گفتگو با جاشوآ بل (I)
ژورنال موسیقی
جاشوآ بل
جاشوآ بل
نوشته های اخیر
گفتگو با جاشوآ بل (I)
مطلبی که در پیش رو دارید گفتگویی است با جاشوآ بل (Joshua Bell) ویولنیست مشهور آمریکایی که توسط لائوری در 7 اکتبر 2009 ساعت 6:34 شب، انجام شده است.

حتی افرادی که علاقه فراوانی به موسیقی کلاسیک ندارند جاشوآ بل را می شناسند، شخصی که با اجرای چند سال گذشته اش در ایستگاههای مترو واشنگتون، موج جدیدی را آغاز نموده! هم اکنون این ویولنیست 44 ساله است، دارنده جوایز فراوان، بیش از سی آلبوم و اجرا در کنسرتهای بیشمار در سرتاسر دنیا... وا این موفقیت ها را در کتاب زندگی حرفه ای خود ثبت کرده است؛ هفته گذشته قبل از اجرای "برنامه امشب" به همراه کونان اُبرین (Conan O'Brien) وقتی را در اختیار من قرار داد تا با او گفتگویی داشته باشم.

آلبوم جدید شما "جاشوآ بل در خانه به همراه دوستان" نام دارد با حضور؛ استینگ، کریس بوتی (Chris Botti)، کریس تیله (Chris Thile)، گروه تیمپو لیبره (Tiempo Libre)، ادگار میر (Edgar Meyer)، کریستین چنوویث (Kristin Chenowith)، سم بوش (Sam Bush)، جاش گروبن (Josh Groban)، فرانکی مورنو (Frankie Moreno)، ناتان گان (Nathan Gunn)، رجینا اسپکتور (Regina Spektor)، دیو گراسین (Dave Grusin)، کارل کراینهوف (Carel Kraayenhof)، مایکل مارشال (Mike Marshall)، آنوشکا شانکار و مارفین هاملیش (Marvin Hamlisch). درباره این آلبوم بیشتر توضیح دهید، نمی دانستم شما دوست دارید سالن کنسرتی در خانه خود داشته باشید...!
همیشه دوستان را به خانه ام دعوت می کنم و در کنار یکدیگر می نوازیم، به طور غیر رسمی، هر کسی ساز خود را می آورد و مینوازد و دیگران اطراف ما می نشینند و گوش می سپارند. آنان از گوش دادن به موسیقی به این شیوه لذت می برند. بنابراین زمانی که خانه ام در منتهتن را بازسازی کردم نقشه ام آن بود که فضای کوچکی برای اجرای کنسرت در آن بسازم، همچنین پرده تئاتری نیز دارم که حسی از فضای نمایش را به آن می افزاید.

من تازه به خانه ام نقل مکان کرده ام و چند شبی را در این فضا به نواختن پرداختیم، امیدوارم اجراهایمان جدی تر و منظم تر شود حتی تبدیل به کنسرتهای برای امور خیریه شود.

آیا شما همسایگانی ندارید که از سر و صدا ناراضی باشند و اعتراض کنند؟
نه (با خنده)، من در طبقه بالای این آپارتمان زندگی می کنم و کاری که انجام دادم؛ گذاردن سطحی در کف اتاق که صدا را می گیرد است! بنابراین مشکل بیرون رفتن صدا نداریم.

گمان می کنم کنسرت خانگی در اصل چیزی است که موسیقی بدان منظور به وجود آمده!
البته، بسیاری از موسیقی های سالنی بر اساس همین قانون نوشته شده اند، من دوستانی دارم که موسیقیدان نیستند و به تالار کارنگی می آیند تا نواختن مرا بشنوند، اما زمانی که به خانه من می آیند و همان افراد را در حال نواختن می بینند، باز موسیقی جدیدی را تجربه می کنند.

کار کردن با افرادی که در این آلبوم حضور دارند چگونه است؟ برای مثال نواختن به همراه استینگ را چطور تجربه کردید؟ شما تمام ستارگان را در یک جا جمع کرده اید، چگونه به این ایده رسیدید؟
تا آن زمان هیچ گاه با استینگ ننواخته بودم، اما کنسرتی داشتیم که او نامه هایی از شومان را می خواند و من می نواختم...

