گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

با هدایت نزهت امیری، ششمین «کارگاهِ تربیت مربی موسیقی کودک» برگزار می‌شود

 نزهت امیری (رهبر ارکستر و موسیقیدان)، ششمین «کارگاهِ تربیت مربی موسیقی کودک» خود را از مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌کند. این دوره، آموزشِ «متد جامع آموزش موسیقی کودک» و برپایۀ کتاب‌های پنج ‌مجلدیِ نزهت امیری است و به شکل آنلاین و یک‌روز در هفته برگزار می‌شود.

صدها مربیِ موسیقیِ کودک، از سراسر ایران، در پنج دورۀ پیشینِ این کارگاه شرکت کرده‌اند و اغلب آنان با این متد به کودکانِ میهن‌مان آموزش می‌دهند.

این دوره‌ها در سه سطحِ «مقدماتی»، «تکمیلی» و «پیش‌رفته» برگزار می‌شوند و طولِ هر دوره حدود چهارماه است.

نزهت امیری می‌گوید: «با همه‌ی مشکلات و دغدغه‌های امروزه‌ی هنرمندان جوان، استقبال از کارگاه‌های متد جامع آموزش موسیقی کودک بی‌نظیر است و این چشم‌اندازی روشن را تصویر می‌کند.

وی می‌افزاید: «سال‌هاست که انواع و اقسام موسیقی‌ها، ترانه‌ها و کتاب‌ها، در عرصه‌ی موسیقی کودک، ارائه و چاپ می‌شوند که اغلب به‌دور از عمق و تعهد لازمند.

اهالی جوان و پی‌گیرِ موسیقی، که خود در کویرِ امکانات موسیقایی رشد کرده‌اند، با عطش فراوان، در جست‌وجوی راه‌های نوین، علمی و متدیکِ موسیقی کودک‌اند.

امیری کلام خود را با امید به آینده به‌پایان می‌برد: «این جوانان تلاش می‌کنند تا آن‌چه را از آن‌ها دریغ شده است به کودکان سرزمین‌مان بیاموزند و آینده را بسازند.»

در ششمین دوره‌ی کارگاه «متد جامع آموزش موسیقی کودک» قطعات دیگری به کاروان شعر و موسیقیِ کودکان میهن‌مان افزوده شده است و پارتیتورهای بیش‌تری ارائه می‌شوند.

دربارۀ کتاب‌ها

مجموعۀ پنج‌مجلدی «متد جامع آموزش موسیقی کودک»، شامل سه مجلد «سرمشق­‌های موسیقی» و دو مجلد «آموزش فلوت ریکوردر»، پس از ۳۳ سال نگارش، ویرایش و به­‌روز رسانی، به چاپ رسیده‌­اند. نگاه متُدیک به آموزش، مهم­‌ترین دیدگاه این مجموعه است.

همان­‌گونه که از یک کار حرفه‌­ای انتظار می‌­رود، در این مجموعۀ آموزشی، نویسنده به تقدم و تأخرِ مطالب وفادار مانده و مطالب آموزشی را یک‌به­‌یک، با رعایت ترتیب صحیح، آموزش داده ­است. عمق نگاه علمی و مسؤولانۀ نویسنده، با نگاهی به «راه‌نمای آموزگاران» در انتهای کتاب­‌ها، آشکار می­‌شود.

در این مجموعه، در بیش‌از ۴۳۰ صفحه، به‌دفعات به پارامترهای مختلف موسیقی ارجاع داده شده­ است و پس از عبور از چندین مرحلۀ آموزشی، کودک، آرام آرام از «هم‌راهیِ ساده و سراسر تقلیدِ اولیه» در آغاز مجموعه، به «نوازندگی آگاهانه و متفکرانه در پایان کتاب­‌ها» رهنمون شده ­است.

نویسنده برای آموزش «تمپو، ریتم، اینتروال، نت‌­خوانی، تربیت شنیداری، سازشناسی، تلفیق ریتم و کلام، ترانه­‌خوانی و اجرای عملی با سازهای ارکسترِ اُرف و فلوت ریکوردر» طراحی جامع و کاملی انجام داده ­است.

گرچه همۀ نکات بالا شاهدی بر یگانه‌بودن این مجموعه است، اما شاخص مهم دیگری، بر اهمیت فرهنگی‌- هنری این مجموعه مُهر تأیید می‌­زند و آن نگارش متعهدانه و زیباشناسانۀ ده‌­ها «ترانه­» است.

در تمام سال­‌های گذشته، شاهد تکرار مکررات در کتاب­‌های موسیقی کودک بوده­‌ایم. ترانه­‌های نازیبا، اشعار بی­‌محتوا، تلفیق­‌های نادرست کلام و موسیقی، همه‌­و­همه بر دوش کودک و مربی سنگینی کرده­‌اند.

در این اثر تلاش شده، سُرایش ملودی‌­ها، مناسب محتوای آموزشی باشد و نیز اشعاری تأثیرگزار در کنار بازنویسیِ ترانه‌­های فولکلور و چندصداییِ زیبایِ این آثار با ارکستر اُرف، «متد جامع آموزش موسیقی کودک» را به اثری قابل‌توجه در سپهرِ موسیقی کودک ایران تبدیل کند.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است