گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

کیتارو (۲)

اگر بخواهیم موسیقی کیتارو را مورد بررسی قرار دهیم، میتوانیم از روند حرکت ملودی در قطعه و تاثیر آن بر مخاطب آنالیز را آغاز کنیم… تکرار جمله ها در این سبک بسیار پدیدار می باشد و این نوع روند تکرار که در ملودی وجود دارد، نوع موسیقی او را منحصر به فرد می کند.

از نظر فرم شاید این تکرارها خسته کننده باشد اما زیبایی ملودی که به راحتی در ذهن مخاطب نقش میبندد و نوع تنظیم برای آن ترکیب بندی از سازها این مورد را به فراموشی می سپارد.

ارتباط ذهن کیتارو با عرفان درونش و استفاده آن در موسیقی خود بسیار نمایان است و میتوان آنرا در ملودیش جستجو کرد، چراکه عرفان و مذهب وی در خلق آثارش تاثیر گذار است.

کوکورو یکی از همین دسته موسیقی ها میباشد که آیین مذهبی وی درونش یافت می شود.

استفاده از فلوت ژاپنی و سازهای کوبه ای متعلق به سرزمینش این مسئله را پررنگتر مینماید و در کل نوع روند تنظیم در قطعات و استفاده از سینتی سایزرهای خاص در کنار سازهایی مثل ویلن، هارپ، فلوتهای محلی و… رنگ و بویی جدید به آن نوع موسیقی بخشیده است.

audio fileقسمتی از موسیقی “جاده ابریشم” (کنسرت زنده در آلمان)

زندگی کردن کیتارو در طبیعت موسیقی وی را تحت تاثیر قرار داده است و با گوش کردن به موسیقیهایش می توان طبیعت را در جایی از آن جمله ها پیدا نمود و ذهن خود را در آن رها کرد؛ بارها و بارها به این مسئله اندیشیده ام که چقدر زیبا توانسته است موسیقی خود را به جهانیان عرضه کند.

audio file قسمتی از “بهشت و زمین” (کنسرت در آلمان)

در حقیقت، او ملودی هایی که در دل سرزمینش نهفته است را بیرون کشیده و با رنگ آمیزی ذهن خود آنرا در دفتر نقاشی ذهنی حک کرده است. زمانی که آثاره وی را گوش میکنید، این نکته را خواهید یافت که چقدر موسیقی وی پر از ملودی است! ملودیهایی که اگر هم با دهان آنرا اجرا نماییم پی به اسرار آن میبریم.

audio fileقسمتی دیگر از موسیقی “جاده ابریشم” (با اجرای ارکستر سلطنتی لندن)

به گفته خود او زمانی که ملودی را خلق مینماید، تنظیم آن هم درونش شنیده میشود و آن را در استدیو شخصی خود ضبط می کند. شاید خیلی ها با گوش کردن موسیقی وی این احساس را داشته باشند که آیا این نوع موسیقی احتیاج خود را به فلسفه عمیق و عرفان میداند یا خیر… می توان در جواب گفت که نوع موسیقی (new age) این مسئله را بیان می نماید که تفکر و شناخت دنیای ناشناخته است که ایجاد تفاوت می کند.

audio file قسمتی از “ماتسوری” (کنسرت در آمریکا)

البته نمی توان گفت که در دیگر موسیقیها تفکری وجود ندارد، اما اینکه بتوان این نوع تفکر را واسطه ای برای پیوند شرق وغرب دانست و آنرا یک امر مهم پنداشت، برای آزاد کردن چهارچوبهای ذهنی یک اهنگساز، بسیار جای بحث دارد.

audio fileقسمتی از “کاروان سرا” از آلبوم “ماندالا” (اجرای زنده در آلمان)

در موسیقی کیتارو میتوان آن مهم را یافت که توانسه است با در نظرنگرفتن تکنیک آهنگسازی کلاسیک، تکنیکی را به وجود بیاورد که در آن پر از زیبایی ها و حرفهایی که دیگر واژگان قادر به گفتن آنها نمی باشد بوجود آورده و آنرا در دل مردم جای داده است.

حامی کیوان

حامی کیوان

دیدگاه ها ۳۸

  • موسیقی کیتارو همیشه منو به ماورا هدایت میکرد…هنوز سالهاست این نوا در گوشمه الان ملودی جاده ابریشم رو در ذهنم مرور میکنم…..واین یعنی جاودانگی

  • شایى سلطان شما باشد ولی من جایی خوندم که خود کیتارو گفته بود موسیقی اش هیچوقت مثل مال ژان میشل ژار نمیشه.که این یکی سلطان منه!

