گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

جایزه گولدن گلاب موسیقی متن

شب گذشته در مراسم اعطای جوایز گولدن گلاب، جایزه بهترین موسیقی متن برای فیلم The Painted Veil به الکساندر دسپلات Alexandre Desplat تعلق گرفت. پیانو سولوی این موسیقی توسط لنگ لنگ Lang Lang پیانیست نابغه و جوان چینی (متولد ۱۹۸۶) و ویولون سل آن نیز توسط وینسنت سیگال Vincent Ségal اجرا شده است.

داستان فیلم که از بر اساس رمانی از سامرست موام Somerset Maugham نویسنده نکته سنج انگلیسی ساخته شده است، داستان عاشقانه و پرتلاطم زوج انگلیسی جوانیست که پس از ازدواجی شتاب زده در شانگهای ساکن شده و در آنجا از هم فاصله گرفته، به یکدیگر خیانت میکنند و در سفری مرگبار در دل شانگهای قدیم، شانس دوباره باهم بودن و خوشبختی را به دست می آورند.

دسپلات که به خاطر موسیقی ارکسترال غنی خود شهرت دارد، برای این داستان پرماجرا و مفصل، موسیقی تحسین برانگیزی خلق کرده است. لنگ لنگ که انتخاب بسیار مناسبی برای اجرای موسیقی به شمار میرود توانسته است به زیبایی با موسیقی برگرفته از کشور خود که در مناظری از دهکده های دورافتاده و زیبای چین به گوش میرسد، ارتباط برقرار کند. درست از همان قطعه آغازین، موسیقی حکایتگر هوس و خیانت است. قطعات دیگری چون والس رودخانه The River Waltz و چرخاب Water Wheel با اجرای هیجان انگیز لنگ لنگ بیانگر حس تعلیق و موقعیت اضطراری قهرمانان داستان هستند. اجرای مواج ویولون سل وینسنت سیگال در قطعاتی چون پایان عشق The End of Love سرشار از ماتم و اندوه هستند.

مشخصات سازها و نوازندگان

لنگ لنگ : پیانو
وینسنت سیگال ویولون سل الکترونیک
جف بوردو Jeff Boudreaux ، جوئل گریر Joel Grare و فیلیپ ماسه Philippe Macé : سازهای کوبه ای (پرکاشن)
الکساندر دسپلات: پرکاشن، فلوت، پیانو، کیبورد
با همراهی ارکستر سمفونیک پراگ
الکساندر دسپلات

ممکن است شما به عنوان یک هوادار سینما و موسیقی متوجه شده باشید که فیلمهای مطرحی چون دختری با گوشواره مروارید Girl with the golden earring، سیریانا Syriana، ملکه The Queen، کازانوا Casanova، که این روزها نامشان را میشنویم و بسته به سلیقه خود مشتاق دیدن آنها هستیم، علاوه بر اینکه فیلمهای خوبی هستند، یک وجه مشترک دیگر هم دارند و آن بهره مندی از موسیقی یک آهنگساز واحد به نام الکساندر دسپلات است.

دسپلات پس از اینکه برای بیش از ۵۰ فیلم اروپایی موسیقی ساخته و دو بار کاندیدای جایزه سزار Cesar Awards ( جایزه معتبر فرانسوی همتای اسکار) شده بود، در سال ۲۰۰۳ با ساختن موسیقی قدرتمند فیلم “دختری با گوشواره مروارید” وارد صحنه سینمای هالیوود شد. این اثر او نامزد دریافت گولدن گلاب Golden Globe (جایزه معتبر سینما و تلویزیون آمریکا)، بافتا BAFTA (جایزه سینما و تلویزیون بریتانیا) و جوایز فیلمهای اروپایی European Film Awards شد. شهرت وی با موسیقی متن تحسین شده فیلم تولد The Birth به کارگردانی جاناتان گلیزرJonathan Glazier و فیلمهای مطرح بعدی از جایگاه بالاتری برخوردار شد. موسیقی فیلم سیریانا یک نامزدی دیگر برای گولدن گلاب به همراه داشت.

در این بین دسپلات با برقرار کردن تعادلی میان کارهایش به خلق موسیقی برای سینمای اروپا ادامه داده است که تازه ترین آنها به نام De Battere Mon Coeur S’est Arrete (وقتی قلبم فروریخت)، یک خرس نقره بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم برلین و یک جایزه سزار سال ۲۰۰۶ را به همراه داشته است.

اندکی از زندگی و تحصیلات
پدر یونانی و مادر فرانسوی الکساندر در کالج برکلی Berkeley ایالات متحده با یکدیگر ملاقات کردند. فرزند این والدین علاوه بر آموختن چند زبان، در معرض ۳ فرهنگ متفاوت از جمله موسیقی جز و موسیقی فیلمهای هالیوودی قرار گرفت. این تاثیرات مختلف و متفاوت درآمیخته شده و موسیقی تازه و منحصر به فرد او را به وجود آورده اند.

الکساندر دسپلات در سال ۱۹۶۱ در پاریس متولد شد و از ۶ سالگی به نواختن پیانو پرداخت و در ۸ سالگی نواختن ترومپت و از ۱۰ سالگی فلوت را آغاز نمود. وی علاوه بر پرداختن به موسیقی کلاسیک، به نواختن در سبکهای جز و بوسا-نووا Bossa-Nova (نوعی موسیقی رقص برزیلی)نیز میپرداخت. او در نهایت تصمیم گرفت تا با ترکیب سینما و موسیقی، دو هنری که به شدت برایش گرامی بودند، به کار آهنگسازی برای فیلم بپردازد.

دسپلات علاوه بر کار آهنگسازی، به تدریس موسیقی فیلم در کالج سلطنتی موسیقی Royal College of Music لندن و دانشگاه سوربن Sorbonneپاریس میپردازد و رهبری ارکستر سمفونیک لندن، ارکستر فیلارمونیک سلطنتی، فیلارمونیک چک، ارکستر استودیو برلین، ارکستر سمفونیک برلین و…بر عهده داشته است.


scorereviews.com

alexandredesplat.net

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

دیدگاه ها ۶

بیشتر بحث شده است