گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

تاثیر موسیقی بر مغز انسان

موسیقی روح را به حرکت وامی دارد و قادر است تاثیرات قوی و متفاوتی بر جای بگذارد، می تواند انسان را آرام و یا هیجان زده کند. به راستی موسیقی چگونه ما را تحت تاثیر قرار می دهد؟ موسیقی می تواند به روش های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد، در علم پزشکی به عنوان یک منبع تحقیقاتی و نیز برای درمان امراضی چون حملات ناگهانی، فشار خون پایین، بیماری های روانی، افسردگی، بی خوابی و به طور کلی می توان گفت به عنوان عامل موثر در بهبود سریع تر بیماری ها، به کار می رود.

طبق تحقیقات موسیقی شناسان، گوش دادن به موسیقی – بسته به نوع موسیقی – می تواند بر متابولیسم (تحولات و دگرگونی ها حیاتی) بدن تاثیر بگذارد، فشار خون را بالا یا پایین ببرد، توازن انرژی برقرار کرده و به هضم غذا کمک کند.

تحقیقات نشان داده که موسیقی های آرام (مانند موسیقی کلاسیک با تمپوی پایین)، آرامش بخش هستند، احساسی که از سی دقیقه گوش دادن به چنین موسیقی بوجود می آید معادل آرامشی است که از خوردن یک قرص والیوم حاصل می شود.

از آنجا که در این نوع موسیقی، شعری وجود ندارد، ملودی، تن، آهنگ و ریتم است که تاثیر گذار است و هر دو نیمکره مغز را درگیر جریان خود می کند.

بر طبق تحقیقات مشابه، موسیقی ممکن است تاثیر منفی نیز داشته باشد. بر حسب اینکه موسیقی خوب یا بد گوش بدهیم، می تواند مانند زهر در بدن عمل کند.

مطالعاتی که در زمینه تاثیر موسیقی بر رشد گیاهان انجام شده، نشان داده که برای مثال، موسیقی راک، رشد گیاه را متوقف می کند و برعکس، موسیقی کلاسیک، باعث تسریع رشد گیاه می شود.

قدرت موسیقی به حدی است که می تواند مانند مصرف دارو اعتیاد آور شود. می توان گفت موسیقی ابزار قدرتمندی است که می تواند تاثیرات مثبت روحی و جسمی بسیاری بر اشخاص داشته باشد، البته اگر درست به کار گرفته شود، در غیر اینصورت، ممکن است تاثیرات منفی به همراه داشته باشد.

wiwi.essortment.com

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

دیدگاه ها ۷۹

  • به نام خدا
    با عرض سلام.
    امیدوام روزی فرا برسد که تمامی رسانه های جمعی(گروهی)به این مطالب ارزشمند که مختص به افراد انسان دوست می باشد بپردازد ونه فقط اینکه این مباحث در اینترنت ایران مورد بررسی و پخش قرار گیرد
    ،میبایست این همه مطالب ارزشمند در رسانه ای همچون سیما(تلویزیون)بازتاب گسترده ای داشته باشد.

    همانطور که میدانیم بزرگان موسیقی همچون بتهوون بزرگ می فرمایند:(موسیقی ابزاری است برای تعالی انسانها).از این مطلب می توان هزاران نکته استخراج نمود و من نیز سعی میکنم به چند تا از آن نکته بپردازم.

    وقتی که انسان به یک نغمه ی موسیقی گوش فرامی دهد خودرا نیز با آن نغمه هم ردیف مینماید؛یعنی اینکه خودرادر همان لحظه از نظر تفکر،حرکات فیزیکی ودرونی،لحن صحبت کردن و… با آن موسیقی هم طراز مینماید.

    حال ازاین منظر به موسیقی های کلاسیک وغنی می پردازم . هنگامی که ما گوش خویش را به نغمه هایی همچون موزارت،باخ،بتهوون،ویوالدی و… فرا می دهیم آن بخش از مغز که مربوط به درک موسیقی میشود فعال شده ومارا مبهوت ومست ودیوانه ی نغمه های آسمانی خود می نماید.
    سپس بعد از این مرحله آن بخش از مغز فعال می شود که مربوط به درک حالاتی چون:شادی،غم،ترس،استرس،انسانیت و…است.
    بعد از این مراحل مغز انسان پیامی را سریعا به اعصابش منتقل میکند که اگر به طور مثال یک ساعت با تمرکز شدید ودقت بسیار بالا به یکی از سمفونی های موزارت بزرگ گوش فرا دهیم بعد از این یک ساعت مغز ما تحت سلطه انسان دوستانه ی این موسیقی قرار می گیرد وکم کم با این روان درمانی بسیار زیبا ومعتبر مغز ما به روح خشمگینمان دستور صادر میکند که از سوی خشونت به سوی لطافت بدل شو .

