جمعه ۲۵ بهمن، یازدهمین جلسه از دورهی دوم کارگاههای موسیقی “دعوت به شنیدن” (به یاد پرویز منصوری) حمیدرضا دیبازر (آهنگساز و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر) با عنوان مبانی دیکتهی موسیقی میباشد.
حمیدرضا دیبازر، آهنگساز و عضو هیئت علمی دانشگاه موسیقی تهران، تحصیل در رشتهی آهنگسازی را زیر نظر احمد پژمان در مقطع کارشناسی (۱۳۷۶) با ساختِ قطعهی “عروج” برای ارکستر سمفنیک و در اولین دورهی کارشناسی ارشد (۱۳۸۰) با ارائهی یک موومان سمفنیک (پایاننامهی برترِ دانشکده) به اتمام رساند.
وی همچنین در مَستِرکلاسهای رهبریِ ایرج صهبایی، آهنگسازی و رهبریِ کریستیَن داوید حضور داشته است.
آثار دیبازر شامل موسیقیِ سمفنیک، مجلسی، کُرال، الکترونیک و موسیقیِ متنِ فیلمهای کوتاه و بلند و مجموعههای تلویزیونی است. او سبکِ شخصی خود را با ترکیبی از انواع موسیقی و با استفاده از سازهای الکترونیک و آکوستیکِ ایرانی و غیر ایرانی (به عنوان مولّدِ صوت) ایجاد کرده است.
وی جوایزی از جمله مقامِ اوّل آهنگسازی در “فستیوالِ فرهنگیِ مهر” (۱۳۸۰) و جایزهی مسابقهی آهنگسازیِ “ورزش و آواز ِکمیتهی بینالمللی المپیک” (المپیک ۲۰۰۸ پکن) را کسب کرده است.
دیبازر با هدف ابلاغ پیام صلح جهانی ارکستر “فوژان” را بنیان گذاشته و آخرین اثر منتشر شدهی او در سال ۱۳۹۲ آلبوم “بوم” میباشد.
این کارگاهها در آخرین جمعهی هر ماه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر در آموزشگاه هنرهای زیبا و با موضوعی از پیش تعیین شده برای دو گروهA (افرادی که میخواهند آگاهی و شناخت خود را بالا برده و از شنیدن انواع موسیقی، بـیشـتر لذت ببرند مانند مخاطبان کـنسرتها، والدینی که فرزندانـشان درآموزشگاهها ساز میآموزند، مدیران هنری و…) و B (دست اندرکاران یادگیری، اجرا و ساخت موسیقی و هنرجـویان و دانشجویان رشتهی موسیقی) برگزار میشود.
اهداف کارگاهها عبارتند از:
۱- ارتقا سطح کیفیت شنیداری و ایجاد دقت در فرآیند شنیدن.
۲- پرورش مخاطب آگاه برای کنسرتها و آثار موسیقی تولید شده در داخل کشور. ۳
– در اختیار قراردادن ابزاری برای بهتر شنیدن و نقد کردن.
۴- ایجاد زمینهای برای آشنایی با انواع موسیـقی که میتواند به ارتقا سطح سلیقهی فردی و اجتماعی بینجامد.
۵- تبـدیل شنیدن موسیقی از یک سرگرمی سطحی به یک عمل لذتبخش و توام با تفکر و آرامش.
کارگاههای سال ۹۲ با موضوعاتی چون اصول نوازندگی (فروردین)، سبک شناسی دورهی بارُک (اردیبهشت)، سلفژ ۱ (خرداد)، سبکشناسی دروهی کلاسیک (تیر)، مروری بر آثار و زندگی بتهوون (مرداد)، هارمونی (شهوریور)، سلفژ ۲ (مهر)، سبک شناسی دورهی رمانتیک (آبان)، مروری بر آثار و زندگی واگنر (آذر)، مبانی فرم موسیقی (دی) پشت سرگذاشته شدهاند و در این ماه به موضوع دیکتهی موسیقی و بررسی روشهای آموزشی موجود در ایران پرداخته خواهد شد.
علاقمندان میتوانند جهت تهیهی بلیط و کسب اطلاعات بیشتر در باره کارگاههای موسیقی “دعوت به شنیدن“ با شمارهی ۰۹۳۹۰۶۸۲۳۰۲ تماس حاصل نمایند.
۱ نظر