  • salam man daneshjoye mosighi harej az iranam
    be nazxare man rajea be mosighiye kitaro ya vanjelis nemishe nazar dad har kodom dar noea khod ebdaatei daran ke tahsin bar angize faghat byad lezat bord va eaide gereft

  • kitaro vaghean tak setareh ast. ahanghaye on toye zehne adam naghsh mibande betori ke adam vaghean dost dareh hamishe be onha gosh bede. man fogholisanse honarhaye tajasomio az shiraz daram . yeki dobar to kelas rajea be kitaro bahs shode hatta ostade mon ham gofte: kitaro ro nemishe shenakht va dark kard chon mafahime amighe tabiee dar ahanghaye on rishe kardeh va adam vaghti be ahang haye on gosh mide be haddi majzob va shifteh mishe ke dige forsati baraye darke musik nadareh. be nazareh man kitaro yek tak setare ast ke dige hichki ta abad nemitone be sabk va siaghe on ahang benavaze.

  • کیتارو طبیعت را در گو شهایمان زمزمه میکند. همین!
    ونجلیس هم همینطور اما با عظمت تر!
    اصالت در موسیقیشان موج میزند. انگار آنها “کاشفان” ندای هستی اند.

  • والا اینجا بحث مقایسه کیتارو و ونجلیس شیرینه.
    همه نظر دادن اگه اجازه بدید منم نظر بدم.
    والا بعضیا گفتن کیتارو عنده موسیقس طبیعته!!!! والا انکار نمیکنم. ولی فک نکنم تو تصویر کشیدن طبیعت هیچ اثری یه اندازه باران عشق خودمون این کارو بکنه. ونجلیس هم که میگن تریپه فضاییه!!!!!!! ولی یه نو کلاسیک غربیه البته تو یه سبکه جدیدش.
    در ضمن احسان خان فک کنم کیتارو واسه این گفته ژان میشل استاد منه چون خود کیتارو از بچگی عاشق موسیقیایی به سبک ژان میشله و حالا هم که میشل اومده و یه تحولی ایجاد کرده واسه همین طرفداری میکنه و الا هیچ رابطه ای خاص بین سبک کیتارو و میشل نیستش که بشه یکی رو استاد اون یکی گف.
    یه البوم پیشنهادی من برای طرفداران سبک راک:
    سوختن اثری جاودان از ابر گیتاریست راک دنیا (( ریچی بلک مور))
    یه سری هم به وبم بزنید خوشحال میشم.
    بای بای

  • به نام خالق موسیقی
    من واقعا” از شنیدن موسیقی های بی کلام خصوصا” کیتارو ونجلیز انیو موریکونه یانی وفرهاد فخرالدینی لذت میبرم

  • با کمال احترام به همه موسیقی دانان عزیز و تمامی کسانی که به این آهنگسازان معروف علاقه دارن من خودمم به موسیقی خیلی علاقه دارم ولی با کمال احترام به همه ،ژان میشل ژار یه طف بقیه موسیقدانان هم یه طرف.

  • سلام رفقا
    اگه اشکال نداشته باشه منم نظر خودمو راجع به موسیقی بدم
    راستش ادم انقدر از شنیدن موسیقی بی کلام لذت میبره که نمیتونه بگه فقط کیتارو یا فقط ونجلیز
    کسی میتونه بگه من عاشق کیتاروام ولیsantorini
    یانی رو دوست نداشته باشه یا اصلآکلایدرمن گوش نده؟

  • به نظر من آهنگهای کیتارو و ونجلیس هر دو لذت بخش و یاد آور خدا هستند و هر کدام در سبک خود بهترین هستند. امید وارم روزی یکی از این بزرگان برای ایران آهنگی بسازند.

