گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

آواهای تابو (۶)

در آخر، یکی از خانم‌های عضو کمیته از فرانک زاپا سئوال می کند که آیا او تا به حال برای بچه‌های خود اسباب بازی خریده و از سیستم رتبه بندی گروه سنی اسباب بازی‌ها خبر دارد و موافق آن هست؟ فرانک زاپا می گوید که این کار را همسرش انجام می دهد و با سیستم گروه سنی اسباب بازی‌ها موافق نیست چون «شخص دیگری تصمیم گرفته که فرزندم تا چه میزان باهوش است».

فرانک زاپا در لابه‌لای صحبت‌های خود تفاوت حقوق مالکیت مادی و معنوی میان موسیقی، شعر و نماهنگ را متذکر می‌شود و خاطرنشان می کند که انتشار اشعار آلبوم‌های موسیقی مستلزم پرداخت حقوق مجزای مادی شعر به شرکت‌های نشر است و عملا هزینه بر و غیر ممکن است.

دفاع جان دِنوِر
جان دِنوِر با تشکر از فرصتی که در اختیارش قرار گرفته با طعنه از معطلی خود در فراخوانی به سخنرانی اشاره می کند و می گوید من آمده ام تا مخالفت خود را با سیستم رتبه بندی آثار موسیقی اعلام کنم. آقایان و خانم‌ها، این رویکرد سانسور را دامن می زند. و من قویا با سانسور به هر طریقی در موسیقی، جامعه و هرجای دیگر جهان مخالفم. همانطور که در جریان هستید من خودم یکی از قربانیان سانسور هستم چرا که پخش سراسری آهنگ من به نام «شعف کوهستان راکی» (Rocky Mountain High) از رادیو و تلویزیون به دلیل برداشت پی اِم آر سی از محتوای مرتبط با مواد مخدر، ممنوع شده است. قطعا این اقدام از سوی افرادی صورت گرفته که تا کنون نه کوهستان راکی را دیده‌اند و نه به آن سفرکرده اند و شعف، شادی و تجلیل از زندگی که انسان در این کوهستان حس می کند را تجربه نکرده اند.

شعر آهنگ در باره این احساسات است و این که وقتی شما دوستان خود را برای دیدن این همه زیبایی به کوهستان راکی می‌برید تا یکی از جلوه‌های باشکوه طبیعت را نظاره گر باشند. واضح است که تعبیر صورت گرفته از سوی پی اِم آر سی در مورد آهنگ من اشتباه بوده. همانطور که می‌دانید من هنرپیشگی هم می‌کنم اما برخی از مطبوعات سینمایی و رسانه‌های دیگر بنا به همین تعابیر اشتباه و منع پخش سراسری موسیقی من و قرارگرفتن نام من در رتبه بندی‌های شما، از نام بردن از فیلم من هم اجتناب می کنند.

شما نمی‌توانید به زور عقیده‌ای را به مردم تحمیل کنید. خصوصا دولت و بدتر از آن، کمیته‌ای خودنشانده که داعیه‌دار اخلاقیات در جامعه شده. چنین کاری در آلمان نازی انجام شد اما یک جامعه دمکرات اقداماتی از این دست را تاب نمی آورد.

محمدعلی پورخصالیان

محمدعلی پورخصالیان

محمدعلی پورخصالیان
متولد ۱۳۵۷ تهران
نویسنده، مترجم، نوازندۀ پیانو، کیبورد و سینتی‌سایزر و طراح صدا

۱ نظر

بیشتر بحث شده است