    و صدها بحث دیگر می توان مطرح نمود که موسیقی چقدر بر مغز انسان تاثیر میگذارد ونتیجه اش هم در روح و روان و جسم به خوبی یافت میشود.

    مثلا فردی که موسیقی کلاسیک(شرقی و غربی)گوش میکند را میتوان به راحتی از یک فرد دیگر که موسیقی های غیرکلاسیک گوش میکند تشخیص داد.

    مطالب مفید و مختصری را بیان فرمودید.

    باتشکر

  • اما موسیقی میتواند اثار وحشتناکی بر ماداشته باشد.مثلا:به علت صداهای زیروبم موجوددر موسیقی اعصاب سمپاتیک وپاراسپاتیک به شدت تحت تاثیر خودقرار میدهدودر بدن دچار اختلالاتی از جمله:جنون در توضیح باید گفت دراثرفشار شدیدی که ارتعاشات وتحریکات خارجی موسیقی برروی اعصاب ومراکرمتفکره قشرمخ واردکرده ونیروی اتدیشه راازکاربازداشته.مثلا اهنگ های نشاط انگیزباعث تحریک اعصاب فوق کردیده که شنونده به تدریج دچار بیماری های روانی میشود عوارض ان:بیداری های شبانه-فعالیت های بی موقع-خوشی های ناگهانی-ختدهای بیجا-حالت های عصبانی که باادامه این وضع شخص دچار بیماریmanie
    (مانی)که نوعی جنون است مبتلا گردیده وحتی وقتی با موسیقی سروکارنداردبدون اراده میخواند وبی جهت سروپاحرکت داده این نوع جنون اگر ادامه پیدا کندبه مرشparanoia(پارانویا)مبتلا گشته درادامه وصیت نامه بهتون:”شما ای مردم که مرادیوانه تندخودانسته ازاجتماع گریزان میخوانیدازاین که نسبت به من بدبین هستیدبسیاردلگیربوده وزجر میکشم…من از ۶سال پیش گرفتار بیماری سختی شدم که به جای بهبودی روز به روزبدترشده درنتیجه روح اتشین من افسرده شده ومیبایست از اجتماع کنار بروم…”
    تاثیر دیگر ان کوتاهی عمر است…
    یوهان پدربهتون در سن۵۳سالگی فوت کردوبتهون۵۶سالگی وشومان درسن۴۶سالگی ورابرت کامبردر سن۳۲سالگی فوت کردندوازایرانیان اسماعیل زاده درسن۵۵وحبیب سماعی۴۵سالگی فوت کردو….

  • خانم نفیسه شما که آمار موسیقیدانان کوتاه عمر را پیدا کردید نگاهی هم می انداختید به موسیقیدانانی که عمرهای دراز داشتند ما در همین موسیقی ایران وفادار

    را داریم که در آن سن فوت میکند و ولی استاد استادش وزیری ۹۲ سال عمر کرده یا مشکاتیان در سن ۵۲ سالگی در حالی فوت کرد که هنوز استاد استادش زنده هست!
    در موسیقی کلاسیک هم همینطور موترازت قبل از استادش میمره
    پس نتیجه میگیریم که این حرفا توهماتی بیش نیست! ممکن است که کسی با موسیقی کلاسیک حال و احوالش بهتر بشه ولی کسی تا حالا مریض نشده از موسیقی گوش دادن مگر اینکه در خورد و خوارک و سلامتیش کم توجهی کرده باشه…
    دقیقا همه این افرادی هم که نام بردم را اگر به زندگیشون توجه کنید آنهایی که بیشتر به سلامتیشون اهمیت دادن عمر بیشتری داشتند.

