گاهی نیز می توان دستگاههای مولد صدا را در ابعاد کوچک در داخل شهر و مکان های اداری و… یافت که اصواتی با شدت کم ولی قابل شنیدن تولید می کنند: مانند دستگاه کپی با صدای ریتم دار جالب اش و…
همچنانکه گفته شد، از این صداها اغلب تحت عنوان نوفه یاد می شود اما در این بین می توان مولفه های جالبی را در آنها کشف نمود که برای یک موسیقیدان جذاب باشد: فرکانس صدا، تغییرات رنگ صدا و الگوی ریتمیک موجود در صداهای تولید شده است. مدتها پیش، صدای پله برقی توجه مرا جلب کرد. این صدا دارای ساختار ریتمیک جالبی بوده و به صورت الگویی تکراری دائما شنیده می شد. این صدا را می توانید
منشاء این صدا مطمئنا ناشی از اشکالات سیستم داخلی پله برقی است و اگر چه شنیدن آن برای بسیاری از مردم بی اهمیت و حتی گاهی آزار دهنده می باشد ولی به عنوان یک نوازنده که به مباحث ریتم و فواصل زمانی علاقه مند می باشد آن را با گوشی موبایل خود ضبط نموده و تصمیم به آنالیز فواصل زمانی آن و بررسی الگوی زمانی آن گرفتم.
پیشتر در همین نشریه و در نوشته «فواصل زمانی» به مفهوم فاصله زمانی پرداختم ولی قبل از همه چیز مجددا آن را تکرار می کنم. فاصله زمانی مدت زمان بین دو حادثه (Event) صوتی است. در موسیقی برای ایجاد یک فاصله زمانی به دو صدا به عنوان حادثه صوتی احتیاج است. هر جسم بر اساس میزان انرژی منبع مولد ارتعاش و پارامترهای میرا کننده خود و محیط ارتعاش، تا مدت زمانی خاص مرتعش بوده و از خود صدا تولید می کند. بنابراین یک فاصله زمانی از دو بخش صدا و سکوت یا صرفا صدا تشکیل شده است:
۱ نظر