گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

موسیقی مناسب تماشاگر را میخکوب میکند (۱)


تلویزیون در اصل رسانه ای متکی به تصویر است، اما نباید تاثیر صدا و به خصوص موسیقی را در آن از یاد ببریم. جوئل بکرمن (Joel Beckerman)، کسی است که کار خود را بر مبنای تحقیق و

دریافت تاثیر موسیقی بر احساسات و اینکه چگونه این موسیقی میتواند تماشاگران تلویزیون را به دام بیاندازد، بنا کرده است.

شرکت او به نام Man Made Music به معنای “موسیقی دست ساز” در نیویورک واقع شده است و کارش ساختن تبلیغات و قطعات کوتاه موسیقی برای بزرگترین برنامه های تلویزیونی است. او در تولید

تم اصلی اخبار NBC همکاری داشته و با هنرمندانی چون Fatboy Slim و Sting برای اجراهای تلویزیونیشان در برنامه هایی مانند Showtime و CBS کار کرده است.

به گفته بکرمن، از زمانی که شبکه های تلویزیونی برای حفظ و افزایش بینندگان رو به کاهش برنامه های خود دست به کوششی همه جانبه زده اند، نقش موسیقی بیش از قبل تعیین کننده شده است. از طرف

دیگر، خوانندگان و موسیقی دانان تازه وارد، برای موفقیت نیازمند به پخش تلویزیونی برنامه هایشان هستند.

“این روزها دیگر کسی نمیتواند گروه خود را به راحتی وارد کانال MTV کنند، حالا وارد شدن به رادیو هم برای گروهها به سادگی گذشته نیست. تلویزیون تنها جایی است که میتوان گروههای تازه کار و

محصولات جدید موسیقی را در آن معرفی کرد …”

در این باره، مجله نیوزویک با جوئل بکرمن مصاحبه ای انجام داده که آنرا در اینجا میخوانید:

نقش موسیقی در بازاریابی تا چه حد اهمیت دارد؟
• این یک حقیقت است که دیگر نشان دادن مارکهای مختلف به مردم برای تبلیغ آن کافی نیست و در این باره مطالب بسیاری هم منتشر شده است. حالا زمان ن است که با مردم ارتباط احساسی برقرار کنیم و به نوعی با زندگی آنها مرتبط شویم.

همه ما میدانیم که سرعت “کانال عوض کردن” روز به روز بیشتر میشود و مردم در یک دهم ثانیه تصمیم میگیرند که روی این کانال [تلویزیونی] بمانند و به آنچه نشان میدهند کمی فرصت بدهند یا به کانال دیگری بروند. این انتخاب به مقدار فراوانی متکی به موسیقی است زیرا قبل از اینکه تصویر بخواهد چیزی به بیننده بگوید، او میتواند تنها با شنیدن صدای آن متوجه شود که برنامه چیست و آیا برایش جالب است یا خیر.

پس به نظر شما موسیقی به خصوص برای تلویزیون بسیار مهم است.
• کسب و کار تلویزیون برای جذب تماشاگران مورد نظرشان، نیازمند موسیقی عالی از حرفه ایهای کار موسیقی است. این یکی از کارهایی است که شبکه ها برای جلوگیری از کاهش بینندگان

خود آزموده اند.

آیا در حال حاضر صنعت موسیقی به تولید برای تلویزیون بیشتر علاقمند شده است؟
• کمپانیهای تولید موسیقی در اصل به دو چیز علاقمند هستند: اول اینکه بتوانند راه هایی برای دست یابی به سود بیشتر بیابند و تلویزیون یک واسطه نو با اهمیتی روزافزون برای ناشران و کمپانیهای بزرگ تولید موسیقی به شمار می آید.

مورد دوم تبلیغ و گسترش آثار و افراد تازه در این زمینه است. قبلا یک محل عرضه چشمگیر و عظیم برای شناساندن تازه کارها وجود داشت و MTV یک ویترین عالی برای چنین منظوری به شمار میرفت. اما دیگر نمیشود به این سادگی گروه جدیدی را وارد MTV کرد. حتا وارد کردن یک گروه تازه کار به برنامه رادیو هم به سادگی گذشته نیست… حالایکی از راههای معرفی گروه یا اثری تازه، شبکه های عادی تلویزیون هستند.

چگونه انواع مختلف موسیقی جذب بازارهای مختلفی- مانند بزرگسال یا جوان- میشوند؟
• در رابطه با سن این قضیه بیشتر جنبه سرشماری دارد اما در حقیقت جذب بازار به یک آمارگیری مبتنی بر روانشناسی هم نیاز دارد. طرفداران موسیقی heavy-metal طیفی وسیع از ۱۲

سال گرفته تا ۴۰ ساله را دربر میگیرند و شما میتوانید همین مثال را به انواع دیگر سبکهای موسیقی تعمیم دهید. سن یک عامل است، اما عوامل موثر بسیاری در اینجا وجود دارند.

سریال پلیسی “CSI” (یکی از موفق ترین سریالهای جنایی کانال تلویزیونی CBS که بیشتر بر اساس ماجراهای واقعی است که یک گروه از ماموران پلیس به دنبال کشف آن هستند) را در نظر بگیرید. این برنامه طیف سنی وسیعی را در بر میگیرد که طبعا سلیقه موسیقی متفاوتی هم دارند. اما باید ببینیم این بینندگان چه وجوه مشترکی دارند.

همه آنها به داستانی میخکوب کننده علاقه دارند. پس باید به دنبال موسیقیی باشیم که چنین خاصیتی داشته باشد، برای یافتن این موسیقی میتوان به سراغ هر سبکب رفت، اما در کل این موسیقی باید بیشتر به موسیقی متن شبیه باشد و جنبه سینمایی داشته باشد…کار این موسیقی این است که وارد ذهن بینندگان این برنامه شود و هدفش این باشد که علاقه آنها را به آنچه میبینند افزایش دهد.

Newsweek
گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است