  • خانم نفیسه بتهوون و موتسارت به خاطر بیماری های جسمی مردند نه گوش دادن و ساختن موسیقی.در دنیا تا به هال هیچ نظربدی در مورد گوش دادن به موسیقی کلاسیک داده نشده و تحقیقات(همان طورکه در مقاله خواندیم)نشان داده که باعث تیز هوشی و رفع ناتوانی در یاد گیری و بهبود دسلکسیا و حتی تا حد زیادی باعث بهبود عقب ماندگی ذهنی رفع افسردگی افزایش خلاقیت در کودکان و بزرگسالان به کار انداختن و به کار گرفتن تمامی قسمت های مغز و… میشود که خود من هم خیلی چیز های دیگرم تجربه کردم و تا به حالم نمردم

  • من دنبال آموزش سلفژ می گشتم که به اینجا رسیدم.به جای اینکه حرفهای بی سند و مدرک افراد ساده رو بنویسید و ذهن مردم رو به بیراهه بکشید سخنان دانشمندان بزرگ رو بنویسد.

  • من همیسه موسیقی گوش میدم اونم رپ غمگین وگاهی راک حتی موقع درس خوندن بدون اهنگ نمیتونم چیزی یاد بگیرم همیشم معدل الف بودم نمیدونم شاید ضرر داشته باشه ولی من اروم میشم

  • nafise khanoom aval malomated ro ziad kon bad chizi benevis age be tasir mosighi iman nadari ba tasir e mosighi roye ab ke ketabesham to iran chap shode va aksr rangi az sakhtemane ab ro bad az tamas ba mosighi neshon mide tavajoh kon.

  • نفیسه خانم شما اصلا تاحالا سازی رو نواختین یا اصلا فعالیت موسیقی داشتین که می گید اونایی که موسیقی گوش میدن بی جهت سروپاحرکت میدن لازم به ذکر اینارو برای کسی نگید بهتون می خندن…بهتره در مورد چیزی که نمیدونی نظر ندی.اون دلیلاتم از سایت دیگه گرفتی وگرنه هیچ روانشناسی نمیگه موسیقی بده اینو اثبات کردن (یک و نیم قرن پیش!) هر چیز خوبی اگر خارج اعتدال باشه بده!

  • تاثیرات موسیقی از طریق روابط فیزیکی و زیستی قابل شناخت است و در این موضوع تحقیقاتی نیز انجام شده است / یک سخنرانی از دکتر رائفی پور هست در مورد موسیقی / یک ساعت و نیمه ولی خیلی قشنگه/ شاید باگوش دادن این سخنرانی بتونیم به برخی از راز های موسیقی پی ببریم / التماس دعا

  • من با نظر رز و ناشناس موافقم
    موسیقی های تند و راک برای اعصاب و روان خوب نیست ولی من خودمم به راک علاقه دارم با اینکه میدونم موسیقی راک برای روان خوب نیست.
    گناه من نیست تقصیر دله
    عشق تو دیوونم کرده بی آشیونم کرده

  • نظر دوستان خوب بود. قضیه زیاد پیچیده نه اما مهمه از این نظر که(موسیقی) تاثیر زیادی روی روان و ذهن داره . خیلی از محرکهای محیطی باعث تولید احساسات متفاوت در افراد میشن نکته اینجاس که موسیقی و بخصوص انواع آرامبخش اون(بسته به تعریف فرهنگ و جامعه ای که فرد در اون زندگی میکنه)مستقیما باعث تولید آندروفین،مورفین(که هورمونهای آرامبخش و موجود در مغز هستن)میشه در نتیجه فرد احساس آرامش ، آسودگی و یا انرژی(در مورد موزیکهایی که طبق تعریف فرهنگ تحریک امیز هستن)میکنه البته این توجیح قضیه فقط از بعد فیزیولوزیکه.چگونگی تاثیرات روانشناختی و… موسیقی هم خودش قابل توضیح وجالبه که الان حس توضیحش نیست .ببخشید

  • اینجا همه با مغز ناقص خودش در این زمینه داره نظر میده ناقص یعنی این که اطلاعات کامل ندارن-هر کی هم که از موسیقی چیزی نمیدونه به هیچ کدوم از این نظرا توجه نکنه و بره خودش مفصل تحقیق کنه-با تشکر

  • خانم نفیسه من بعید میدونم قبل از اینکه اون مطلب و بنویسید تحقیق کرده باشین یک چیزی از اینور اونر شنیدید اومدید اینجا نظر میدید من که تا قوی ترین و مقاله و معتبر ترین اونارو نخونم و نفهمم حرف های هیچ کسی و قبول ندارم اگرچه که خودم تو موسیقی ام حتی این مقاله رو هم نمی پذیرم چون باید معتبر باشه .تو سایتای ایرانی نه…چون همه در این باره نظر میدن نه چهارتا دکتر و پزشکی که ازمایشات دقیق کنن…هرکسی را بحر کاری ساختن کار..

