گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

کنسرت ارکستر سازهای ایرانی به رهبری آروین صداقت‌کیش برگزار می‌شود

ارکستر سازهای ایرانی که با هدف اجرای آثار ارکستری موسیقی کلاسیک ایران و آثاری با ترکیب سازهای ایرانی از ژانرهای گوناگون فعالیت می‌کند، روز چهارشنبه ۱۵ اسفند با رپرتواری از پرویز مشکاتیان و بابک آل حیدر به روی صحنه می‌رود.

این اجرا به رهبری آروین صداقت‌ کیش برگزار می‌شود و از سلسله برنامه‌های «فستیوال غیر متمرکز  الف» است. شنوندگان علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌ای مرکب از موسیقی معاصر برای سازهای ایرانی و موسیقی کلاسیک ایرانی را بشنوند.

پرویز مشکاتیان (۱۳۸۸-۱۳۳۴) موسیقی‌دان بلند آوازه موسیقی ایران با آثار کلاسیکش در قلب این اجرا قرار دارد و بابک آل حیدر (۱۳۵۳) آهنگساز موسیقی معاصر هم با آثارش بُعدی تازه به رپرتوار استاندارد این ارکستر ایرانی می‌بخشد و به آن تنوع می‌دهد.

آروین صداقت‌کیش درباره‌ی فعالیت ارکستر گفت: چند ماه پیش بنیاد الف پیشنهاد برگزاری یک سخنرانی درباره‌ی تجربه‌های اخیر من در رهبری ارکستر مرکب از سازهای ایرانی در سلسله برنامه‌های«روبرو» دادند. در جریان مشورت با دوستان الف به این نتیجه رسیدیم که بهتر است در ضمن سخنرانی درباره‌ی تجربه‌ها عملا بعضی از آنها  را با یک مدل کوچک شده از ارکستر اجرا کنم. درنتیجه از عده‌ای از نوازندگان داوطلب در ارکستر جوانان خواهش کردم مرا همراهی کنند.

پس از آن اجرا بحث فستیوال غیرمتمرکز پیش آمد و بعد از شور و مشورت با اعضای ارکستر قرار شد با توسعه‌ همان ترکیب و اضافه کردن رپرتوار در این فستیوال هم کنسرت بدهیم.

او در ادامه درباره‌ی قطعات اجرایی افزود: برای این منظور قطعاتی از پرویز مشکاتیان انتخاب شد که رپرتوار استاندارد چنین ارکستری به شمار می‌رود. اما علاوه بر آن فکر کردیم کمی پا را از دایره‌ قطعات کلاسیک بیرون بگذاریم و بنابراین به سراغ قطعات اصطلاحا معاصر رفتیم. با مطالعه آثار در دسترس این ژانر دو اثر جالب از بابک آل حیدر انتخاب شد. او از شاگردان قدیمی علیرضا مشایخی است و برخی از آثارش هم از لحاظ سازآرایی و هم نوع موسیقی مناسب ارکستر ماست.

در نهایت ارکستر این بار هم نوازندگان تازه را در ترکیب خود دارد و هم موسیقی های متنوع‌تری را نسبت به قبل برای مخاطبان اجرا می‌کند.

تاریخ: چهارشنبه ۱۵ اسفند – ساعت ۲۰

مکان: کاخ هنر

خیابان انقلاب، خیابان حافظ، خیابان نوفل‌لوشاتو، خیابان رازی، پلاک ۵۰

علاقه‌مندان به تهیه بلیت این اجرا می‌توانند از طریق سایت کاخ هنر اقدام فرمایند.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است