  • شما ها نباید فقط از یک موسیقیدان طرفداری کنید.زیرا هم کمی کسل کننده میشه هم شما رو از دنیا عقب نگه میداه.مثلا خود من هم به کیتارو علاقه دارم وهم به مدرن تاکینگ ویا حتی یانی وجیبسی کینگز .میبینید آدم باید در موسیقی بگرده وهمه چیز رو گوش کنه تا با همه چیز و همه جور موسیقی آشنا بشه.اگر شما به چیزی گوش ندید آیا میتوانید بگویید که آن موسیقی بدی است؟

  • من همیشه گفتم که یکسری از موسیقی های کیتارو احساس خود سازی وارامش و خود تربیتی دارند ومی توان احساسات مذهبی افراد بجای موعظه های تکراری در قالب موسیقی افزایش داد

  • بابا چرا همدیگرو میزنین ؟!!! هم کیتارو خوبه هم ونجلیس ولی ونجلیس یه خورده بهتره ! ولی یادت باشه فقط فقط فقط kenny G , اهنگم فقط فقط فقط Forever In Love

  • ونجلیز-کیتارو-شولز
    چون بیشتر کاراشون زیباست یعنی موسیقیشون خیلی نزدیک به قضایای فلسفه زیباشناسیه
    مثلااین قضیه(هر چیزکه فروتنانه با روح انسان برخورد کند زیباست)

  • کیتارو و یانی و ونجلیس (ونگلیس ) و … موسیقیدان هایی هستند که آهنگ ها و ملودی های روح نوازشون حصار زمان رو شکسته و متعلّق به همه ی دوران ها باقی می مانند . موسیقی آنها تاثیر گرفته از موسیقی حماسی و عرفانی و کهن ملل خودشان و سایر ملل متمدّن است که به نوعی به دل تمامی جهانیان خوش آیند و جالب و فراموش ناشدنی است .

  • واقعا کیتارو برای من جدایی محبوبیت ازیک قداست خاصی بر خوداره این مرد زاپنی از هر همزبانی برایم نزدیکتر او با اهنگهایش به من احساس پاک میدهد وگذشته را به الانم می اورد

  • من نز دیک به ۱۱ سال است که یه آهنگ بی کلام بخصوص کیتارو و ونجلیس گوش میدم و لذت می برم، در یک کلام با اونا بزرگ شدم به نظر من آهنگ های این دو نفر و بسیاری از هنرمندان می خوان به ما بگن شما موجودی ارزشمند هستید و توانایی های زیادی دارید که همچون ما می توانید آنها را شکوفا کنید.

  • man gosh midadam va migoftam in az kiyeeee khodaye man!!man ghabl az har namaz ba ahangash hess migirim…be in migan mosighii !!!vaqean binazire mosiqiye bi kalam!!!!!!!!!!!!!!!!! in mosighii mano b khodda nazdik kard !!kitaro azat mamnonam!

  • البته دوستایی که معتقدند کیتارو یا یانی و ونجلیس یا ژار رو نمیشه باهم مقایسه کرد درست میگند مقایسه وقتی درسته که سبک ها یکسان باشه ولی این نوازنده ها و به خصوص سبک کیتارو کلا با هم دیگه متفاوت هستند
    منخودم شخصا عاشق کیتارو هستم وقتی به آهنگ هاش گوش میدم احساس می کنم تو یه اقیانوسی که همه جاش یخ بسته و سرده راه میرم . به نظر من آهنگ های کیتارو از نظر احساسییه حس عرفانی کهمتعل به ماورا است رو به آدم منتقل می کنن و سراسر پاکی و قداسته البته خود من شخصا وقتی که از لحاظ عاطفی در موقعیت دیگهای قرار میگیرم با آهنگ های ژار یا ونجلیس حال می کنم
    ولی کیتارو کهگوش میدم احساس می کنم از این کره خاکی و احساسات متعلق به اون کاملا جدا شدم و به یه سیاره دیگه رفتم

  • و اما نظر بنده.کیتارو سر جمع ده – پانزده تا آهنگ قشنگ بیشتر نداره.ملودیهاش بعضا تکراری ان و نوع تنظیمات سینتی سایزرش از لحاظ ریتمیک و اینسترومنتال گاهی خیلی ملال آور میشه.اما واقعا هدف والایی داره از ساخت موسیقی.یانی متنوعتر و سر زنده تر کار میکنه.و در کل موسیقی جذابتری ارایه میده.طرفداران بیشتری هم داره اما موسیقیش عمق موسیقی کیتارو رو نداره.در مورد ژان میشل ژار هم باید بگم کارهاش سبک جالبی داره اما اصلا عرفانی نیست که بخواد با کیتارو مقایسه بشه.

بیشتر بحث شده است