گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

افتتاح تالار MUMUTH با درخشش دو خواننده ایرانی!

سالن جدید اپرایی در شهر گراتس با معماری درخشان با حضور دو هنرمند ایرانی آغاز به کار کرد. این برنامه که شب یکم مارس در گراتس اتریش به اجرا در آمد، با سخنرانی شهردار و استاندار همراه بود که مورد توجه بسیاری از مطبوعات اتریش قرار گرفت. دو هنرمند ایرانی، هادی قضات لو و شیرین عسگری در این برنامه (که اختصاص داشت به اپرای مشهور “فلوت سحر آمیز” اثر موتسارت) به ایفای نقش پرداختند.

شیرین عسگری از خوانندگان مشهور اپرای ایرانی است که چندیست به اتفاق خواهر خود نسرین عسگری و کاملیا دارا گروه سه سوپرانوی ایرانی را تاسیس کرده اند. همچنین هادی قضات لو (میرهادی قضات) را ایرانیان با اجرای موفق سمفونی نهم بتهون به رهبری علی رهبری در تهران به یاد می آورند.

سالن MUMUTH به پیشنهاد دانشگاه موسیقی گراتس، MUMUTH نام گرفته که مخفف Music و Musictheater است.

طراحی این سالن پس از انجام یک مسابقه بین معماران مختلف، به معمار هلندی به نام بن وان (Ben Van) رسید. این تالار قسمتهای زیادی همچون، سالن تمرین نوازندگان و خوانندگان، سالن اصلی کنسرت، سالن کر، چندین اتاق تمرین و اتاقهای مختلف پشت صحنه است.

همچنین در این سالن استودیویی مجهز نیز وجود دارد.

H.Dehlavi

شیرین عسگری

این تالار با ۲۲ میلیون یورو ساخته شده است و دارای جدید ترین امکانات صحنه ای برای اجرای اپرا است که سالنی منحصر به فرد در اروپا میباشد.

“میخواستیم بنایی بسازیم که تا آنجا که امکان دارد بنایی با کارکردئ کاملا موسیقایی باشد” این را بن ون برکل و کارولین بوس در دفتر پروژه MUMUTH می گویند.

MUMUTH که در مارس ۲۰۰۹ بازگشایی شده، بخشی از دانشگاه موسیقی و هنرهای کاربردی شهر گراتس است. البته لازم به ذکر است که ساختمان جدید چیزی بسیار بیش از یک فضای تئاتری محض یا یک تالار ساده موسیقی است.

ده سال پیش این بنا به منظور میزبانی نمایش ها و کنسرت های موسیقی ساخته شد ولی در عین حال یک لابراتوار آکوستیک فرا تکنولوژیک را نیز شامل می شود.

هانس فائو، مهندس فنی پروژه چنین می گوید: نوع آکوستیک بنا هم قابل تنظیم است و بدین ترتیب همیشه صداها میتوانند برای تمام انواع اجرا در ایده آل ترین شکل ممکن تنظیم شوند.

ساختمان بر محور یک المان حلقوی که همانا پلکان بتونی مرکزی باشد طراحی و سازماندهی شده است، اما این فرم حلقوی کشیده شده و در فضا چند بار تا خورده است تا هم معماری فضاهای داخلی بنا را شکل دهد و هم سه طبقه را به همدیگر وصل کند!

این مجموعه به دو حوزه اصلی خصوصی و نیمه خصوصی تقسیم شده است، اما کل ساختمان کاراکتر عمومی خود را حفظ کرده است. بعنوان مثال در استودیوهای تمرین هنرمندان به روی بازدید کنندگان باز است و میتوانند آزادانه ایشان را هنگام تمرین مشاهده کنند!

از فضاهای چند منظوره و قابل انعطاف سالن اجرای اصلی گرفته تا مواد و مصالح مدرن و امروزی نظیر بتون روکار که زینت بخشی حجم های حلقوی بنا را به عهده دارند، همه و همه MUMUTH را به یکی از پیشرفته ترین و پویا ترین سالن های اجرایی اروپا بدل ساخته اند.

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

دیدگاه ها ۲

بیشتر بحث شده است