اخیرا آن را بر روی DVD ضبط کرده.
من در آن اثر ضبط شده نبودم اما اجراهایی با هم داشتیم و در آنجا بود که او را ملاقات کردم و با او آشنا شدم. من به تعداد محدودی موسیقی راک از دهه 80 گوش داده ام، "پیدایش" (Genesis) و "پلیس" آثار راکی بود که بسیار دوست داشتم. می دانستم استینگ به ظرافتهای موسیقی کلاسیک علاقمند است. از او پرسیدم آیا تمایل دارد در این آلبوم حضور یابد و او گفت: "بله". نمی دانستیم دقیقا چه اثری از کار درخواهد آمد، عقیده من اجرای یکی از آهنگهای راک خود او بود اما بعد به این نتیجه رسیدیم که آثار آهنگساز جان داولند (John Dowland) که خود استینگ آنان را اجرا کرده بود را برای ویلن آماده کنیم. من واقعا هیجان زده و مشعوف از همکاری با او بودم، او به درستی و با وزن می خواند... (می خندد) واقعا استاد است.

در طرف دیگر، شاهد حضور نوازنده جوان ماندولین کریس تیل هستیم.
دوستی من با نوازنده بیس؛ ادگار میر بسیار قدیمی است، 10 سال پیش آلبومی با هم داشتیم به نام "سفر کوتاه به خانه" و در کنار او، مایکل مارشال و سم بوش تجربه ای فوق العاده عالی را کسب کردم. ادگار تمام موسیقی را نوشته بود و ما همانند گروههای راک به نقاط مختلف با اتوبوس سفر می کردیم. بنابراین، این آلبوم بار دیگر شانسی بود که چهار نفر ما را کنار هم جمع کند. کریس تیل را ادگار به من معرفی کرد، من رفتم و به نواختن او گوش دادم، شگفت آور بود. به درخواست من ادگار قطعه ای برای او و من نوشت.
در این رابطه بخوانید
ويلن مسيح
اصول نوازندگی ویولن (X)
اصول نوازندگی ویولن (IX)
درباره آرشه (II)
گفتگو با جاشوآ بل (II)
نوربخش: آموزش را امری انعطاف پذیر میدانم
گفتگو با ویولونیست هلندی، جانین جانسون (III)
گفتگو با ویولونیست هلندی، جانین جانسون (II)
نوربخش: برای یادگیری دیر نیست!
گفتگو با ویولونیست هلندی، جانین جانسون (I)
about violin design - طرح و مدل
برداشتی شاعرانه از کنسرتو ویولون اپوس 61 بتهوون
جیمز اینز، ستاره ویولون نوازی کانادا
روش سوزوکی (قسمت دهم)
روش سوزوکی (قسمت نهم)
آنه آکیکو مییرز
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت چهارم)
درباره آرشه (I)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت سوم)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت دوم)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت اول)
گفتگو با سارا چانگ (VI)
گینگولد ویولونیست، هنرمند و استاد
چوب، عاملی ارزشمند برای ساخت سازها (II)
گفتگو با سارا چانگ (V)
گفتگو با سارا چانگ (IV)
گفتگو با سارا چانگ (III)
مبداء تاریخی به نام مسیح استرادیواری
(messiah stradivari)
گفتگو با سارا چانگ (II)
گفتگو با سارا چانگ (I)
فهرست آثار منتخب ویولن
CREMONA 1730–1750 nell olimpo della liuteria
رموز ويولون (VII)
اجرای اثری مدرن در کنار باروک با اجرای موتر!
گزارش بازديد از نمايشگاه CREMONA mondomusica 2008
آرشه و تاریخی بر پدیده های آن (II)
جوایز هیلاری هان (II)
جوایز هیلاری هان (I)
بهترین ویولنهای فولتن در معرض نمایش
رموز ویولن (VI)
آرشه و تاریخی بر پدیده های آن (I)
کنسرواتوار ایروان در گفت وگو با نیک‌رأی کوثر (قسمت دوم)
کنسرواتوار ایروان در گفت وگو با نیک‌رای کوثر (قسمت اول)
مقایسه ادوات موسیقی (III)
اصول نوازندگی ویولن (VIII)
مقایسه ادوات موسیقی (II)
رموز ویولن (V)
روش سوزوکی (قسمت هشتم)
رموز ویولن (IV)
رموز ویولن (III)
۳ نظر برای “گفتگو با جاشوآ بل (I)”
  1. شکوری :

    منبع مقاله را فراموش کرده اید!

  2. گفتگوی هارمونیک :

    دوست گرامی در شماره پایانی منبع مقاله را خواهید دید.

  3. وحید :

    با درود
    سن این نوازنده بزرگ به اشتباه ۴۴ سال ذکر شده است که درست آن ۴۱ سال است.

فرستادن نظر

RSS / XML