گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

 فستیوال موسیقی الکتروآکوستیک سنندج برگزار می‌شود

در پی مساعدت انجمن علمی موسیقی دانشکده‌ هنر و معماری و معاونت فرهنگی دانشگاه کردستان، دبیرخانه‌ شهر خلاق و شهرداری سنندج، فستیوالی در روزهای ۲ و ۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ در زمینه‌ موسیقی الکتروآکوستیک در این دانشگاه برگزار می‌شود. سنندج از چندی پیش با توجه به پیشینه‌اش در فعالیت‌های  موسیقی (از جشن‌های سالانه‌ی موسیقی فولکلور تا جشنواره‌ها و رویدادهای اخیر در زمینه‌های مختلف موسیقی) از طرف سازمان یونسکو به عنوان شهر خلاق در زمینه‌ موسیقی انتخاب شده است.

موسیقی الکتروآکوستیک حوزه‌ای نوین از موسیقی بین‌المللی است که امروزه در کشورهای مختلف و در فضاهای آکادمیک‌ در سراسر دنیا در جریان و رو به پیشرفت است.

فستیوال موسیقی الکتروآکوستیک سنندج با اجرای آثاری از موسیقی‌دانان پیش‌کسوت همچون شاهرخ خواجه‌نوری و نادر مشایخی، با مشارکت گروه موسیقی یارآوا و موسیقی‌دانان متعدد دیگر ایرانی از داخل و خارج کشور، در قالب مجموعه‌ای از سمینارها و کنسرت‌هایی شامل اجرای کارهای موسیقی الکتروآکوستیک، الکترونیک زنده، به صورت محض و یا با همراهی سازهای غربی و ایرانی به صورت تکنوازی و یا آنسامبل، رخ می‌دهد.

در بخش سمینار‌ها جنبه‌های نظری موسیقی الکتروآکوستیک  در سمینارهای تحت عنوان «کاربردهای کامپیوتر در آهنگسازی» و «گستردگی مرزهای موسیقی الکتروآکوستیک» توسط سهراب معتبر، «مفهوم آهنگسازی/قطعه در اجرای الکترونیک زنده» توسط آروین صداقت‌کیش، «موتور BLDC و روشنایی حقیقت در اجتماع مدرن ایران: طرح چند مسأله درباره‌ی سنت و موسیقی مدرن در ایران» توسط مهدی کازرونی و «استتیک موسیقی نو- موسیقی میان همگونی و امتناع» از محسن میرمهدی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

بررسی آثار الکترونیک علیرضا مشایخی- «اصوات خوشحال الکترونیک» توسط مهدی جلالی صورت می‌گیرد. در زمینه‌ی مسائل تکنیکی «مقدمه‌ای بر آهنگسازی با زبان سوپر کلایدر» توسط امیر تیموری و «موسیقی الکترونیک دست‌ساز» توسط مهدی بهبودی ارائه می‌شود. علیرضا فرهنگ «نمادگذاری ژست و مدل‌سازی صدای انسان» را در فرایند آهنگسازی قطعه‌‌ای از خود مورد بررسی قرار می‌دهد.

برنامه‌ی کنسرت‌ها شامل اجرای آثار الکتروآکوستیک از: امیر تیموری، مهدی جلالی، گلاره سلیمانی، علیرضا فرهنگ، مهدی کازرونی و محمدرضا مجیدی، آثاری برای ساز و الکترونیک از شاهرخ خواجه‌نوری، کارن سلاجقه، آروین صداقت‌کیش، ارسلان عابدیان و نادر مشایخی، و اجراهای الکترونیک زنده توسط سهراب معتبر و مهدی بهبودی می‌شود.

شایان توجه است که این فستیوال با مدیریت و همکاری جمعی از موسیقی‌دانان: امیر تیموری، مصطفی جانلو، مهدی جلالی، حمید حاصلی و کارن سلاجقه به ثمر می‌رسد.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است