  • سلام.نمیدونم ولی انو میدونم که هر موسیقی برای مغز انسان خوب نیس.قبول کنید عزیزان هر موسیقی گوش دادن ذهن را از لحاظ روان و روح اروم نمیکنه.

  • Negative Effects that Music Can Have
    For music to have positive effects on the mind and brain, it should be complex enough to involve brain activity. It should be synchronous and generate sound waves that are in tune with the body’s internal rhythm. It should be played at a volume the listeners’ ears can accept and should have regular beats to have any good effects on the body and mind rhythm and functioning. Here are some of the negative effects of music.
    •Very loud music can disturb the symmetry between the right and left halves of the brain. Loud music results in a disturbed state of mind. Exposure to harsh or disruptive music at an early age can lead to learning disabilities and behavior problems in children.
    •According to a study by Dr. John Diamond, an Australian physician and psychiatrist, body muscles go weak when subjected to the stopped anapestic beat in hard rock music. He also says that shrill frequencies and irregular beats are harmful to the mind and body.
    •Disharmony in music has been shown to reduce retention levels of the brain and lead to aggression and hyperactivity.
    •Heavily repeating musical patterns can lead to feelings of anger and boredom.
    So, the effects music can have on your mind or brain depend largely on the kind of music you choose to listen to. To experience positive psychological effects of music, you should listen to only good music. A sound which spells melody is good music. It’s the sound that has the power of creating a calm. That’s the magic of music, I think. Listening to music gives me divine pleasure. What about you?
    By Manali Oak

  • سلام
    برای دریافت اطلاعات کامل در مورد اثار موسیقی بر اعصاب و فشار خون و انزیم های بدن و … پیشنهاد میکنم به سایت اپارات مراجه کنید و همایش موسیقی رو سرچ کنید ((سخنرانی استاد رائفی پور حتما(۱۴قسمتشم) ببینید خیلی جالبه))

  • سلام دوستان . هر چند موسیقی آرامش بخش باشد فقط یک لحظه به این موضوع فکر کنید که چقدر مطلب از گوش دادن به موسیقی به شما اضافه شده . بنا به سخن فیلسوف آلمانی :موسیقی اگر از همه هنر ها مطبوع تر باشد ولی چون به بشر چیزی نمی آموزد از تمام هنر ها پست تر است .

  • شخصی که درحال مصرف موسیقی میباشد
    اگر با کمال خرد و منطق به مو سیقی گوش ندهد ممکن است دچار توهم های انسان های بدوی شود
    بعنی موسی قی بد یا خوب برای اشفتگی یا سلامت روح
    تنها بهانه است
    کسی که بیماری روحی و روانی داشته باشد به هر نوع موسیقی گوش دهد ان را دلیل بر بیماری خود می بندارد
    چرا دانشمندان با شنیدن موسیقی بد دیوانه نمیشوند
    افرادی را میشناسم بیمار . که در عمر خود موسیقی گوش نداه اند با بروز بیماری های روحی وروانی دوران جوانی به موسی قی روی می اورند و زمانیکه به بود میابند موسیقی را عامل اشفتگی خود میبندارند . گر چه همین موسیقی به درمان انها کمک کرده یا نه

    هیچ اهنگی شاد یا غمناک نمی باشد زمانی که شما قطعه ای میشنوید احساسی دارید اما بار دوم که همان قطعه را میشنوید احساسی دگر

    بس ادعای طب شما را می توان مردود خطاب نمود

    موسیقی میتواند توسط روان کاو ها برای درمان مورد استفادهی بیماران قرارگیرد
    موسیقی برای افراد سالم کاملا بی ضرر بوده و ضهرنیست

    به قول قدیمیا کرم از خود درخته!

