گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

ویولون ۲.۷ میلیون دلاری و تصمیم جدید EMI

۲.۷ میلیون دلار برای ویولون استراد
روز دوشنبه یک ویولون استرادیواری (Stradivari) متعلق به قرن ۱۸ در حراجی واقع در نیویورک به قیمت ۲.۷ میلیون دلار فروخته شد. گفته می‌شود علی رغم اینکه قیمت نهایی دو برابر قیمتی است که توسط حراج براورد شده بود، اما باز این معامله برای خریدار این ویولون معامله ای «شیرین» بوده است.

یک خریدار ناشناس، این ویویلون دست ساز آنتونیو استرادیواری (Antonio Stradivari) را که “سولومون، لمبرت سابق” (Solomon, Ex-Lambert) نام دارد، به مبلغ ۲,۷۲۸,۰۰۰ دلار (به‌علاوه حق العمل) از حراج کریستی خریداری کرده است.

این ویولون به نام دو تن از آخرین صاحبانش نام گذاری شده است: سیمور سولومون (Seymour Solomon) ویولونیست آماتور و یکی از موسسین کمپانی ضبط صفحه (Vanguard Records) و موری لمبرت (Murray Lambert) انگلیسی، نوازنده حرفه ای ویولون.

انتظار می‌رفت این ساز که از دست سازهای دوران «پختگیم استاد استرادیواری محسوب می‌شود، به قیمت ۱ تا ۱.۵ میلیون دلار به فروش برسد. به گفته نماینده خریدار «معامله ای شیرین بود. این ساز بسیار بیشتر از این ارزش دارد.»

در سال ۲۰۰۶، فروش یکی دیگر از ویولون‌های استرادیواری به نام همر (The Hammer) به قیمت ۳.۵ میلیون دلار به فروش رسید و رکورد جدیدی در قیمت پرداخته شده برای یک ساز برجا گذاشت.

بنا به براورد کارشناسان و تاریخ نگاران، استرادیواری و پسرانش تا زمان مرگ استاد در سال ۱۷۳۷ در حدود یک هزار ساز زهی – از جمله ویولون، هارپ، گیتار و ویولون سل – در کارگاه واقع در کرمونا (Cremona) ایتالیا، ساختند. از این تعداد در حدود ۷۰۰ ساز اصیل استرادیواری باقی مانده است که حدود ۵۱۲ عدد از آنها ویولون است. سازهای باقیمانده حتی پس از ۲۵۰ سال از زمان ساخته شدن‌شان، هنوز استاندارد طلایی در تولید ساز به شمار می‌روند.


کمپانی موسیقی EMI و فروش اینترنتی موسیقی
این هفته با اقدام EMI دوره جدیدی از موسیقی آنلاین آغاز شد. این کمپانی، اولین تولید کننده عمده موسیقی است که ترانه های خود را بدون وجود کدهای مخفی که موجب محدودیت استفاده می‌شوند، در اینترنت عرضه می‌کند.

کمپانی EMI در این حرکت، به مشتریان خود امکان میدهد تا با پرداخت مبلغ بیشتر، ترانه هایی با کیفیت بهتر و بدون نرم افزاری که کپی یا شنیدن ترانه را در دستگاههایی چون آی پاد iPod محدود کند،

دانلود کنند. به گفته این کمپانی، برقرار کردن محدودیت در فروش دیجیتالی آن هم برای مخاطبینی که همواره CD یا کاست خود را بدون هیچ محدودیتی شنیده اند، کاری اشتباه است.

کمپانی اپل Apple و EMI Records در یک کنفرانس مشترک که روز دوم آوریل در لندن برگذار شد اعلام کردند کهEMI ترانه های خود را از طریق فروشگاههای iTunes به فروش خواهد رساند.

این تصمیم به این معناست که مجموعه عظیم موسیقی EMI با کیفیتی نزدیک به کیفیت CD در دسترس بوده و بر روی هر دستگاه پخشی قابل اجرا خواهد بود. قیمت هر ترانه ۲.۲۷ دلار است که ۵۵ سنت از ترانه های iTunes گرانتر است.

کمپانی EMI که با توجه به دانلودها و کپیهای غیرمجاز به شدت ضرر کرده و در خطر خریده شدن توسط کمپانی وارند بود، از این راه میتواند مجددا بازار موسیقی خود را در دست بگیرد. به گفته اریک نیکولی (Eric Nicoli)، مدیر اجرایی EMI:
«ما اعتقاد داریم که ارایه فرصتی به مصرف کنندگان که آنها را قادر به خرید موسیقی با کیفیت بالاتر و شنیدن آن در هر وسیله یا برنامه کامپیوتری می‌سازد، فروش موسیقی دیجیتال را افزایش خواهد داد.»

موسیقی EMI بلافاصله پس از این اعلام، در اینترنت قرار گرفته و در دسترس است.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

دیدگاه ها ۳

بیشتر بحث شده است