نوازنده جوان و چیره دست ویولن – مارتا خادم میثاق – در ماه نوامبر سال ۱۹۷۹ در اتریش متولد شده، نوازندگی را از سه سالگی آغاز نموده و اولین اجرای عمومی اش را در سن نه سالگی به عنوان تک نواز ویولن به همراه ارکستر ارائه نموده است.
مارتا مراحل مختلفی را در زمینه فراگیری موسیقی پشت سر گذاشته، اولین آموزش ها را از پدر که خود استادی زبردست و نامور است و همچنین Margarete Biedermann از نوازندگان معروف ویولن، فرا گرفته؛ پس از آن در هنرستان موسیقی وین در خدمت Eugenia Polatschek به تحصیلات خود ادامه داده و سرانجام در آکادمی موسیقی وین نزد اساتیدی چون Gerhard Schulz و Christian Altenburger به فعالیت های خود ادامه داده است. کلاس های استادی را با حضور Robert McDuffie، Rainer Kussmaul و Krzysztof Wegrzyn به پایان رسانده است.
در پاسخ به این سئوال که در مقام فرزند کوچک یک خانواده اهل موسیقی آیا تاثیر پدر و برادر بزرگترش سبب شده که ساز ویولن را انتخاب نماید، مارتا اظهار می دارد :”دوران کودکی من و وحید در فضایی آکنده از موسیقی سپری گشته، همواره با دیدن کنسرت های پدرم به یادگیری ویولن بیشتر و بیشتر علاقه مند می شدم. پدرم اصرار فراوانی داشت که به یادگیری پیانو بپردازم، به طوری که مدت ها هر دو ساز را هم زمان و در کنار یکدیگر می آموختم، اما سرانجام ویولن را به عنوان ساز اصلی برگزیدم. ”
مارتا در اروپا، آمریکا، افریقای جنوبی و ژاپن کنسرت های متعددی برگزار نموده و اجراهای رادیویی و تلویزیونی بسیاری انجام داده که از آن جمله می توان به همکاری اش با ارکستر سمفونی Tonkuenstler، ارکستر مجلسی وین Wiener Kammerorchester در سالن Konzerthaus، در Linz با ارکستر Brucknerhaus و همچنین آکادمی Allegro Vivo و ارکستر Sinfonietta Baden اشاره نمود.
اولین کنسرت تک نوازی مارتا در فستیوال Salzburg در سال ۲۰۰۱ بود. او مهمان ثابت بسیاری از جشنواره های معتبر موسیقی همچون Mondsee Festival، Klangspuren Tirol ، Schwaebischer Frühling، جشنواره جهانی موسیقی مجلسی اتریش Allegro Vivo و Badener Beethoventage است.
او در زمیته موسیقی مجلسی با افرادی چون Christian Altenburger ، Roland Batik، Christoph Berner، Christoph Berner، Patrick Demenga، Julius Drake، Francoise Groben، Barbara Moser، Sebastian Reinthaller، Benjamin Schmid، Melvyn Tan، Lars Anders Tomter و Quirine Viersen همکاری داشته است.
وحید و مارتا در کنار یهودی منوهین
در سال ۱۹۹۹ او جایزه فرهنگی Baden اتریش را به خود اختصاص داد، در سال ۲۰۰۰ برنده جایزه آکادمی Carl Flesch در شهر Baden-Baden آلمان شد، به عنوان برترین نوازنده جوان ارکستر در Starling-DeLay Symposium در سال ۲۰۰۱ در شهر نیویورک و در کنار افرادی چون Ithzak Perlman، Dorothy DeLay، Robert McDuffie، Midori و Cho-Liang Lin برگزیده شد. در سال ۲۰۰۳ برای اجرا در Musikverein وین از مارتا دعوت به عمل آمد.
متعاقبا در سال ۲۰۰۳ بورسیه Austrian-Meyrin به عنوان جایزه به او اعطا شد. در سال ۲۰۰۴ نیز او موفق به دریافت جایزه Dr. Leopold Goess در مسابقه جهانی موسیقی Carinthian شد.
در بیستم آوریل سال ۲۰۰۴ در شهر BRATISLAVA اسلواکی، دو نوازنده جوان برجسته اتریشی : مارتا و وحید خادم میثاق، به همراه نوازنده ویولن صاحب نام و چیره دست اسلواک Peter Michalica در سفارت اتریش و در سالن تاریخی موزارت کنسرتی برگزار نمودند.
Michalica درباره این خواهر و برادر نوارنده اظهار داشته :” شیوه نوازندگی این دو هنرمند جوان پیامی روحانی را به ارمغان می آورد که به خط فکری من شباهت بسیاری دارد.”
در این کنسرت آثاری از Charles de Beriot، Louis Spohr و Werner Pirchner به اجرا در آمد، وحید خادم میثاق در آغاز کنسرت اعلام نمود او و خواهرش طی ملاقاتی با استاد Pirchner آثاری از این آهنگساز بزرگ را جهت اجرا انتخاب نموده اند، این آثار سمبلی است از مراحل مختلف پیشرفت بشر.
وحید و مارتا خادم میثاق هر دو از هنرمندان ثابت Allegro Vivo، جشنواره جهانی موسیقی مجلسی اتریش هستند که پدرشان بیژن خادم میثاق موسس آن است.
بیژن خادم میثاق نه تنها مدیر هنری این جشنواره است ، بلکه به عنوان یکی از بزرگترین و صاحب نام ترین رهبرهای ارکستر و نوازندگان ویولن در سطح جهان به شمار می رود که جوایز فرهنگی متعدد کشور اتریش را به خود اختصاص داده است.
(…)va aghaye bijan khadem misagh hengame koodaki ba aghaye lashkar loo ke yeki az asatide bozorg dar violin hastand ham dorei boodand va ba yekdigar be fara giri violin pardakhtand
thanks
lotfan masaele fanie miseghi ro be mazhab rabtesh nadid va age enteghad ya nazari darid dar chaharchoobe mooseghi bashe.
payame roohanie ye saaz be estedad va poshtekare navazandeye un bastegi dare na be mazhab ya jensiat … va az in ghabil chizaye bi rabt.
thanks
لذت بردم
chera hamash nazaraye mano pak mikonin
gerye mikonamaaaaa
khit shodam
:((
خیلی سودمند بود . آشنایی با هموطنانی که در آنسوی مرزها اینچنین افتخار آفرین هستند ، روح و شخصیت آدم را پر از طراوت و نشاط می کند. کاش کمی هم در مورد پدر این دو عزیز هنرمند که مطمئناً آموزگاری بزرگ است ، می نوشتید.
ishan ba kasani mesle perlman va Dorothy DeLay ham radif hastand . in yani yek eftekhare bozorg .
martaye aziz; az konserte dishabat lezat bordi
shokufatar shodi .
با سلام
لازم میدانم که از عمو ی پدر این دو هنرمند جوان،آقای علی محمد خادم misaagh که از بزرگان موسیقی دوره خود و از bonyaangozaaran رادیو tehrane قدیم هم بودند، در سایت خود یادی به عمل آورید،با تشکر وفا
اینا جایی هم میگند ما ایرانی هستیم ؟فکر نکنم. از اسم مارتا که واسش گذاشتن میشه حدس زد. البته ایرادی هم نداره. ولی لطفا سینه چاکبازی در نیارید
هموطن یعنی اونی که اینجاست و داره واسه آموزش هنر به بچه های ایران زحمت میکشه
انشا الله همین باشه که میفرمایید. ما هم خوشحال میشیم