۵- عوامل تاثیرگذار برای موفقیت در یادگیری نوازندگی چیست؟
۵-۱- پرهیز هنرجو از نتیجه گیری:
بطور کلی فراگیری نوازندگی ساز، راهی دشوار و طولانی است و پیشرفت، غالبا با کندی صورت می گیرد. از دیگر سو هنرجو نیز درکی کامل و صحیح از مسیری که باید آنرا طی کند ندارد. بنابراین با توجه به این موارد، بهتر است هنرجویان در مورد میزان پیشرفت خود در نوازندگی، تنها به قضاوت شخصی بسنده نکرده و از نتیجه گیری های زود هنگامی که می تواند به شکلی مخرب در روند رشد و تکامل هنری آنان تاثیر گذارد، پرهیز نمایند و در این زمینه از ارزیابی استادان خود بهره گیرند.
۵-۲- پرهیز از قضاوت های زودهنگام:
هر چند وجود قرینه هایی در هنرجویان مختلف می تواند حکایت از استعدادهای خاص آنها در زمینه نوازندگی باشد- که این امر توسط اغلب استادان موسیقی قابل تشخیص است، اما در نهایت به چند دلیل این امر نمی تواند به عنوان معیاری برای محک زدن میزان موفقیت نهایی هنرجویان باشد و از این دیدگاه، وجود استعداد در رشته هنری نوازندگی به تنهایی نباید وسیله محک زدن کامیابی گردد، زیرا بایستی به نقش دیگرعوامل موثر در این ارتباط هم توجه داشت که عبارتند از:
الف- آموزش گیری صحیح و مستمر فرد
ب- میزان و روش تمرین فرد با ساز (رجوع شود به مقالات نوازنده و تمرین قسمت های۱–۲–۳)
ج- تناسب میان خصوصیات فردی و ساز انتخابی او (رجوع شود به مقالات انتخاب ساز قسمت های
۱
–۲
–۳
)
د- پیدا کردن شناخت بیشتر که باعث افزایش علاقه و انگیزه به تمرین و نوازندگی می گردد و توسط عواملی چون مطالعه کتب و مقالات موسیقی، بحث با اساتید، حضور در کنسرت های موسیقی و شنیدن آثار موسیقایی (رجوع شود به مقاله اهمیت شنیدن) به میزان این علاقه مندی افزوده می گردد.
۵-۳- نقش ذهن و بدن در یادگیری:
الف – توانایی ذهنی انسان:
تا زمانی که مغز انسان توانایی در فراگیری مطالب و همینطور به خاطر سپردن آموخته ها را داراست و دچار بیماری های مختلف نشده است، امکان آموزش دیدن در انسان مهیاست.( به شرط مهیا بودن توانایی بدنی مناسب در فرد.)
البته باید در نظر داشت که در اشخاص مختلف بوجود آمدن عدم توانایی در یادگیری و به خاطرسپاری مطالب و میزان پیشرفت این نارسایی ها در سنین متفاوتی روی می دهد. بنابراین از این زاویه، نمی توان به شکل قطعی سنی خاص را برای یادگیری مشخص نموده و تنها افراد کم سن را واجد شرایط آموزش دانست و جالب اینجاست که یکی از مهمترین عوامل جلوگیری کننده زوال مغزی انسان نیز، آموزش و بکارگیری مغز می باشد.
ب- میزان مشغله ذهنی و بدنی افراد:
از موارد تعیین کننده مهم در موفقیت آموزش افراد، میزان مشغولیت ذهنی و بدنی آنها در امور جاری زندگی است. مشغله ذهنی زیاد از تمرکز فکری شخص کاسته و در صورتی که زمینه کاری فرد نیز نیازمند انجام فعالیت های بدنی باشد، می تواند به شکلی توامان از میزان توان تمرین مفید افراد بکاهد. از این رو معمولا یکی از دلایلی که آموزش موسیقی به خردسالان را با موفقیت بیشتری همراه می سازد، عدم وجود همینگونه مشغله هاست.
از طرفی با توجه به این امر که با افزایش سن از خردسالی تا میانسالی، توانایی ذهنی اشخاص به تدریج رشد می یابد و قدرت درک و فهم مسائل در انسان ها بیشترمی گردد، در صورتی که بزرگسالان بتوانند با برنامه ریزی مناسب از میزان مشغله های یاد شده خود بکاهند و فرصت های مناسب تمرین روزانه را ایجاد نمایند، می توانند به نحوی مناسب از روند افزایش توانایی ذهنی خود، در آموزش بهره گیرند.
سلام!
به خاطر راه اندازی چنین سایت حرفه ای به شما تبریک می گویم و برایتان از پروردگار پیروزی روزافزون درخواست می کنم.
ماندگار باشید.
سلام.
واقعا دستتون درد نکنه. خیلی نکات مهم و جالبی بود .
عالیه…
درودتان
mamnon az hame rahnamaihaton