تحقیقات اخیر توسط مارتین جارویس (Martin Jarvis) پرفسور دانشگاه موسیقی در داروین استرالیا اشاره به این میکند که این امکان وجود داشته است که آنا ماگدالنا (Anna Magdalena) خود به عنوان آهنگساز قطعاتی را ساخته باشد که به علت شهرت همسرش به باخ نسبت داده باشند. مارتین جارویس ادعا میکند که این شش سوئیت را در حقیقت آنا ماگدالنا نوشته است، هر چند بسیاری از موسیقیدانان و نوازندگان بیشتر به سراغ بعد موزیکال این قطعات میرونند و نه مجادلاتی از این قبیل.
بررسی سوئیت ها:
هر یک از سوئیت ها دارای شش موومان می باشند که این ساختار اصلی را داراست:
۱. Prelude
۲. Allemande
۳. Courante
۴. Sarabande
۵.Galanteries-Minuets برای سوئیت ۱ و ۲ و Bourrées برای سوئیت ۳ و ۴ و Gavottes برای سوئیت ۵ . ۶
۶. Gigue
محققان اعتقاد دارند تفکر باخ از نوشتن این سوئیت ها ارائه مجموعه ای واحد و با نگرشی هدفمند بوده و با مقایسه دیگر مجموعه سوئیت های باخ متوجه می شویم که این سوئیت ها برخلاف سایر سوئیت های دیگرش یک تقارن و پیوستگی را در ذات خود دارد و در نهایت رسیدن به ساختاری متقارن و هماهنگ و فرارفتن از چهارچوب های قدیمی و سنتی می باشد.
این نکته را باید عنوان کرد که تنها در چهار موومان ابتدای هر یک از سوئیت ها بصورت غیر آکوردی می باشد یعنی تنها شامل خط ملودی می باشند.
در دومین “Minuet” از اولین سوئیت و دومین “Minuet” در دومین سوئیت و دومین “Bourrée” در سومین سوئیت و “Sarabande” در پنجمین سوئیت (در دومین “Gavotte” از پنجمین سوئیت نیز اینچنین میباشد اما در یک قسمتی از آن یک نت بصورت همزمان بر روی دو سیم اجرا می شود اما در تنظیم با کوک استاندارد اینگونه نمی شود و اجرای آن کاملا بدون هیچگونه آکوردی می باشد)
این سوئیت ها از نظر تکنیک و موزیک تفاوتهایی را نیز دارا می باشند به عنوان مثال در Suite No. 2 in D minor, BWV 1008 قسمت اول از این سوئیت –پرلود– بسیار محبوب است که حتی موسیقی متن بسیاری از فیلم ها و سریال ها نیز بوده و اغلب هنرجویان ابتدا این قسمت را اجرا می نمایند چرا که چه از نظر تکنیکی و چه از نظر موزیکالیته نسبت به سایر قسمت ها آسان تر می باشد.
در Suite No. 4 in E-flat major, BWV 1010 که از نظر تکنیکی یکی از سخت ترین سوئیت های مورد نظر می باشد، سرکلید غیر معمول و انگشت گذاری های خاص خود که مهارت بسیار بالایی از نوازنده می طلبد.
اما جدا از این نظرات شاهد هستیم که در میان علاقمندان و محققان نیز اختلافاتی در زمینه کوک و غیره در مورد این شش سوئیت وجود دارد و هر یک استنادات خاص خود را دارند مثلا در Suite No. 6 in D major, BWV 1012 برخی بر اعتقاد دارند این ششمین سوئیت برای “violoncello piccolo” پنج سیمه نوشته شده است که یک نوع ویولنسل کوچکتر میباشد.
هرچند بسیاری از نوازندگان معاصر علاقه بسیاری دارند این سوئیت را بر روی ویولنسل های امروزی (چها سیم) بنوازند زیرا تکنیک بالایی را می خواهد و این امر اشتیاق نوازندگان تکنیکال را افزایش می دهد اما برخی از نوازندگان مانند پیتر ویسپلوی (Pieter Wispelwey)، آنر بیلسما (Anner Bylsma) و یاپ تر لیندن (Jaap ter Linden) از ویولنسل پنج سیمه برای اجرا این سوئیت استفاده میکنند.
یویوما نوازنده تسخیر شده توسط باخ
یویوما نوازنده معاصر و برجسته ویولنسل را باید بهحق کسی دانست که با این آثار ارتباط عمیقی برقرار کرده است که فیلمهایی از او توسط فیلمسازان کانادایی تهیه شده است.
در این زمینه شش فیلم تهیه شده است که در هر کدام یکی از آثار باخ را از منظره ای خاص به تصویر میکشند و در حقیقت به آن دیدی بصری میدهد مانند سوئیت شماره چهار به کارگردانی اتم اگویان (Atom Egoyan) که داستان خانواده ای را می گوید که روابط میان زن و شوهر در حال نابودیست و یا فیلم دیگر از پاتریشیا روزما (Patricia Rozema) که درباره ساخت باغ موسیقی در کانادا می باشد که بر اساس موسیقی باخ می باشد و با اجرای یویوما برای طراحان آن مجموعه.
amuzande va jaleb bud mesle hamishe.