گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

فقط تصور کن! (۱)

نگاهی به فعالیت بیتل ها به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس این گروه:

گلوله ای درست مغز او را نشانه گرفت؛ گلوله ای که پیش از آن هم انتظارش را داشت. زمانی که جان لنون گفته بود شاید مثل کندی و گاندی به ضرب گلوله کشته شود، شاید بسیاری از مردم در دل به او پوزخند زدند، اما حقیقت آن بود که خود به درستی فهمیده بود تحت کنترل شدید سازمان سی. آی. ای و اف. بی. آی است. سال ها از این ماجرا می گذرد و هنوز ماهیت این ترور به درستی روشن نشد و هنوز بحث بر سر آن است که آیا این گلوله را مارک چاپمن به اراده خود شلیک کرده یا آلت دستی بیش نبوده است؟

«تصور کن چیزی نباشد که به خاطرش بکشی یا بمیری

تصور کن مردم عمرشان را در صلح سپری کنند

شاید فکر کنی خیال باف‌ام

اما من تنها نیستم

آرزوم می کنم که تو هم یک روز به ما بپیوندی

و همه دنیا یکی بشود»

در حقیقت همین ها کم کم طناب دار لنون را بافتند؛ او به دنبال صلح بود و همیشه از آن حرف می زد و همین تکه های شعر «تصور کن» به عنوان خطابه ای علیه نیکسون در مورد جنگ ویتنام در نظر گرفته شد که منطقی هم به نظر می رسد.

جان لنون پیش ازآن از بیتل ها جدا شده بود، اما مرگ او در کل خسارتی جبران ناپذیر به بدنه موسیقی راک جهان زد.

وجوه اشتراک زیادی بین چهار عضو گروه بیتل بود؛ هر چهارتای آنها درس و مدرسه را رها کرده بودند و احتمالا هیچ یک از معلم هایشان باور نمی کردند شاگردهای «تنبلشان» روزی جهان را بلرزانند! هر چهار تای آنها در لیور پول دنیا آمده بودند و با هم صحنه ها و بازارهای موسیقی همه ی دنیا را فتح کردند.

جان لنون که نام اصلی اش جان وینستون لنون بود، اکتبر سال ۱۹۴۰ به دنیا آمد. پدر و مادرش رهایش کرده بودند،او کودکی‌اش را نزد خاله‌ خود سپری کرد و اولین گیتارش را به عنوان هدیه تولد از او گرفت. همین گیتار بود که سرنوشت جان را رقم زد. این کودک عاشق موسیقی ،آنقدر عصبی بود که برایش گیتاری با این برچسب خریده بودند: «این گیتار در برابر شکستن ضمانت می شود.»

لنون به سرعت نواختن گیتار را فرا گرفت و نخستین آهنگی که نواخت THAT WILL BE THE DAY ترانه ای زیبا از بادی هالی خواننده مشهور راک بود.

در سال ۱۹۵۷ در یک کلیسا با پل مک کارتنی آشنا شد و اولین جرقه تشکیل بزرگ‌ترین گروه موسیقی راک جهان با همان آشنایی زده شد.

سال ۱۹۶۲ با سینتیا پاول ازدواج کرد، اما زندگی مشترک آن‌ها خیلی به طول نینجامید. پس از آشنایی و ازدواج با یوکو اونو به تدریج از بیتل‌ها فاصله گرفت و به سمت تولید آثار متفاوت و مفهومی به صورت مشترک با همسرش پرداخت.

جورج هریسون هم فوریه سال ۱۹۴۳ به دنیا آمد. او، هم‌کلاس پل مک کارتنی بود و به دعوت او به گروه بیتل ها پیوست. او پس از جدایی از بیتل هابه همراه سایر هنرمندان از جمله اریک کلپتون، برنامه‌های مشترکی اجرا کرد.

جورج هریسون به اندازه دو غول بیتل ها مورد توجه نبود و همین مسأله بارها باعث ایجاد اختلاف و درگیری میان او و سایر اعضای گروه شد. او که مدتی طولانی با سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد، نهایتا پایان ماه نوامبر سال ۲۰۰۱ درگذشت.

هستی نقره چی

هستی نقره چی

دیدگاه ها ۵

  • توهم توطئه یا دایی جان ناپلئونیسم از نوع موسیقایی!

    بابا طرف شیفته لنون بود روانیم بود زد کشتش همین حالا شما میخوای ربطش بدی به استکبار ؟!

  • دوستانی که صحبت از توهم دایی جان ناپلئونیسم میکنید همین چند روز پیش بود که بی بی سی فاش کرد چارلی چاپلین در اواخر عمرش شدیدا تحت نظر اف بی ای بوده.اتهام هم که همیشه مشخصه:طرفداری از کمونیسم!

  • ”گلوله ای درست مغز او را نشانه گرفت”
    یعنی در جا مرد؟! حس آمیزی نکن کم سواد..
    گوش کن واقعیت رو:
    ۱۰:۵۲
    از گوشه ای تاریک صدا زد: آقای لنون…
    همین که لنون به سمت صدا برگشت,۵ گلوله به او شلیک کرد…
    ۱۰:۵۸
    jim moran و bill gamble در حالی که او را به بیمارستان میبرند یکی از آن دو پرسید: آیا تو جان لنون هستی؟! -بله.
    و این آخرین کلام لنون بود.
    ۱۱:۰۷
    رسیدن به بیمارستان و اعلام مرگ جان وینستون لنون.
    برگرفته از:
    wikipedia,
    life and death of a legend,
    let me take you down by jack jones

    حالا تو قضاوت کن…

بیشتر بحث شده است