  • من انقدرموسیقی گوش میدم که سرگیجه میگیرم بارهمین به این سایت مراجعه کرد لطفا اطلاعات بیشتری ازمضرات موسیقی دراین سایت قراردهید.ممنون

  • سلام میخام خاطره ای واستون بگم درباره موسیقی با سه نفر از رفقا نشسته بودیم ( دور از جونتون حشیش میزدیم) منم اون موقع یه گروه راک به نام اناتما رو پیدا کرده بودم یکی از اهنگای غولشونو گذاشتم داشتیم گوش میکردیم که یه هو حال یکی از رفقام خراب شد یه لحظه نفس نکشید با سیلی زدنو آب ریختن حالشوجا آوردم بعد از نیم ساعت که به خودش اومد پرسیدم تو یه لحظه چت شد گفت اون اهنگو داشتم گوش میکردم یه لحظه چشمامو بستم یکی اومد بالا سرم منو داشت میبرد به طرف آسمون خلاصه سرتونو درد نیارم اگه رفیقمو به هوش نمیوردم الان باید این ماجرا رو تو صفحه حوادث میخوندین هدفم از گفتن این خاطره این بود که موسیقی واقعا یه چیز اسرار آمیزه من دیگه موسیقی گوش نمیدم چون منو به جاهایی میبره که دیونه میشم اونم اهنگای ونجلیس کیتارو و خیلی از لایت کارای دیگه

  • قربانت برم سفیر جان یک کتاب درپیت کم اعتبار و غیر علمی گذاشتی و می خوای همه رو باهاش ارشاد کنی؟ عزیزم ده ها و صدها بلکه هزارها کتاب و مقاله ی علمی هست که به صورت دست و آکادمیک به تاثیرات مثبت موسیقی پرداختن. یک کتاب بی نام و نشان بی اعتبار و کردی سند برای اثبات یه ادعای مضحک؟ تو که زحمت مطالعه به خودت میدی، لااقل چیزای درست حسابی بخون.

  • سلام
    من کاملا با نفیسه موافقم البته با بقیه هم مخالف
    نیستم تاثیرات مثبت موسیقی زیادند اما تاثیرات منفی اش خطرناک تر و بیشترند موسیقی ارامش بخشه اما موسیقی بی کلام که غنا نباشد و در مجالس لهو و لعب استفاده نشه که تو دین ما حلاله البته بعضی مراجع .
    یکی از مضرات موسیقی اینه که می تونه ذهن تو رو به راحتی به هرجایی بکشونه و هرکاری با جسم و روان تو بکنه

  • خیلی ممنون واسه مطلب جالبتون.ولی به نظر من هرچی باشه چه شاد چه غمگین هر چی غم و ناراحتی که هستش رو میپرونه.

  • با سلام

    موسیقی که انسان را به شهوت گرایش بده حرامه !چون شهوت انسان را از هدفش دور میکند

    و اما موسیقی که انسان را به خدا نزدیک کند و در راه اسلام باشد نه تنها حرام نیس بلکه مستحب هم هس

    موسیقی E-Mantra – The Hermits Sanctuary فوق العده عرفانییست

  • خیلی خوب بود ولی میشه دقیقتر توضیح بدین و این که دقیقن مغز چطور واکنش نشون میده نسبت به یک صدایی که ریتم داره یا یک صدایی که ریتم نداره؟؟ چرا ما از بعضی آهنگا خوشمون میاد و از بعضی آهنگا نه..کدو قسمت مغز این خوشایند بود اهنگ رو برای ما تعیی می کنه؟؟ با سپاس

  • سلام دوستان لطفا اطلاعات غلط ندید به مردم من از وقتی که به موسیقی گوش میکنم حالم خیلی خوب شده بعضی از عادت های بدم را کنار گذاشتم البته موسیقی های خوب نه رپ و راک از اینجور چیزا ها به دوستان هم توصیه میکنم اگر میخواهند گوش به موسیقی خواننده های قدیمی و بی کلام گوش کنند

  • منبع این حرفها کو؟؟؟
    روانشناس های معروف میگن موسیقی آثار شومی رو ذهن میزاره، البته نه هر موسیقی
    بزرگترین موسیقی دان های دنیا تو جوونی و میانسالی مردن و بعضیاشون در اثر سکته و مرگ ناگهانی حتی در حین اجرای برنامه مردن! توصیه میکنم تحقیق کنید و واقعا میخوام که وصیتنامه و یادداشت های آخر عمر بتهوون رو بخونید.
    نظراتدکتر ولف آدلر رو هم در مورد موسیقی بخونید.

