادی و تنظیم استاد فرامرز پایور بر شعر بانو هما میرافشار. ترانه ای بر خلاف رسم معمول ترانه های کلاسیک ایران با شعر پارسی شکسته منتها با تنظیمی آرام، استادانه و شنیدنی و اجرایی دو چندان زیباتر که در زمره ی آثار فاخر موسیقی ایرانی جای گرفته است.
پرورده یِ عشق شد سرشتم
جز عشق مباد سرنوشتم
«حکیم نظامی گنجوی»
با آرزویِ تندرستیِ روز افزون برای استاد عبدالوهّاب شهیدی.
عبدالوهاب شهیدی
تسلط و شناخت شما بر آثار استاد شهیدی قابل توجه بود. مرحبا….
مرحبا به این ذوق و شعور و قلم…. سپاسگزارم از سروش دریاشناس گرامی
سایه بزرگ استاد موسیقی ایران مستدام باد….
با سپاس از جناب دریاشناسِ عزیز که با تحقیق وپژوهش های ارزشمندشون در شناساندانِ صحیح واصولی موسیقی ایرانی وهنرمندان بزرگ سعی وکوشش میکنند
امید