گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

نگاهی به موسیقی در سال ۱۳۹۴ (۴)

عدم تشکیل مجمع عمومی برای انتخاب هیات مدیره جدیدی که دورانش در بهمن ماه سال ۹۳ به پایان رسیده و تصدی این پست تا این زمان کاملا غیر قانونیست، پستهایی که سالیان سال است در دست افراد ثابتی قرار دارد و هیچیک حاضر به واگذاری این مسئولیت به دیگران نیستند، عدم حمایت خانه موسیقی از موسیقیدانان و حضور خنثی این تشکل در مقابله با مشکلاتی که بر سر راه هنرمندان قرار میگیرد نمونه ای از اعتراضات هنرمندان به اعضای این خانه است.

در این میان شکایت خانه موسیقی از یکی از منتقدین سیاستهای این تشکل “ساسان فاطمی” آتش این اختلافات را بر انگیخت و اعتراض بسیاری از اهالی موسیقی به این اقدام برانگیخت؛ در ادامه این اعتراضات بزرگترین طومار امضا موسیقیدانان با امضای ۷۰۰ موسیقیدان در خبرگزاری ها به انتشار رسید که بالاخره باعث شد تا خانه موسیقی از موضع خود کوتاه آمده و نشستی با ساسان فاطمی برای حل این موضوع داشته باشد.

علی قمصری نیز از جمله هنرمندانی بود که به این اقدام واکنش نشان داد، وی در صفحه رسمی خود ضمن اعتراض به این موضوع ساسان فاطمی را برکشلی و مسعودیه زمان خواند و پیشنهاد تشکیل کمپینی اعتراضی با عنوان “من ساسان فاطمی هستم” را به اهالی هنر داد.

در سال گذشته بنیاد رودکی قول افتتاح چندین ارکستر را در رسانه ها مطرح کرد که از میان این ارکستر ها تنها سه ارکستر افتتاح شد که شامل ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر سازهای ملی و ارکستر ملی ملی بود. این سه ارکستر از همان ابتدای کار با مشکل پرداخت بودجه همراه بودند و در طول فعالیت شان با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کردند تا اینکه خبر از معلق شدن ارکستر سازهای ملی و تعطیلی کامل تمام ارکستر های بنیاد رودکی به جز ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی منتشر شد.

این دو ارکستر نیز در تمام مدت فعالیتشان به دلیل سوء مدیریت وزارت ارشاد و بنیاد رودکی با مشکلات زیادی دسته پنجه نرم کردند تا اینکه فرهاد فخرالدینی یکبار به نشانه اعتراض ارکستر ملی را ترک کرد و پس از چند ماه در اواخر سال ۹۴ «علی رهبری» مدیر ارکستر سمفونیک تهران در نامه ای به «علی جنّتی» وزیر فرهنگ و ارشاد ضمن گلایه از عدم همکاری بنیاد رودکی و مشکلات فراوان این ارکستر سمفونیک از سمت خود استعفا داد، گرچه این استعفاء مورد قبول واقع نشد ولی در نهایت منجر به ترک ارکستر سمفونیک توسط رهبری و انتشار چندین نامه سرگشاده توسط او و پاسخ های تند منتقدانش شد.

نامه های متعددی در نقد و حمایت علی رهبری در روزهای پایانی سال ۹۴ منتشر می شد در حالی که تمام توجه این نامه ها به شخص علی رهبری بود نه سازمان هایی که سوء مدیریت شان، ارکسترها را به تعطیلی کشیده بود!

محمد جواد صحافی

محمد جواد صحافی

۱ نظر

بیشتر بحث شده است