نزهت امیری (رهبر ارکستر و موسیقیدان)، پنجمین «کارگاهِ تربیت مربی موسیقی کودک» خود را از اردیبهشتماه ۱۴۰۳ برگزار میکند. این دوره، آموزشِ «متد جامع آموزش موسیقی کودک» و برپایۀ کتابهای پنج مجلدیِ امیری است و به شکل آنلاین و یک روز در هفته برگزار میشود.
در چهار دورۀ پیشینِ این کارگاه، بیش از ۲۰۰ مربیِ موسیقیِ کودک، از سراسر ایران، شرکت کردهاند و اغلب آنان با این متد به کودکانِ میهنمان آموزش میدهند.
این دورهها در سه سطحِ «مقدماتی»، «تکمیلی» و «پیشرفته» برگزار میشوند و طولِ هر دوره حدود چهارماه است.
شرکت دراین دوره برای دو گروه امکانپذیر است:
۱- همه مربیانی که تجربه تدریس موسیقی کودک دارند.
۲- موسیقیدانانی که تجربه آموزش ندارند و مایلاند تدریس موسیقی به کودکان (۴ تا ۹ سال) را به شیوه علمی آغاز کنند.
داوطلبان لازم است افزون بر تسلط بر تئوری موسیقی و سلفژ، با یک ساز ملودیک (ایرانی سمفونیک) آشنایی کافی داشته باشند.
دربارۀ کتابها
مجموعۀ پنجمجلدی «متد جامع آموزش موسیقی کودک»، شامل سه مجلد «سرمشقهای موسیقی» و دو مجلد «آموزش فلوت ریکوردر»، پس از ۳۳ سال نگارش، ویرایش و بهروز رسانی، به چاپ رسیدهاند. نگاه متُدیک به آموزش، مهمترین دیدگاه این مجموعه است. همانگونه که از یک کار حرفهای انتظار میرود، در این مجموعۀ آموزشی، نویسنده به تقدم و تأخرِ مطالب وفادار مانده و مطالب آموزشی را یکبهیک، با رعایت ترتیب صحیح، آموزش داده است. عمق نگاه علمی و مسؤولانۀ نویسنده، با نگاهی به «راهنمای آموزگاران» در انتهای کتابها، آشکار میشود.
در این مجموعه، در خلال ۴۳۰ صفحه، بهدفعات به پارامترهای مختلف موسیقی ارجاع داده شده و پس از عبور از چندین مرحله آموزشی، کودک، آرام آرام از «همراهیِ ساده و سراسر تقلیدِ اولیه» درآغاز مجموعه، به «نوازندگی آگاهانه و متفکرانه در پایان کتابها» رهنمون شده است.
نویسنده برای آموزش «تمپو، ریتم، اینتروال، نتخوانی، تربیت شنیداری، سازشناسی، تلفیق ریتم و کلام، ترانهخوانی و اجرای عملی با سازهای ارکسترِ ارف و فلوت ریکوردر» طراحی جامع و کاملی انجام داده است.
گرچه همۀ نکات بالا شاهدی بر یگانهبودن این مجموعه است، اما شاخص مهم دیگری، بر اهمیت فرهنگیهنری این مجموعه مُهر تأیید میزند و آن نگارش متعهدانه و زیباشناسانۀ دهها «ترانه» است. در تمام سالهای گذشته شاهد تکرار مکررات در کتابهای موسیقی کودک بودهایم. ترانههای نازیبا، اشعار بیمحتوا، تلفیقهای نادرست کلام و موسیقی، همهوهمه بر دوش کودک و مربی سنگینی کردهاند.
در این اثر تلاش شده، سُرایش ملودیها، مناسب محتوای آموزشی باشد و نیز اشعاری تأثیرگزار در کنار بازنویسیِ ترانههای فولکلور و چندصداییِ زیبایِ این آثار با ارکستر ارف، «متد جامع آموزش موسیقی کودک» را به اثری قابل توجه در سپهرِ موسیقی کودک ایران تبدیل کند.
خیلی ها اینستاگرام ندارند مثل من، و تنها راه ارتباطی اینستاگرام هست، کاش راه ارتباطی دیگری هم داشتند