کلودیو آبادو با ضبط و ارائه بیش از ۳۰ اثر موسیقی کلاسیک اعم از کنسرتو ویلن های چایکوفسکی و شوستاکویچ (SK 68338) و کنسرتو پیانو روبرت شومان (Robert Schumann) با پیانو مورری پرایا (Murray Perahia) مقام خود را در بالاترین رده رهبران امروز دنیا تثبیت کرده و با تکیه بر ظرایف موسیقی و برنامه ریزی خلاقانه جهت اجرای رپرتوارهایی که دیگر رهبران از آنها غافل ماندند٬ اثبات نمود که موسیقی کلاسیک عصر رومنتیک و موسیقی معاصر هردو به یک میزان خوش آیند و روح نوازند.
او در ۱۹۸۲ به عنوان رهبر ارشد ارکستر فیلارمونیک برلین برگزیده شده و مقام پنجمین مدیر هنری را کسب نمود. در طی سالهای ۱۹۸۶-۱۹۶۸ در خانه اپرای لاسکالای میلان (La Scala) و نیز در خلال سالهای ۱۹۹۱-۱۹۸۶ در اپرای ایالتی وین مدیر موسیقایی بوده است.
همچنین در سال ۱۹۸۷ تحت عنوان مدیر کل موسیقی شهر وین منصوب شد. مهارت او در زمینه های مختلف و موقعیتها و سمت های متفاوتی که وی عهده دار آنها بود باعث تقویت٬ رشد و ارتقا سطح موسیقایی و فرهنگی شهرهایی شد که او در آنها مشغول فعالیت بوده است. به عنوان مثال او در میلان ارکستر دلا سکالا (della Scala) را به منظور اجرای رپرتوار های ارکسترال برپا و در ۱۹۸۸ فستیوال موسیقی مدرن وین را پایه گذاری کرد و در این راستا ضمن تصدی مقام مدیریت هنری اپرای ایالتی وین٬ دیدگاه عامه مردم را در زمینه مفاهیم هنر معاصر و موسیقی مدرن گسترش داد.
به همین نحو در سال ۱۹۹۲ با همراهی ناتالیا گوتمن (Natalia Gutman) نوازنده ویلنسل، برلینر بگیگان (Berliner Begegnungen) را در برلین تاسیس کرد و آن مکانی شد برای برگزاری منظم فستیوال سالانه برلین که در طی آن موسیقیدانان حرفه ای و با تجربه و نوازندگان جوان و با استعداد گرد هم آمده و به منظور اجرای قطعات موسیقی کلاسیک و معاصر با هم تمرین می کردند.
آبادو علاقه بسیاری به پرورش و گسترش استعدادهای هنرمندان جوان داشته و موسیقی نوین هر کجا که او در آن مشغول فعالیت بوده فراتر از مرز های آن مکان پیش رفته است. او پس از تاسیس ارکستر جوانان جامعه اروپا در سال ۱۹۷۸ ارکستر جوانان گوستاو مالر (Gustav Mahler) را در ۱۹۸۶ تاسیس نموده و به عنوان مشاور هنری ارکستر اروپا نیز مشغول فعالیت است. همچنین در سال ۱۹۹۱ در وین رقابت سالانه آهنگسازان بین المللی را بنا نهاد و از زمانیکه در سال ۱۹۹۴ مدیر هنری فستیوال عید پاک سالزبورگ شد٬ پیشنهاد اهدا جوایز به آهنگسازان و نیز دیگر هنرمندان٬ نویسندگان و شعرا را مطرح نمود.
اشتیاق فراوان آبادو برای درآمیختن هنرهای مختلف الهام بخش اجراهای او در برلین و دیگر نقاط برگزاری کنسرتهایش بوده است. او علاوه بر اجرای رپرتوارهای معاصر در کنار موسیقی رومانتیک کلاسیک٬ در هر فصل سال مجموعه ای از کنسرتهای خود را به موضوعی خاص همچون اشعار هلدرلین (Hölderlin) افسانه فاست (Faust) و نمایشنامه های یونان باستان اختصاص می دهد.
قسمتی از اجرای سمفونی نهم بتهوون را به رهبری کلودیو آبادو ببینید
از جمله مدال های افتخار و جوایزی که کلودیو آبادو تاکنون موفق به کسب آنها شده می توان به جایزه استاندارد اپرا درکاونت گاردن (Covent Garden) برای رهبری اپرای بوریس گادونوف (Boris Godunov)٬ نشان لژیون دو نوور (Légion d’honneur) وزارت فرهنگ فرانسه٬ نشان صلیب بزرگ (Gran Croce) ارزشمند ترین نشان ایتالیا و نشان صلیب شایستگی فدرال (Bundesverdienstkreuz) بالاترین نشان کشوری جمهوری فدرال آلمان٬ اشاره کرد. همچنین ارکستر فیلارمونیک وین٬ نشان افتخار خود را در ۱۹۷۳ و مدال طلای نیکلای را در ۱۹۸۰به وی اعطا کرد.
او در ۱۹۸۵ مدال طلای انجمن بین المللی گوستاو مالر را دریافت نمود و به عنوان عضو افتخاری انجمن دوستداران موسیقی وین (Gesellschaft der Musikfreunde) پذیرفته شد. علاوه بر این دیپلم افتخار دانشگاههای فرارا و آبردین کمبریج را دریافت کرد و در سال ۱۹۹۴ جایزه بین المللی موسیقی ارنست فون زیمنس (Ernst-von-Siemens)٬ معتبر ترین جایزه موسیقی آلمان، به وی اعطا شد.
آثار مضبوط آبادو با کمپانی سونی کلاسیک شامل اپراها و رپرتوارهای رومانتیک و کلاسیک است. کارهایی که او با ارکستر فیلارمونیک برلین ضبط و ارائه کرده شامل مجموعه ای از سمفونی های موتزارت (SK 66859)٬ و دو ضبط زنده از کنسرتهای موضوعی او با ارکستر فیلارمونیک است که یکی حول محور افسانه پرومتئوس (SK 53978) و دیگری قطعات ملهم از اشعار فردریش هلدرلین (Friedrich Hölderlin SK 53975)
می باشد. صفحه اپرای بوریس گادونوف (Boris Godunov) او نیز در سال ۱۹۹۴ جوایز متعددی را در سراسر دنیا به خود اختصاص داد که از میان آنها می توان به جایزه منتخب منتقدین گرامافون (Critic’s Choice Award from Gramophone) اشاره کرد.
فرزند او٬ دنیل آبادو (Daniel Abbado) که فیلمسازی ایتالیایی است، داستان زندگی پدر را تحت عنوان خانه اصوات (La casa dei suoni) به تصویر در آورده که به چهار زبان زنده دنیا موجود می باشد (SHV 48435).
ba arze salam mikhastam khahesh konam matlabi dar morede “vadim repin” navazandeye bozorge violon dar site gharar bedid.ba tashakor