  • من کسی هستم که ته اهنگ و خواننده ها رو رفته و به ته خط زندگی رسیده.درسته ته خط زندگی.تاجایی که نه میتونم ترک کنم نه میخوام گوش بدم و با یک روانپزشک در ارتباطم.موسیقی هایی گوش دادم که شما ها تو خواب هم ندیدیدن نه این مزخرفات که همه گوش میدن.پس تا هنوز دیر نشده برگردین…….خیلی زود برگردین ، اگه میخواین زندگی کنین

  • من کاملا با خانم نفیسه موافقم
    من با تحقیقات چندساله اى که روى موسقى داشتم چه از نظر دینى و چه از نظر علمى موسقى میتونه اثرات منفى زیادى داشته باشه ناگفته نماند اثرات خوبى هم دارن ولى در برابر اثرات مخرب موسقى یک پنجم ،هستش درمورد موتزارت هم باید گفت ایشون بر اساس تحقیقاتى که دانشمندان انجام دادن٨٠درصد مرگشون بر اثر موسقى بوده من ازتون خواهش میکنم که درمورد موسقى واثراتش بیشتر تحقیق کنین وبر اثر علاقه اى که بهش دارین اینجا چیزى نگین که واقعا مسخره باشه درمود علم Reverserکردن موسقى هم تحقیق کنین خودتون متوجه میشین که من الان دارم درمورد چه چیزهایى با شما صحبت مىکنم من خودم با موسقى هاى خوب که روح ما رو تقویت میکنن موافقم واصلا با موسقى هایى که ما متوجه اون نیستیم ونمیدونیم چه اثراتى بر مغز ما میزارن دورى مىکنم(مثل:موسقى هاى پاپ ،راک و…) من خودم از موسقى خیلى میترسم وچون علمش رو ندارم دیگ اصلا به مو سقى گوش نمى دم ما اگر علم موسقى رو داشتیم خیلى بهمون کمک میکرد ولى متاسفانه علمش رو نداریم .

  • دکتر ولف آدلر پروفسور دانشگاه کلمبیا می گوید: «بهترین و دلکش ترین نواهای موسیقی شوم ترین آثار را روی سلسله اعصاب انسان باقی می گذارد.» در پی سخنان او هزاران نفر در آمریکا خواستار پیش گیری از برپایی کنسرت های عمومی شدند.

  • باسلام.
    از اول بگم که گفتن این حرفا نه سودی برام دارن نه زیانی
    فقط واسه کمک گفتم وسلام
    ببینید دوستان من ۴ سال هم ویلن زدم و هم ضرب.
    بعد این ۴ سال الان گذاشتمش کنار.
    هر دو شون رو.
    الان ۶ ماهه که احساس میکنم تازه متولد شدم.
    در آرامش کاملم.
    دوستان موسیقی چیز خوبی نیست.
    به نظر من این طوریه.
    میدونین اصلا کلا بدن رو به هم میزنه.
    روح رو خسته میکنه.
    شما فکر میکنین که روحتون با گوش دادن بهش آرامش پیدا میکنه.
    ولی این طور نیست.
    کسانی که موسیقی گوش میدن بدونن: روزی کار به جایی میکشه که با کوچکترین حرف یا کار دیگران از کوره در میرن. و عصبانی میشن.
    بد خلق میشن. یه روز میخندن یه روز گریه میکنن.
    یه روز شادن یه روز غمگین.
    ساعت بدنشون میریزه به هم
    شب ساعت ۳ میخوابن روز ساعت ۲ ظهر بیدار میشن
    مغزشون قدرت حل ریاضیات و کلا محاسبات رو از دست میده.
    سر درد میگیرن معده درد میگیرن
    زود زود عرق میکنن و عرق زیاد
    عرقشون باعث ریزش موهای سر میشه و عرق هم بد بو هست.
    فراموشی زیاد.
    خستگی ذهنی.
    ضعف اعصاب.
    اگزمای هر دو گوش

    تیکهای عصبی در ناحیه صورت
    دستها انگشتای دستها و حتی بعضی وقتها پاها
    گوشهاشون با شنیدن صدای بوق کمتر یک ثانیه ای ماشین درد میگیرن.
    و بماند بعضی از عوارضی که خدا رو شکر خدا جلوم رو گرفت و نزاشت بهشون مبتلا بشم.
    مثل اعتیاد بی اخلاقی
    زیاد هم هست

    چه حرفم رو باور کنین یا نکنین من به غیر از اون اعتیاد و بی اخلاقی تا ۶ ماه قبل به همشون دچار شده بودم تقریبا. ولی الان ۲ ماهه که کلا مشکلی ندارم.
    بدنم درست کار میکنه.
    کلا حالم خوبه.
    موسیقی مضره از هر نوعش که باشه.

