نامش عمر فاروق است اما می توانید فاروق صدایش کنید؛ «همه او را فاروق صدا می کنند»، این حرف را برایان کین (Brian Keane) تهیه کننده و همکار عمر فاروق به زبان می آورد. داستان فاروق داستانی غیر عادی است؛ داستانی که در آن استودیوی کین در کانکتیکات نقش مهمی را بر عهده داشته است. اولین حضور فاروق در عرصه بین المللی به آلبوم سال ۱۹۸۸ کین یعنی Suleyman the Magnificent بر می گردد.
در واقع فیلمی درباره امپراطوری عثمانی در حال ساخته شدن بود و با مراسم افتتاحیه نمایشگاهی در موزه هنر متروپلیتن نیویورک تداخل پیدا کرد. کین نیز استخدام شده بود تا موسیقی این فیلم را بسازد.
کین به خاطر می آورد که: «تصمیم گرفته بودم که از سازها و نوازنده های ترکی در این کار استفاده کنم اما موزه متروپلیتن تعدادی استاد روشنفکر را برای همکاری به من معرفی کرد که هیچ کدام بویی از احساس نبرده بودند!» کین که انگیزه اش را برای ادامه کار ضبط از دست داده بود با عارف مردین (Arif MArdin) تهیه کننده افسانه ای Bee Gees ،Aretha و… تماس می گیرد و از او می پرسد که آیا یک موزیسین ترک سراغ دارد یا نه؟ که متأسفانه مردین کسی را نمی شناخت که به کین معرفی کند.
«اما مردین دو سه روز بعد با من تماس گرفت و گفت که آشپزهایش به فضیل (Fazil)، کلوپ رقصی در منهتن رفته اند. پس من ۵ شب به این کلوپ می رفتم و از گوش دادن به موسیقی واقعا بدی که اجرا می شد زجر می کشیدم! اما یک شب سر و کله فاروق پیدا شد و به نظر می رسید که دقیقا همان کسی است که من دنبالش هستم.» (در واقع او تمام مسیر ۳۳۰ مایلی را از راچستر در نیویورک به سمت منهتن راندگی کرده بود و تازه رسیده بود.) «با یک نگاه متوجه می شدی که او متفاوت است. او بسیار با احساس می نواخت؛ کارش واقعا درخشان بود.»
کین که پیش تر شروع فیلم را دیده بود دقیقا می دانست که به دنبال چیست، او می خواست صدای عرفانی نی را به سینتی سایزر خود بیفزاید. تا جایی که کین می دانست این کار قبلا انجام نشده بود. بنابراین کین فاروق را به استودیوی خود دعوت کرد تا این کار را امتحان کنند. «وقتی که فاروق شروع به نواختن کرد موهای تنم سیخ شدند. از همان ابتدا کارش جادویی بود.» اولین قطعه ای که ضبط کردند برای آغاز فیلم مورد استفاده قرار گرفت. فاروق چند تن از دوستانش را برای همکاری آورد و خیلی زود موسیقی فیلم را آماده کردند.
اما این آغاز ماجرا نیست…
فاروق می گوید “من در ذهنم تصویری ساخته ام که نامش را درخت شکیبایی گذاشته ام.” «راهی که باید می پیمودم تا به یک موزیسین حرفه ای تبدیل می شدم طولانی و پر پیچ و خم بود. سفری که به صبر زیاد و پذیرفتن یک سری موقعیت های غیر معمول نیاز داشت.» این سفر در خانه فاروق و در شهر کوچک Adanali در ترکیه آغاز شد. «برادرم یک موزیسین مادرزاد بود. او معلم و منبع الهام من بود.» نام برادر فاروق حاجی است که فلوت می نوازد.
فاروق وقتی بزرگ تر شد به سازهای دیگر نیز علاقه پیدا کرد. فاروق توضیح می دهد که: «نخستین معلمم باقلاما تدریس می کرد. او یک مغازه موسیقی داشت اما در طول روز هم در اداره ای دولتی کار می کرد. پس به من پیشنهاد داد که بعد از مدرسه به مغازه برو و آنرا باز کن. من هم به تو درس می دهم.» کار کردن در مغازه باعث شد که فاروق با ریتم های ظریف موسیقی ترکی آشنا شود، بتواند گام ها را بخواند و خیلی چیزهای دیگر…
۱ نظر