گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

حضور خانواده وفادار و جمعی از هنرمندان در تمرین ارکستر نیایش

پوراندخت وفادار و تعدادی از هنرمندان عرصه موسیقی و سینما پنج شنبه ۲۶ مردادماه بصورت سرزده با حضور در تمرین ارکستر نیایش به تماشای اجرای بخشی از قطعات آلبوم «بگو کجایی» از جاودانه‌های استاد مجید وفادار نشستند.



در این مراسم که تعدادی از هنرمندان موسیقی و سینما به دعوت شرکت شیناتک و بصورت سرزده از نزدیک شاهد تمرین ارکستر «نیایش» به رهبری رضا شایسته و خوانندگی محمد معتمدی بودند، ابتدا علیرضا امینی، سرپرست و مدیر هنری ارکستر، روی صحنه آمد و ضمن خوش آمدگویی و خوشحالی از حضور هنرمندان در این تمرین، نکاتی را پیرامون دلیل انتخاب آثار استاد مجید وفادار برای اجرا و چگونگی همکاری با شرکت شیناتک (گروه هنری موزاوی) به حاضرین ارائه کرد.

امینی در مورد اهمیت آثار مجید وفادار توضیح داد: خیلی از ژانرها تکرار می‌شوند؛ آهنگسازی آهنگ می‌سازد و از او می‌پرسیم چرا به این شکل آکوردها را می‌نویسی و او می‌گوید من شاگرد هارمونی استاد فخرالدینی بوده‌ام، یا شاگرد آهنگسازی استاد احمد پژمان بوده‌ام، یعنی مسیر استاد خود را به‌گونه‌ای دیگر دنبال می‌کنند. بعضی از نسل‌ها به دلیل انقطاع نسلی دیگر ادامه دار نشد، متاسفانه سبک آهنگسازی استاد مجید وفادار دیگر تکرار نشد، متوقف شد و فقط ما این سبک را در بین آثارش می‌توانیم پیدا کنیم.

در ادامه و پیش از شروع تمرین رضا شایسته رهبر ارکستر، ضمن تشکر ویژه از هنرمندان و مدیران شرکت شیناتک برای حضور غیرمنتظره در تمرین گفت: من کارهای استاد وفادار را خیلی دوست دارم. وقتی پیشنهاد اجرای این آثار به خوانندگی محمد معتمدی به من داده شد خوشحال شدم که در کنار دوستان هستم، ضمن اینکه معتمدی جزو معدود خواننده‌هایی هستند که برای کاری که می‌کند وسواس دارد.

از قطعاتی که در این تمرین هنرمندان با صدای محمد معتمدی شاهد اجرای آن بودند می توان «سفری در شب»، «غرور شکسته»، «گل اندام»، «چون تو را دیدم» را نام برد.همچنین معتمدی با درخواست فاضل جمشیدی و علیرضا امینی آوازی بداهه با تار رضا موسوی زاده اجرا کرد که مورد استقبال و تشویق قرار گرفت و در انتها به اصرار هنرمندان تصنیف گل اندام تکرار و سپس حاضرین سالن رو ترک نموده و تمرین ادامه پیدا کرد.

پیشنهاد کردم محمد معتمدی آثار را بخواند

در پایان این تمرین پوراندخت وفادار، در مورد تنظیم آثار و انتخاب محمد معتمدی به عنوان خواننده‌ی ارکستر برای این آثار گفت: این چند قطعه که امروز شاهد آن بودید با ارکستر کامل اجرا نشد و جنبه‌ی تمرین داشت، اما ارکستر پیشرفت خوبی داشته. از آنجا که بی‌نهایت صدای آقای محمد معتمدی را دوست دارم پیشنهاد کردم ایشان قبول کنند و آثار عمویم را بخوانند و بسیار از اجرای ایشان راضی‌ام.
اجرای خوب و با حس و حالی بود.

فاضل جمشیدی خواننده‌ی موسیقی ایرانی یکی دیگر از هنرمندان حاضر در این تمرین، گفت: شرکت ها و سرمایه گذارها همچون شرکت شیناتک با تشخیص درست از موسیقی می توانند در این عرصه فعالتر عمل کنند و این یعنی بدانند که این زمین، زمین خوبی برای کشت است و اتفاقاً مسائل مالی هم در آن وجود دارد، منتها نحوه کاشتن مهم است و نباید به اشتباه سراغ زمین‌های دیگر بروند.
او در ادامه صحبت‌های خود در مورد اجرای این برنامه و خواننده‌ی اثر گفت: اجرای خوب و با حس و حالی بود. آقای معتمدی خواننده‌ی بسیار آگاهی است. اگر خواننده‌ای درونش خوب نباشد صدای به این خوبی از او درنمی‌آید. از کوزه همان برون تراود که در اوست. نصف خواندن از درونِ آدم بیرون می‌آید نه از تکنیک و چیزهای دیگر.


تنها کسی که تمام آهنگ‌هایش گل کرد

میلاد کیایی، نوازنده‌ی پیشکسوت سنتور و آهنگساز نیز در خصوص این اجرا گفت: این عزیزان زحمت می‌کشند و آهنگ‌های زمان هشت‌ـ نه سالگی ما را، یعنی بیش از شصت سال پیش را، بازسازی می‌کنند و می‌بینیم که بیش از نیم قرن از ساخت آنها می‌گذرد و نسل جوانِ این کشور این آثار را اجرا می‌کند.

او در مورد مجید وفادار گفت: این هنرمند خیلی ناباورانه از دنیا رفت و خیلی به او ظلم شد. چقدر به بهانه‌های مختلف ایشان را اذیت کردند و دل این هنرمند را شکستند. آهنگسازان زیادی آمدند و رفتند، اما تنها کسی که تمام آهنگ‌هایش گل کرد مجید وفادار بود.

پوران دخت وفادار، ناصر آقایی، مهرداد پازوکی، مسعود مظلوم، جهانبخش فرجی، میلاد کیایی، مصطفی نیکو، حسن اردستانی، فاضل جمشیدی، محسن جلیلی، انوش معظمی، هاله وزیری، مهدی امام زاده، قدرت الله امین الرعایا(از حامیان فرهنگ و هنر وخیر مدرسه ساز) از جمله هنرمندانی بودند که به تماشای تمرین کنسرت بگو کجایی نشستند.

شایان ذکراست محمد معتمدی خواننده موسیقی اصیل ایرانی ۹ شهریور ماه از ساعت ۲۱:۳۰ در برج میلاد تهران در تازه ترین کنسرت خود آثار استاد مجید وفادار با نام «بگو کجایی» را به همت شرکت شیناتک(گروه هنری موزاوی) اجرا خواهد کرد.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

۱ نظر

بیشتر بحث شده است