گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

مجموعۀ سه‌جلدیِ «تکنیک‌ ویُلُن‌نوازی معاصر» منتشر شد

مجموعۀ سه‌جلدیِ «تکنیک‌ ویُلُن‌نوازی معاصر» اثر ایوان گالامیان و فدریک نویمان، با ترجمۀ زهرا نازیار و مقابله و ویرایش شهـاب مِنـا در قالب یک مجلد توسط نشر خُنیاگر منتشر شد.

در مقدمۀ مؤلفان بر کتاب می‌خوانیم:
هدف این مجموعه ارائۀ متدی برای یادگیری عناصر اساسی «تکنیک ویُلُن‌نوازی معاصر» است.
از آنجا که تسلط فنی بیش از آنکه به چابکیِ صرف انگشتان متکی باشد به کنترل ذهن بر عضلات وابسته است، روال کاری‌ای لازم است که چالش فکری دائمی برای هنرجویان پدید آورد. ارائۀ چنین چالش‌های جدیدِ بی‌پایانی هدف اصلی الگوهای ارائه‌شده در این مجموعه است.

در این مجموعه گام‌ها و آرپژها با نت‌های تک (در بخش اول) با سیستمی از الگوهای آرشه‌کشی و ریتمیک به روشی کاملاً جدید تلفیق شده‌اند (بخش دوم). در این تمرینات الگوها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به هنرجو کمک می‌کنند تا از تمرینات گام و آرپژ خود نتیجۀ بیشتر و سریع‌تری حاصل کند. این الگوها به دو دسته تقسیم می‌شوند: الگوهای آرشۀ مشخص‌شده با B و الگوهای ریتمیک مشخص‌شده با R و هر دسته به بخش‌هایی تقسیم می‌شوند که با B1 تا B16 برای آرشه‌کشی و R1 تا R16 برای ریتم‌ها مشخص‌ شده‌اند. (اعداد نشان‌دهندۀ تعداد نت‌ها در هر الگو هستند.) در جلد اول در ابتدای هر فصل شماره‌های کُدِ B و R برای نشان‌دادن الگوهای قابل اجرا ذکر شده است. الگوهای اصلی که ابتدا باید تمرین شوند نیز داده شده‌اند.
به‌منظور تسهیل در تمرینات الگوهای آرشه‌کشی، ریتمیک و ترکیب آنها، تمام سرنُت‌ها در تمرین‌ها بدون دسته نوشته ‌شده‌اند. الگوهای آرشه‌کشی با سرنُت‌ها نشان داده می‌شوند که کشش، متر یا ریتم خاصی را نشان ندهند. الگوهای ریتمیک نیز بدون هیچ نشانه‌ای برای آرشۀ خاص ارائه شده‌اند.

الگوها به شیوه‌ای متنوع می‌بایست مورد استفاده قرار گیرند و تمرینات الگوهای ریتمیک و آرشه‌کشی‌ها با ترکیبات مختلف به‌کار گرفته شوند تا ذوق و علاقۀ هنرجو برای اجرایشان حفظ شوند. علاوه بر آن، این روش اجرای مکانیکی و تکرار طوطی‌وار و بدون فکر را که علت اصلی عادات تمرینی بی‌ثمر و ناکارامد است به حداقل می‌رساند.

جلد دوم تکنیک ویلن‌نوازی معاصر، از طریق تمرینات گام و آرپژ به مهارت‌ورزی در اجرای نت‌های دوبل و چندصدایی می‌پردازد. این دو جلد در کنار هم، ابزاری کارامد برای کسب تبحر تکنیکی جهت تسلط بر کارگان گذشته و حال ویلن محسوب می‌شود.

در بخش اول این جلد (گام) بیشتر تمرین‌ها در گام دوماژور نوشته شده‌اند با این یادداشت که «در همۀ سرکلیدهای ماژور و مینور تمرین کنید.» به کسانی که می‌خواهند حداکثر بهره را از این کتاب ببرند توصیه می‌شود تمرینات را تنها به گام نوشته‌شده محدود نکنند چرا که با این کار توازن رشد تکنیک ویلن‌نوازی خود را به‌شدت از دست می‌دهند.

استقبال پرشور از جلد اول «تکنیک ویلن‌نوازی معاصر» سبب شد تا یقین داشته باشیم که جلد دوم این کتاب نیز برای هنرآموزان، هنرجویان و نوازندگان حرفه‌ای ویلن مفید خواهد بود.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است