    اگه میخوایین به دست خودتون زندگیتون تباه نشه ترکش کنین به هر سختی که شده.

  • موسیقیه دیگه. اینقدر مهم نیست که به خاطرش به یک انسان حمله کنید.

    ضمنا وقتی آدم احتمال میده یه چیزی ممکنه فقط ممکنه خطرناک باشه اگر عقلش حاکم باشه سعی میکنه به اون چیز خیلی نزدیک نشه. این یه عکس العمل طبیعیه.

    تاثیر خیلی واضح موسیقی(اگر واقعا اهل موسیقی باشید اینو درک میکنید) فراموش کردن احوالات قبلی آدمه. یعنی یه اثر تخدیری. یعنی استراحت ذهن. خوبه ذهن آدم از حل مساله درسی استراحت کنه ولی از فکر کردن درباره زندگی …؟ خیلی از کسایی که موسیقی گوش میکنند میگن در حال گوش کردن به موسیقی ذهنم آزاده، دیگه به چیزی فکر نمیکنم … این یعنی اراده انسان اگرچه برای مدتی کوتاه تعطیل میشه.
    من درباره نواختن ساز تجربه قابل ملاحظه ای ندارم ولی در گوش کردن به موسیقی دارم. و واقعا به این مطلب که اختیار رو از انسان سلب میکنه واقفم.
    البته هر چی میگردم یه تحقیق قانع کننده و یک مطلب قابل توجه پیدا نمیکنم. به جز نظرات علامه جعفری درباره موسیقی که خیلی جالب بود.

  • فواید نواختن موسیقی
    ۱- دروس موسیقی نسبت به دروس کامپیوتر بسیار سودمندتر هستند و میتوانند مهارتهای استدلالی مورد نیاز در کودکان برای یادگیری علوم و ریاضیات را بهبود بخشند. (ژورنال نورولوژیک – فوریه ۱۹۹۷)

    ۲- فعالیت مغز افرادی که موسیقی می‌نوازند هنگام انجام فعالیتهای فکری نظیر شطرنج، علوم،‌ریاضیات و مهندسی ۳۴% بیشتر از افراد عادی است.(دانشگاه کالیفرنیا، Irvin study )
    یانو
    ۳- یادگیری موسیقی قبل از سن ۷ سالگی به فرآیند شکل‌گیری ارتباطات بخشهای حرکتی و احساسی مغز کمک می‌کند.(‌مطالعات دانشگاه کنکوردیا)

    ۴- میزان IQ افرادی که به مدت ۹ ماه دروس موسیقی را فراگرفته باشند ۳ درجه ارتقاء می‌یابد.(مطالعات دانشگاه تورنتو)

    ۵-میزان مهارتهای استدلال زمانی-فضایی کودکان پیش دبستانی که به مدت ۶ ماه دروس موسیقی را گذرانده‌اند به میزان قابل توجهی پیشرفت داشته است. دروس پیانو موجب بهبود مهارت تفکر انتزاعی در کودکان می‌شود. (دانشگاه کالیفرنیا، Irvin study )

    ۶-کودکانی که به مدت ۳ سال دروس موسیقی را فراگرفته باشند از احترام به نفس (self-esteem ) بیشتری نسبت به افراد عادی برخوردارند. (‌مطالعات دانشگاه مک گیل کانادا)

    ۷- موسیقیدانان در سنین دانشجویی در مقایسه با سایر دانشجویان از سلامت بهتری برخورداند. (Houston chronicle, January, 1998)

    ۸- نواختن موسیقی بیش از سایر فعالیتهای هنری خلاقانه موجب کاهش استرس می‌شود. (ژورنال بین المللی آموزش موسیقی)

    ۹- یادگیری موسیقی نیازمند بردبادی و پشتکار زیاد است. موزیسین های خوب فوق العاده منضبط و با‌دیسیپلین هستند…

