گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

ریچی، آخرین استاد زنده ویولن

روجیرو ریچی (Ruggiero Ricci) متولد ۲۴ جولای ۱۹۱۸ در سان برونو کالیفرنیا میباشد. نوازنده ای ایتالیایی – آمریکایی که عمده شهرتش در تکنیک و مهارتش در نوازندگی ویولون و همچنین کنسرتها و ضبط آثار آهنگساز و نوازنده جاودانی ویولون، پاگانینی است.

خانواده وی قبل از تولدش، به امریکا مهاجرت نموده بودند؛ او اولین دورس نوازندگی را از طریق پدربزرگش فرا گرفت و در سن هفت سالگی بود که زیر نظر Louis Persinger و Elizabeth Lackey آموخته هایش را به صورت حرفه ای تکمیل نمود.

audio file
بشنوید قسمتی از موومان یک کنسرتو ویولون خاچاطوریان با اجرای ریچی

Persinger که معلمش بود بعد ها به عنوان یک همکار در تمامی ضبطهایش در نقش نوازنده همراه پیانو در کنارش بود.

اولین اجرای عمومیش را در سال ۱۹۲۸ و در زمانیکه تنها ۱۰ سال سن داشت، در سانفرانسیسکو برگزار کرد و در آن کنسرت قطعاتی از آهنگسازانی چون Henryk Wieniawski و Henri Vieuxtemps اجرا نمود.

این برنامه هایش باعث شد به عنوان کودکی نابغه در نوازندگی شهره عام و خاص شود. در سن ۱۱ سالگی اولین اجرایش به همراه ارکستر را با نواختن کنسرتو ویولون مندلسون تجربه کرد و بعد از آن بود که در تالار مشهور کارنگی هال همه را محو هنرنمایی خود نمود.

در دهه ۱۹۳۰ وی زیر نظر Georg Kulenkampff شیوه و استیل آلمانی “German style” را بجای روش سنتی فرا گرفت؛ همچنین مدتی از تجربیات و دانش Michel Piastro و Paul Stassevich استفاده نمود.

در سالهای ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۵ به خدمت ارتش آمریکا در آمد که در آنجا نیز در قسمت موزیک ارتش مشغول به فعالیت شد.

audio file
بشنوید قسمتی از موومان یک کنسرتو ویولون پاگانینی با اجرای ریچی

اما مهمترین اتفاق در زندگی هنری ریچی در سال ۱۹۴۷ روی داد. ریچی به عنوان اولین نوازنده ویولون در سطح جهان تمامی ۲۴ کاپریس پاگانینی را اجرا و ضبط نمود که در آن زمان غوغایی را در میان محافل موسیقی بوجود آورد. ظهور نابغه ای در نوازندگی ویولن و تکنیکی فراتر از تصور که در نوع خودش بینظیر بود. بعد از آن وی به اجرای آثار آهنگسازان قرن ۱۹ رفت و در این میان نیز قطعاتی از آهنگسازان معاصر را نیز اجرا مینمود که نشاندهنده درک بالایش از دوره های موسیقی داشت.

برای شناخت و درک قدرت بالای ریچی در اجرا و ضبط باید عنوان کرد که در طی ۷۰ سال نوازندگی وی بیش از شش هزار کنسرت را در کارنامه خود دارد و در بیش از ۵۰۰ آلبوم به هنرنمایی پرداخته است!

وی همچنین دارای ویلونهای ارزشمندی نیز میباشد مانندGuarneri Del Gesù violin : the ex-Bronislaw Huberman, a fine Storioni, Bellini, Curtin & Alf, Bague و a Regazzi و در ضبط کاپریش های پاگانینی وی از ویولون پاگانینی – Guarneri – که به وی قرض داده شده بود استفاده نمود.

در طی سالهای گذشته در دانشگاه ابندیانا – مدرسه جولیارد – دانشگاه میشیگان و Mozarteum سالزبورگ به تدریس مشغول بوده است.

وی کلاسهای پیشرفته ای را برای نوازندگان در سراسر دنیا برگزار نموده است و همچنین در زمینه تالیف نیز میتوان به چاپ کتاب تکنیک های دست چپ توسط انتشارات G. Schirmer اشاره نمود.

www.ruggieroricci.com

گفتگوی هارمونیک

گفتگوی هارمونیک

مجله آنلاین «گفتگوی هارمونیک» در سال ۱۳۸۲، به عنوان اولین وبلاگ تخصصی و مستقل موسیقی آغاز به کار کرد. وب سایت «گفتگوی هارمونیک»، امروز قدیمی ترین مجله آنلاین موسیقی فارسی محسوب می شود که به صورت روزانه به روزرسانی می شود.

دیدگاه ها ۲

  • سلام

    از سایت حرفه ای شما مطالب آموزنده ای آموخته ام و بی نهایت سپاسگذارم اما قطعات موسیقی که جهت گوش کردن در سایت قرار داده اید باز نمی شوند و پیام خطا می دهند لطفاً مرا راهنمایی کنید.

    سپاسگذارم

بیشتر بحث شده است