شرکت ای سی ام (ECM) (مختصر شده از عنوان Edition of Contemporary Music) یکی از شرکت های معتبر در موسیقی می باشد که در سال ۱۹۶۹ در شهر مونیخ آلمان توسط مانفرد ایچر (Manfred Eicher) تاسیس شد.
بیشترین شهرت این کمپانی در ضبط و انتشار آلبوم های موسیقی جز می باشد؛ هرچند آلبوم های دیگری نیز با سبک هایی متفاوت نیز از این شرکت منتشر شده است.
شعار تبلیغاتی شرکت ای سی ام «زیباترین صدا بعد از سکوت» است.
اما مانفرد ایچر (Manfred Eicher) رئیس این کمپانی خود یکی از علاقمندان به موسیقی می باشد و خود وی نیز مدیریت ضبط برخی از محصولات شرکت را برعهده می گرفت که شاید یکی از دلایل موفقیت ای سی ام همین آشنایی وی با موسیقی می باشد.
اما سرعت عمل این شرکت در ضبط آثار نیز یکی دیگر از دلایل شهرتش می باشد سرعتی که با کیفیت بالا همراه است.
دو روز ضبط و یک روز میکس کارها و عملکرد کند از نکاتی است که مورد علاقه ایچر نمی باشد!
اما بیشتر ضبط ها توسط اریک کنگشاوگ (Erik Kongshaug) ابتدا در استودیوی تلنت استودیو (Talent Studios) و در نهایت در استودیو رنگین کمان (Rainbow Studios) انجام می شود.
اما جدا از کیفیت بسیار بالا در ضبط آثار طراحی های روی جلد آلبوم های این کمپانی در نوع خودش بینظیر می باشد و در تمامی آثار سعی شده است تا با استفاده از عناصری مشترک طرحی بدیع بوجود آوردند.
همچنین یکی دیگر از مواردی که موجب شد تا ای سی ام به عنوان یک شرکت معتبر و با کیفیت در دنیای موسیقی مطرح شود و اینکه نوازندگان با توانایی بالا علاقمند به همکاری با آن شوند؛ عدم توجه به موسیقی تجاری بوده است. این شرکت با هدف ارائه آثاری بیاد ماندنی و همچنین بروز توانست جایگاه مناسبی را میان اهالی فن برای خود پیدا کند.
اما در چند سال علاوه بر موسیقی جز کمپانی سعی کرده است تا به رفتن به سمت ژانر «موسیقی جهان» (World Music) و موسیقی فولک نواحی مختلف بالاخص شرق بازار مناسبی را نیز از این سبک موسیقی برای خود بوجود آورد که در این مورد می توان به ضبط آثاری از گروهی متشکل از نوازنده عود و اهل کشور تونس انور ابراهیم (Anouar Brahem) و ویولنیست هندی لاکشمینارایانا شانکار (Lakshminarayana Shankar) و نوازنده برزیلی پرکاشن نانا واسکونسلوس (Nana Vasconcelos) اشاره کرد.
اما جالب است بدانیم که در زمینه موسیقی کلاسیک نیز فعالیت داشته اما باز هم از طرف نوازندگان جز! بعنوان مثال اجرای آثاری از موزارت – باخ – شوستاکوویچ و غیره توسط نوازنده پیانو کیت جرت (Keith Jarrett) که به عنوان موزیسن جز شناخته شده است تا کلاسیک. پس در نهایت می بینیم بسیاری از آثاری که در سبک جز نبوده و این شرکت منتشر کرده بنوعی ارتباط خاصی با موسیقی جز داشته است.
در بین سالهای ۲۰۰۲ الی ۲۰۰۴ این شرکت مجموعه آلبومهایی را با عنوان “rarum” منتشر کرد که شاید یکی از شاهکارهای این شرکت می باشد که با درخواست شرکت از بیست هنرمندی که آلبوم هایشان توسط این شرکت منتشر شده شده است تا یک سی دی با عنوان از آثارشان بصورت گروهی “rarum” منتشر شود.
لازم به ذکر است کیهان کلهر هنرمند ایرانی یکی از دارندگان سی دی با این کمپانی است.
jazztalk.com 😉