گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk
پرویز مشکاتیان

کنسرت گروه “عارف” به سرپرستی پرویز مشکاتیان وآواز شهرام ناظری، اینروزها رسانه های موسیقی کشور را تحت شعاع خود قرار داده است.

این کنسرت با همراهی نوازندگان قدیمی و جدید گروه “عارف” اعم از شهرام ناظری(خواننده)، پرویز مشکاتیان (سنتور، آهنگساز و سرپرست گروه)، محمدرضا رستمیان (سنتورباس)، علیرضا جواهری (سنتور آلتو)، کیوان ساکت و بهرام ساعد (تار)، مازیار شاهی (بمتار) محمد دلنوازی، بهداد بابایی (عود) اردشیر کامکار، آرش کامور، شروین مهاجر (کمانچه)، رضا آبایی (قیچک آلتو)، سیامک آقایی (قیچک باس)، جمشید عندلیبی (نی)، بیژن کامکار (دف ، رباب) و ارژنگ کامکار (تنبک) برگزار می شود.

قطعات این برنامه در شور و دشتی بوده و “لاله بهار” ، ” گون” ، “کجایید” ، “سروآزاد” ، “مراعاشق” ، “لحظه دیدار” ، “چوپایی” ، “خزان” ، “سماء آوا” ، “در قفس” (از چاووش هفت) ، “چهارمضراب شور” و “چهارمضراب تمنا” در روزهای ۱۰ تا ۱۲ دی به روی سن خواهد رفت.

کنسرت گروه “عارف” از چند منظر قابل تحلیل است، یکی از نظر تاثیر گذاری اجتماعی این برنامه و دیگری از منظر علم موسیقی. گروه “عارف” که از تاثیرگذارترین گروه های تاریخ موسیقی ایران بوده از اواسط دهه پنجاه تا کنون به تولید موسیقی ایرانی می پردازد و در طی این سالها از نوازندگان مختلفی بهره برده است چرا که بعضی از این نوازندگان به علت مشغله های شخصی، خروج از کشور و… از گروه خارج شده اند. کنسرت دوباره گروه با سابقه «عارف» که اینبار با نوازندگان جوانتری هم همراه شده است، می تواند نوید دهنده تحرک جدیدی در موسیقی ایرانی باشد.

alizadeh-meshkatian

گروه عارف

دیگر منظر این برنامه تاثیر علمی این کنسرت بر روی تکامل گروه نوازی موسیقی ایرانی است. این کنسرت به همراهی ۱۶ نوازنده و خواننده اجرا خواهد شد که این تعداد نوازنده در یک

گروه ایرانی کم سابقه بوده است. همچنین سازهایی مثل قیچک باس و آلتو، سنتور باس و آلتو(سنتور آلتو به سفارش نوازنده و با تلاش داریوش سالاری سازنده سنتور ساخته شده که مطابق

با سنتور”ر کوک” و زیرتر از سنتور باس است) این برنامه، میتواند قدرت اجرایی این سازها را به نمایش گذارد.

مخصوصا” سازهای بم که کمبودشان در ارکسترایرانی، همواره آهنگسازان ایران را سا لها دچار مشکل می کرده! مشکاتیان در این کنسرت قطعات جدیدی در کنار آثاری که در گذشته

تصنیف کرده اجرا خواهد کرد که از اشعار شاعران معاصری چون، هوشنگ ابتهاج، مهدی اخوان ثالث، شفیعی کدکنی، علی اکبر دهخدا استفاده خواهد شد.

رزو بلیط این کنسرت در سایت www.persianartmusic.com انجام می گیرد.

گفتگوی هارمونیک
گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است