گفتگوی هارمونیک | Harmony Talk

میرهادی: با تکنولوژی روز جلو رفتیم

می خواستم بتوانیم با تکنولوژی روز کاری کنیم که گرفتاری های سالن گرفتن و آماده سازی آن از بین برود. البته صحنه جذابیت های خاص خودش را دارد و من منکرش نیستم ولی خب دردسر هایی هم دارد که باعث شد من سال پیش عمل قلب هم داشته باشم!

به هر حال! ما این برنامه را در اینترنت با شک و شبهه برگزار کردیم و در آخر توانستیم گیتار ها را جور بکنیم و مخصوصا اگر گیتار ها بالای ۳ میلیون باشد جذابیت این رقابت بیشتر می شود. در این مسابقه ممنونیم از معلمین گیتاری که شاگردانشان را در این جشنواره شرکت دادند و شصت و دو نفر شرکت کردند و ما فقط دو بخش را اعلام کردیم که (…. این بخش ویس خراب شده! لطفا این بخش را بفرستید)

ما هم بین ۱۵ تا ۲۰ نفر را برای هر بخش در نظر گرفته بودیم. به این خاطر که در بخش گیتار فلامنکو کمتر شرکت کرده بودند ما مجبور شدیم گیتار کلاسیک و فلامنکو را در بخش پیشرفته یک و دو برگزار کنیم و یک لول هم که آماتور بود به خوبی برگزار شد. بالاخره بین این ۶۲ نفر ۳ نفر انتخاب می شوند و بخش زیادی از شرکت کنندگان ناراحت می شوند. در دوره های پیش هم اعتراض به من زیاد بود ولی در این دوره بسیار مودبانه تر از همیشه به سئوالات پاسخ داده شد.

من متاسفانه به خاطر قوانین، نمی توانیم فایلها را در اینترنت قرار دهیم که خود این مسئله یکی از ضعف های این مسابقه است. یعنی شرکت کنندگان نمی توانند اجرای رقیبانشان را ببینند. مگر اینکه برای این مشکل در آینده فکری کنیم.

چرا آن جشنواره به شکل قبلی ادامه پیدا نکرد؟

همانطور که گفتم مشکل سالن داریم و قبلا هم که در دانشگاه این جشنواره را برگزار می کردیم ظاهرا محدودیت هایی در نظر گرفته شده و برگزاری این جشنواره ها در سالن دانشگاه ها ممنوع شده است. سالن ها هم غیر از گرانی وقت زیادی هم ندارند و ما باید از مدتها قبل هماهنگی های لازم انجام شود و در کل گمان می کنم برگزاری مجازی به سود همه ما شد چه برگزار کنندگان و چه شرکت کنندگان.

شرکت کننده نشسته در خانه و یک فیلم خوب استاندارد تهیه می کند و برای جشنواره ارسال می کند.

آیا اینترنتی برگزار شدن این جشنواره (به صورت مجازی) تاثیر منفی در حضور نوازندگان جوانی که قصد دارند بیشتر دیده شوند نداشته است؟

ما به این صورت برای این مسئله چاره اندیشی کردیم و با معاونت محترم دفتر موسیقی هماهنگ کردیم که برندگان دوره یازدهم (همین دوره اخیر) و برندگان دوره بعدی که بعد از ۱۲ اسفند ۹۶ خواهد بود، با هم و با من دوئت بزنند و یک سالن را در بخش جنبی فستیوال معاصر تهران را در اختیار ما قرار بدهند و سالن دیگری را برای برندگان مگتان تحویل داده شود برای اجرای قطعات معاصر. این موفقیت خوبی برای این جشنواره محسوب می شود که از همین جا از این تسهیلات بوجود آمده تشکر می کنم.

دیده شدن نوازندگان ما هم از این طریق عملی می شود. اگر ببینیم شش نفر کافی نیست از نفرات اول دوره های گذشته یا نفرات دوم هم دعوت می کنیم البته با این شرط که قطعات معاصر اجرا بکنند.

سجاد پورقناد

سجاد پورقناد

سجاد پورقناد متولد ۱۳۶۰ تهران
نوازنده تار و سه تار، خواننده آواز اپراتیک و سردبیر مجله گفتگوی هارمونیک
لیسانس تار از کنسرواتوار تهران و فوق لیسانس اتنوموزیکولوژی از دانشکده فارابی دانشگاه هنر تهران

۱ نظر

بیشتر بحث شده است