در تاریخ ۱۹ خرداد به مناسبت روز جهانی محیط زیست که در ایران ۱۵ تا ۲۱خرداد به عنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده است، گردهمایی میان رشتهای «هنر و محیط زیست» با حضور فعالین هنر و محیط زیست در سالن اصلی فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. این برنامه با همکاری جمعیت «داوطلبان سبز» و فرهنگسرای ارسباران با دبیری برنامه: محمد هادی مجیدی (موسیقیدان و فعال محیط زیست)، مدیر امور اجرایی: محمد کریمپور اصفهانی (فعال محیط زیست)، طراحی گرافیک: علی کسایی (موسیقیدان و گرافیست)، مجری: ژوبین دارابیان (گوینده) و روابط عمومی: سجاد پورقناد (موسیقیدان و روزنامهنگار) برگزار شد.
در این جلسه که اولین رویداد «هنر و محیط زیست» بود، سخنرانان مختلف با محوریت «نقش اجتماعی هنرمند در بهبود وضعیت جمعی و زیست محیطی» به ایراد سخنرانی پرداختند.
محمد واعظی مستندساز بیان داشت:
«هنر شیرینترین زبانیست که بشر توانسته برای ایجاد ارتباط بین همنوعانش داشته باشد، ما میتوانیم بهعنوان یک روایتگر راوی اتفاقهایی باشیم که جریان دارد، توجهها و نگاهها را بیشتر جلب کنیم به واقعیت موجود و اتفاقهایی که باعث میشود نظم طبیعی بهم بخورد، مهمترین اثری که روایت کردن چیزی در ما میگذارد این است که «فراموش نکنیم!» روایت کردن و قصه، علیه فراموشیست، هنر باید باب یک گفتگو را باز کند و باعث مشارکتمان شود، مسئولیت هنری ما روایت کردن است.»
در ادامه هادی کاشانی (عضو هیئت مدیره جمعیت داوطلبان سبز) افزود:
«هنرمند ذهن پیشروتری دارد نسبت به بقیه افراد جامعه، نباید ناامید شود و به فعالیتهای هنری و تاثیرگذار خودش ادامه دهد.»
جلالالدین پرویز حمیدی گفت:
«من معتقدم در این عصر با انبوهی از تصویر روبرو هستیم به معنای هرگونه رخدادی، دیگر روایتگری به معنای قدیمی آن (گزارشی و مستند بودنش و اینکه نشان دهیم چه فاجعهای دارد رخ میدهد) کارکرد دیگری ندارد، ما در عصری زندگی میکنیم که تصویر خودش تبدیل شده به یک زباله، اخبار کشته شدن آدمها در اقصی نقاط جهان تبدیل شده به زیرنویس برنامه و تاثیر خودش را از دست داده، حال پرسش ایناست: روایت کردن قرار است کمکی کند یا خیر؟
آسیبهای زیست محیطی را انسان بوجود آورده یا توسعه انسانی؟!
کار هنر معنا بخشیدن به رنج بشریت است نه روایتگری رنج بشریت.»
در بخش دیگری از این نشست، عباس مجیدی، مجسمه ساز به روی صحنه آمد و درباره نقش محیط زیست در خلق آثار هنری و کنش هنرمندان به محیط زیست صحبت کرد. او در پایان صحبتهای خود تاکید کرد:
«هنرمند معاصر اساسا با دغدغههای محیط زیست درگیر است، هنرمند به تمام اتفاقهای اطرافش واکنش نشان میدهد، هنرمند جریانهای فکریاش را با اشکال مختلف نشان میدهد، بنا نیست ما برای هنرمند رسالتی و رابطهای با محیط پیدا کنیم چراکه او خودش درگیر این مسایل هست…»
۱ نظر