گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

همانطور که در بخش پیشین ذکر شد بهترین راهکار نواختن دوبل نت اولین جمله، تعویض پوزیسیون بر پایه انگشتان اول-دوم می باشد که پتانسیل اجرایی بالاتری را برای نوازنده فراهم می سازد و این تعویض پوزیسیون ما بین پوزیسیون های دوم و سوم می باشد.

بر این اساس راهکار اجرای اولین جمله مبتی بر انگشت گذاری به فرم (اول-چهارم)، (دوم-سوم)، (دوبل اول، دوم-چهارم) می باشد.

در اینجا من پس از بررسی جمیع نقاط قوت و ضعف انگشت گذاری های ارائه شده در قسمت های قبلی این مقالات، فرم متفاوت دیگری را برای رفع مشکل انگشت گذاری دومین جمله ارائه می دهم.

همچنان که پیشتر اشاره شده تعویض پوزیسیون برپایه انگشتان اول-دوم جهت اجرای دوبل، جابجایی قوی و مطمئن تری را در اینجا نسبت سایر روش های اشاره شده برای دست مقدور می سازد و حال می توانیم همین شیوه اجرایی را برای اجرای جمله دوم نیز به کار بریم.

بدین معنا که اجرای دوبل نت سی بمل-سل در جمله دوم، توسط انگشتان اول-دوم و با حرکت دست چپ از پوزیسیون سوم به پنجم در سیم های ر-لا انجام پذیرد. تغییر پوزیسیون جمله دوم، از پوزیسیون سوم به پنجم با حرکت در مسیری با طول کوتاهتر بر روی گریف نسبت به تغییر پوزیسیون جمله اول که بین پوزیسیون های دوم و سوم می باشد صورت می پذیرد و آسانتر است.

شکل انگشت گذاری چهار انگشت قبلی در پوزیسیون سوم دارای همان فرم مشابه جمله اول یعنی (اول-چهارم)، (دوم-سوم) بوده و اجرای دوبل نیز همانند جمله قبلی همراه با تغییر پوزیسیون بالارونده و مشابه جمله قبلی بر پایه دوبل انگشتان (اول-دوم) می باشد.

در اینجا سی بمل نهایی (نت قبل از آکورد) بدون انتقال انگشت به سیم می و با جلوگیری از نیاز به چهارسیمه نواختن این جمله صورت گرفته و اجرای این نت در همان پوزیسیون پنجم سیم لا و بدون تغییر پوزیسیون، توسط انگشت چهارم به راحتی امکان پذیر است.

اجرای جمله سوم یا رابط و نیز جمله چهارم یا آخر، تفاوتی با شیوه انگشت گذاری ادیتورهای دیگر انتشارات و نوازندگان مورد اشاره نداشته و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

در اینجا توجه به چندین نقطه قوت شیوه پیشنهادی؛ یعنی تعویض پوزیسیون قوی و مطمئن تر جهت اجرای دوبل نت ها، یکسانی و یکدست شدن شکل انگشت گذاری در کلیه جملات (به غیر از جمله سوم یا “رابط”) و محیا شدن امکان به خاطر سپاری آسانتر شکل انگشت گذاری، نواختن به دور از بلا تکلیفی و آسان آخرین نت قبل از آکورد نهایی و نیز جلوگیری از نواختن اجباری به شکل چهار سیمه کلیه جملات، از محاسن شیوه انگشت گذاری پیشنهادی نگارنده است.

Viol.ir

علی نوربخش

علی نوربخش

متولد ۱۳۵۵ تهران
نوازنده و کارشناس آموزش ویولون
لیسانس مهندسی عمران

Date and place of birth 1977 Tehran
Violinist and Violin Instructor
B.Sc. Civil Engineering

۱ نظر

بیشتر بحث شده است