در نوامبر سال ۱۹۴۱ Sam Anderson رادیو KFFA را که نخستین رادیوی محلی در هلنا بود تاسیس کرد. تا قبل از آن مردم هلنا، رادیوی محلی نداشتند و تنها برنامه های رادیوی Memphis را دریافت می کردند. با پشتیبانی یک شرکت مواد غذایی به نام Interstate Grocery Company که محصولاتش را با نام تجاری King Biscuit به بازار عرضه می کرد، سانی بوی توانست در دسامبر آن سال در یک برنامه رادیویی با نام King Biscuit Time (KBT) به اجرای زنده بلوز بپردازد.
این برنامه در ۵ روز اول هفته راس ساعت ۱۲ ظهر (بعدها ساعت پخش برنامه به ۱۲:۱۵ تغییر یافت) به مدت ۱۵ دقیقه از رادیو KFFA پخش می شد. این ساعت روز زمان استراحت کارگران و زارعان بین شیفت های کاری برای صرف نهار بود. شعاع پخش برنامه در ابتدا تا ۴۰ مایل و در سال ۱۹۴۴ به ۸۰ مایل رسید. برنامه را مجری رادیو با این جمله شروع می کرد: “Pass the biscuits, ’cause it’s King Biscuit Time!” ( یعنی “بیسکوییت ها رو رد کن بیاد چون که زمان برنامه King Biscuit رسیده!”) و بعد آهنگ ابتدای برنامه پخش می شد که ضرباهنگی سریع داشت و با این مطلع آغاز می شد:
Good evenin’ everybody, tell me how do you do
Good evenin’ everybody, tell me how do you do
These King Biscuit boys, they’ve come out to play for you
سپس سانی بوی و گروهش (که ابتدا فقط گیتار Robert Jr. Lockwood بود و بعدها درام و پیانو هم به آن اضافه شد) آهنگ های خودشان و یا آهنگ های درخواستی را که مردم از طریق نامه مطرح می کردند برایشان می نواختند و در بین آیتم ها، مجری برنامه محصولات King Biscuit را تبلیغ می کرد. برخی روزهای شنبه هم اعضای گروه با کامیون شرکت Interstate به مناطق مختلف هلنا می رفتند و برای مردم برنامه اجرا می کردند. این اجراها همواره شلوغ و پرطرفدار بود و به محبوبیت آنها اضافه می کرد.
این برنامه بلافاصله پس از پخش با استقبال زیادی روبرو شد و هم میزان فروش محصولات مارک King Biscuit را (که مهمترینشان آرد بود و انصافاهم محصولات خوبی بودند!) افزایش داد و هم درآمد سانی بوی و گروهش را که برای هر شب اجرای موسیقی، نفری ۷۵ و گاهی ۱۰۰ دلار دستمزد می گرفتند، در شرایطی که درآمد یک شغل خوب آن وقت ها هفته ای ۵۰ دلار بود. Robert Jr. Lockwood مقتصدتر از سانی بوی بود و توانست با پس انداز کردن پولهایش یک اتوموبیل پونتیاک مدل ۳۹ بخرد که بسیار هم به آن افتخار می کرد و بعدها در آهنگ Pontiac Blues به آن اشاره شده بود.
تا قبل از این برنامه رادیویی سانی بوی در سرتاسر ایالتهای جنوبی به صورت زنده برنامه اجرا می کرد و هیچ وقت هم دریک مکان بند نمی شد. مانند اکثر نوازندگان بلوز دائم در سفر بود. ولی پخش صدایش از ایستگاه KFFA تا شعاع دست کم ۴۰ مایلی موقعیتی بود که تابحال نصیبش نشده بود و آن را برای خودش نوعی برازندگی و شخصیت اجتماعی می دانست.
محصولات کارخانه Interstate با تصویر او به بازار می آمد و از سانی بوی چهره ای شناخته شده و احترام برانگیز در مناطق جنوبی ساخته بود. به همین جهت در دوره پخش این برنامه هر جا که بود سر ساعت ۱۲ ظهر خودش را به استودیو می رساند تا برنامه را روی آنتن بفرستد. به نظر می رسید که سانی بوی با این برنامه اعتماد به نفس بیشتری یافته و به قول معروف خودش را پیدا کرده بود. آن طور که Sonny Payne گزارشگر رادیو KFFA در آن زمان می گوید: “تا قبل از این برنامه سانی بوی را مست و پاتیل دیده بودم ولی بعد از این برنامه هرگز او را در حالت مستی ندیدم.”