    ۱۰- نواختن موسیقی تنها یک فعالیت فردی محسوب نمی‌شود… در صورتیکه با سایر نوازندگان همنوازی کنید مهارتهای شنیدن، برقراری ارتباط و کار تیمی شما رشد می‌کند…

  • خانم نفیسه
    این که اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک چقدر تحریک شوند را می توان با درست کردن ترتیب پلی لیست ها کنترل کرد
    مثلا عاقلانه نیست که پس از گوش دادن به آهنگی از گروه متالیکا، ناگهان بعه آهنگی از باخ گوش داد
    با احترام

  • باسلام خدمت دوستان
    ماشاالله همه خودتون کارشناسید در زمینه موسیقی
    چرا هر طور که احساستون میگه (البته بعضی ها)با این قضیه برخورد میکنید و زود درمورد نظر مخالف موضع گیری میکنید
    غلط تایپی داشتن کسی نشانه محقق نبودن و ندانستن فرد نیست
    موسیقی هم اثرات خوب داره و هم اثرات بد که میتونید در این مورد تحقیق کنید و بفهمید چطوره؛نه اینکه در مقابل نظر مخالفتون موضع گیری کنید
    اینی که میگن اونایی که با موسیقی خیلی سرو کار دارن زودتر میمیرند به این معنی نیست که همشون اینطورند و دوستان موافق با موسیقی اسم چند نفر و میارن و به دوستان مخالف موسیقی تیکه میندازند که شما چرا میگید عمر موسیقی دانان کمه در صورتی که اقایxوyعمر زیادی داشتند
    در این مورد استقرا صورت میگیره و تخمین زده میشند
    این که مبگن زودتر میمیرند یعنی نسبت سنجی کردند و دیدند بیشترین درصدشون عمر کوتاهی داشتند نه اینکه همشون اینطور بوده باشند
    تحقیق کنید و به نظرات مخالف نظرات خودتون دهن کجی نکنید
    به بنا بر تحقیقات خودم و بنا بر گفته دینم و مراجع تقلید و بسیاری از روانشناسان و تجربتا با گوش دادن به موسیقی مخالفم(البته اگر دوستان مارو هم به سخره نگیرن )
    یاحق

  • سلام ما خودمون از این جور اهنگ ها میسازیم کنار اثر های خوبش اثر های خیلی مضری هم برای ما و مغزمون هم میزاره همجور موسیقیرو نباید گوش کرد اهنگ هایی که خیلی اروم هستند باعث میشه که انسان برای چند روز خوابش نبره ولی اهنگ های که هم اروم و تند هستند اثر های خوبی برای انسان دارههمجور اهنگ گوش نکنید.

  • با تشکر از سایت خوبتون.موسیقی تعریف دقیقی ندارد و مانند هنر در ذهن فرد معنا پیدا میکند.باید دید هرکس تعریفش از موسیقی چیست.یکی آوای هزار را موسیقی میداند و دیگری قطعات راک را…
    پس باید تخصصی تر صحبت کرد راجع ه این موضوع.

  • خیلی ببخشید ولی چرا چرت میگید ؟
    طرف موسیقی گوش میده سر درد میگیره
    چه ربطی به اون داره .؟یه توموری داری تو مغزت
    یا اینکه قدرت محاسبات میاد پایین
    من خودم شیش ساله گوش میدم ریاضیم و محاسبات خراب نشده که هیچ بهترم شده
    لطفا الکی حرف نزنید یه مدرک درست حسابی بدید بعد میگن جوانانمون رفتن شیطان پرستی خوب مخشونو اینطوری کردید دیگه :/
    التماس تفکر

  • باسلام دوستان موضوعی که من میخوام بگم عین واقعیته من حدودا شش سال پیش به خاطر یک سری مسائل از نامزدم جدا شدم تو این مدت افسرده شده بودم و فقط با هدفون آهنگهای دیس لاو و پاپ و…گوش میدادم بیشتر مواقع به انتحار وخودکشی فکر میکردم خیلی حالم بد بود تا اینکه یه روز تصمیم گرفتم موسیقی رو کنار بزارم باورتونمیشه از حالم از این رو به اون روشد افسردگیم خیلی کمتر شد او دیگه به شکست عاطفیم به ندرت فکر میکردم من خودم شش سال تجربه کردم موسیقی بر روح وروان انسان تاثیر منفی میزاره

بیشتر بحث شده است