در روزهای ۵ و ۶ تیر ۱۳۹۲، ساعت ۲۱، گروه کر شهر تهران در تالار رودکی، همراه با آثاری از آهنگسازان غربی به اجرای آثار سه آهنگساز ایرانی پرداخت. یکی از آهنگسازان این کنسرت امیر اسلامی بود. وی استاد دانشگاه در رشته آهنگسازی و نوازنده نی است، با او درباره این برنامه به گفتگو نشسته ایم:
چطور شد که تصمیم به اجرای آثارتان با کر شهر تهران گرفتید؟
اصولا اجرای قطعات آهنگسازان توسط گروهای مختلف باید طبق قوانین و ضوابطی باشد اما از اونجا که همچین ضوابطی در ایران برای اجرای قطعات آهنگسازان توسط ارکستر سمفونیک، ارکستر ملی و یا گروهای رسمی وجود ندارد و تا آهنگسازی از ارتباطات خاصی برخوردار نباشد، آثارش اجرا نمی شود، لذا من به طور کلی از اجرای آثارم در ایران نا امید بودم! تا اینکه آقای قاسمی که از همکاران من در دانشکده موسیقی هستند، به من پیشنهاد دادند که اگر برای گروه کر ایشان قطعه ای بنویسم، اجرا خواهند کرد. این اعلام آمادگی مرا به سر ذوق آورد و این قطعه را برای گروه ایشان نوشتم و اولین اجرای این قطعه در حقیقت در همین کنسرت تیر ماه گروه ایشان در تالار رودکی بود.
در مورد قطعاتی که کر شهر تهران از شما اجرا کرد صحبت کنید.
من فقط یک قطعه در این اجرا داشتم واین قطعه کوتاهی است بر اساس شعر معروف عراقی:
به کدام ملت است، به کدام مذهب است این
که کشند عاشقی را که تو عاشقم چرایی
تا کنون چه آثاری برای کر نوشته اید؟
آثار کرال من بیشتر برای کر و ارکستر سمفونیک بوده و برای گروه کر آکاپلا یا به همراه پیانو قبلا دو اثر نوشته بودم.
آیا اجرای گروه کر هایی مثل کر شهر تهران را برای ایجاد انگیزه در آهنگسازان جوان موثر می دانید یا خیر، کنسرت را اتفاقی زود گذر و واقعه ای مشمول فراموشی می دانید؟
تشکیل هر گروه موسیقی که بتواند به طور جدی و رسمی فعالیت کند نویدبخش ادامه زندگی موسیقی در ایران است! باید به هر شکل حمایت کرد.
هر گروهی که امکان اجرای آثار آهنگسازان جوان را مهیا کند، قطعا به جوانان کمک بزرگی خواهد کرد تا آثارشان را بشنوند و پیشرفت کنند. گذرا یا دایم بودن کنسرتهای یک گروه بستگی به حمایت اهل هنر، دولت و یا بخش خصوصی دارد.
در مورد گروه کر آقای قاسمی، با شناختی که از علاقه و عشق آقای قاسمی به کارش دارم، میدانم که این گروه سالهاست که فعال هست و همچنان خواهد بود.
۱ نظر