به کمک این رادیو شهرت سانی بوی روز به روز بیشتر شد و او توانست دامنه فعالیتش را تا مناطق شمالی تر دیترویت و شیکاگو گسترش دهد.
این نخستین باری بود در تاریخ دلتا که خواننده ای توانسته بود برای خودش یک حامی مالی (اسپانسر) دست و پا کند و با واسطه رسانه رادیو به شهرت برسد. ضمن اینکه گروه، محل اجرای هر شب خود را به گوش مردم می رساند تا مخاطبان بیشتر و بالطبع درآمد بیشتری را جذب کند. از همه مهمتر اینکه هلنا به سرعت در کانون توجه نوازندگان جوان و جویای نامی قرار گرفت که به قصد تجربه اندوزی و شغل بهتر به آنجا مهاجرت می کردند. از جمله آنها می توان به Jimmy Reed و Little Milton اشاره کرد. Muddy Waters هم گفته بود که در ایام جوانی هیچ گاه شنیدن برنامه KBT را از دست نمی داده است. حتی B.B. King هم از طرفداران پروپا قرص KBT بوده است.
همچنین باید Little Walter Jacobs و Jimmy Rogers را نام برد که بعدها پایه ثابت گروه Muddy Waters شدند و خود توانستند در رادیو KFFA برنامه زنده داشته باشند. جیمی راجرز در این باره می گوید: “آن برنامه خیلی از موسیقیدان ها را به هلنا می کشاند…هلنا در دهه ۴۰ برای ما مرکز بلوز بود.” جالب آن بود که گاهی به نوازندگان جوان اجازه می دادند موقع پخش برنامه در استودیو حضور داشته باشند و از محضر بزرگان بلوز درس بگیرند. تاثیرات برگرفته از سبک سانی بوی و Phrasing خاص او چه در اولین کارهای Little Walter (یکی از بزرگان صاحب سبک در نوازندگی ساز دهنی سلک بلوز)، مانند آهنگ Just Keep Loving Her و چه در کارهای سالهای بعدش به خوبی مشهود است.
kheili mamnoon babate in matalebe buesy
عااااالی. از Sonny Terry هم بنویسید.
Little Walter (که بعدها او را سلطان سازدهنی نامیدند)هم از طریق همین برنامه بود که با سبک Sonny Boy II آشنا شد. تا قبل از آن مقلد سبک Sonny Boy I بود که نوازنده پرکاری بود و مرکز فعالیتش در تنسی و شیکاگو بود و صفحه های زیادی پر کرده بود (Sonny Boy II تا این زمان صفحه ای ضبط نکرده بود). در واقع این تاثیر اولیه به حدی بود که در مصاحبه با مجله Living Blues در دهه ۶۰ وی را بزرگترین نوازنده بلوز هارپ نامیده بود. ولی در هلنا شیفته Sonny Boy II شد و مرتب به رادیو KFFA می آمد و شب ها هم به دنبال گروه به بارها و کلوب ها می رفت تا از او بیشتر یاد بگیرد. بعدها در مصاحبه هایش اذعان کرد که نکات ریز بسیاری را درمورد سازدهنی از سانی بوی فرا گرفته است. تاثیرات برگرفته از سبک سانی بوی و Phrasing خاص او چه در اولین کارهای Little Walter (مانند Just Keep Loving Her ) و چه در کارهای سالهای بعدش به خوبی مشهود است.
سلام
ببخشید آقا حامد
خیلی سایت خوبی دارید
salam khoobid man alireza hastam ..man khoodam saz dahani mizanam va tadriisam mikoonam site khoobiye baraye kasayi ke bekhahan az saz dahanii chizayi ro yad begiiraN .vaghean sazee khoosh sedayiist beriid donbalesh ..mamnoon az site khoobeton
سلام همه اطلاعات عالی و دقیقه فقط یک چیز مربی بلوز سراغ ندارین؟کانتری؟
salam .aalie ke adamaayi peyda mishan ke miran donbale in sabk ha . manam 1 alaaghemandam merc
In awe of that aswner! Really cool!