۳- ملودیِ گوشه ها برگرفته از ردیفهای معتبر و گوناگون موسیقی ایرانی است و در گزینش و نگارش آنها ملاک اصلی تنها جمله بندیِ روان، فضای مُدالِ واضح و روشن و سادگیِ نسبی ازنظر تکنیک اجرایی بوده است و نه تعلق به مکتب یا شیوهای خاص. قطعات ضربی نیز بر همین سیاق از شیوه ها و سبکهای مختلف آهنگسازی و نوازندگی انتخاب شده اند.
۴- تعاریف سادهای برای هر یک از گونه های اجراییِ موسیقیِ ایرانی ارائه شده و با توضیحاتی کوتاه مهمترین ویژگیهای هر دستگاه، آواز یا گوشه تشریح گردیده است تا زمینهای برای شناختِ بهترِ ردیفِ جامعِ موسیقیِ ایرانی فراهم آورد.
۵. با توجه به تعداد اندک گوشه ها در هر دستگاه یا آوازْ کوکِ سنتور به گونه ای انتخاب شده تا تغییر از دستگاهی به دستگاه دیگر با کمترین میزان تغییر کوک ساز عملی باشد.
دربارۀ نگارنده:
رامین صفایی، متولد هجدهم آذر ۱۳۴۱، تهران، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی ایرانی از دانشگاه هنر و از شاگردان فارغالتحصیل و مورد تأیید مکتب آموزشی استاد فرامرز پایور است. او همچنین برای آموزش ردیف میرزاعبدالله از محضر استادان پرویز مشکاتیان، مجید کیانی و پشنگ کامکار بهرهمند شده است و در حال حاضر خود از سال ۱۳۹۳ تا کنون به تدریس ردیف موسیقی ایرانی در دانشگاه هنر تهران اشتغال دارد.
از جملۀ فعالیتهای نوازندگی و اجرایی او میتوان به همکاری و اجرای کنسرتهای متعدد با گروه شهناز با آواز استاد محمدرضا شجریان و سرپرستی مجید درخشانی از سال ۱۳۷۸ تاکنون در داخل و خارج از کشور (کشورهای آلمان، فرانسه، سوئد، هلند، سوئیس، انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا و…)، گروهنوازی و جواب آواز در آلبومهای «رندان مست» و «مرغ خوشخوان» با آواز استاد محمدرضا شجریان و آهنگسازی و تنظیم مجید درخشانی، و آهنگسازی و تنظیم آلبوم «ساز شبانگاهی» اشاره کرد.
رامین صفایی و استاد فرامرز پایور (سهشنبه ۱۷ مهر ۱۳۷۵، منزل استاد پایور)
کنسرت محمدرضا شجریان و گروه شهناز، مهر ۱۳۹۴، قونیه (سنتورنواز: رامین صفایی)
از نگاه فرهنگی مسئولین سایت گفتگوی هارمونیک برای معرفی مبسوط کتاب شورانگیز و برگزیده آثار رضا ورزنده بسیار متشکرم. (ناشر)