VIOLINMAKING COURSES
هدف از طرح و ارائه مطلب مورد نظر ایجاد فضا و شرایط لازم به جهت ایجاد ساختاری کلاسیک در زمینه موضوع مطرح شده می باشد که با توجه به وجود پشتوانه لازم در راستای هدف مربوطه و همچنین امکان استفاده از محیط مناسب تخصصی برای آموزش و دسترسی غنی به مکتوبات و اطلاعات و همچنین بهره برداری از موارد دیگر، امید است که این مهم به اجرا رسیده و شروعی باشد برای شناخت بیشتر.
در سیستم هدفمند آموزشی که با ترتیب لازم بررسی و اجرا خواهد شد، بخش گسترده ای از سازهای ایرانی مورد پوشش قرارخواهد گرفت، البته باید تغییراتی را در اسامی و قسمتها اعمال نمود تا کاربری آن مختص به ساز مورد نظر شود، اما مقصود ما ایجاد مقوله ای تخصصی در روش ساخت ویلن و گروه خانواده ویلن (ویلن آلتو- ویلن سل- کنتر باس) می باشد که از سالهای گذشته برای اولین بار در مجموعه ما به اجرا گذاشته شد و در نهایت طرح جامع آن برای دوره های جدید با در نظر گرفتن احتمالات و موارد پیش بینی شده، تدوین و گردآوری شده است.
دستور العملهای مراحل در تمامی بخشها با توجه به تحقیقات و بررسی های انجام شده در مراکز و کارگاه های آموزشی و با بررسی کامل مفاد اعمال شده در مدارس ساز سازی اروپا و آمریکا می باشد و حتی در مواردی از تفکیک قسمتها و زمان بندی مهارت ها و همچنین نحوه آموزش با در نظر گرفتن شرایط بهره وری و موقعیت مکانی، می توان روش مورد نظر را ملموس تر و امکان پذیر تر دانست.
از سالیان گذشته تا حال می توانیم به تلاشها- عملکردها و تصمیمات کارگاه در زمینه های مختلف ساز سازی اشاره کنیم: از قبیل تهیه کتب تخصصی مربوطه و ترجمه و تالیف – مشارکت و سرمایه گذاری در زمینه تهیه فیلم های آموزشی، طرح ها و قالبهای ساخت ویلن – راه اندازی پروژه های ساخت ابزار و ادوات ساخت ساز – تولید رنگها وتهیه مواد طبیعی مرغوب برای استفاده در هنر ویلن سازی – تهیه و آماده سازی چوب های مورد نیازدر این عرصه –راه اندازی و کاربری کارگاه های ساخت ساز و همچنین آموزش وانتقال تکنیکهای ساز سازی به هنرجویان و . . . که همچنان نیز با توجه به امکانات موجود کارگاه این روال ادامه دارد.
در این میان همکاری ما با بعضی از دوستان و سایر افراد مطلع نتوانست در زمینه های توافق شده به نهایت بهره برداری و اجرا برسد، و این امر به دلیل اختلاف در شیوه عمل و دیدگاه و یا در پاره از موارد مسائل اخلاقی رایج بود. به همین علت در جمع بندی کلی تصمیم گرفتیم به صورت کاملا مستقل بر اساس آنچه تا کنون بواسطه مطالعه، بررسی، تحقیقات و پژوهش از منابع موجود در کشورهای مختلف بدست آورده ایم، مطابق با اصول و استانداردهای جهانی حرکت کنیم، این نتیجه همان هدفی بود که از ابتدا جز قطعی آیین نامه کاری محسوب می شد که برای دفعات مکرر تایید و تاکید شد.
بنابراین باید طبقه بندی نسبتا دقیقی در این زمینه رخ می داد تا علا قه مندان بتوانند در صورت تمایل به ساخت ویلن با توجه به نبود امکانات تحصیلی در کشور و بی اطلاعی و یا کم اطلاعی از تحولات و اخبار مربوط به آن، در مسیری صحیح قرار گرفته و شرایط ارتقاء خود را محقق یافته و در گام های بعدی مراتب پیشرفت خود را فراهم سازند.
آموزش مدون ساخت ساز مسیری است که باید در گذشته از طریق اساتید بنیان آن گذاشته می شد تا در اثر مرور زمان و با توجه به پیشرفتهای نخبگان این عرصه اصلاح و تکمیل می شد، در این صورت امروز هنر ساخت ساز (سازگری) به عنوان رشته ای در کنار سایر رشته های هنری حضور چشم گیر و فعال می داشت و شاید در سطوح عالی تخصصی و علمی حرفی برای گفتن. از این منظر نیز سیستم مطرح شده می تواند آغاز حرکتی بایسته در راه رسیدن به نقطه تعادل باشد و همچنین متدی کارآمد برای سایر مجموعه های آموزشی که در راستای استاندارد علمی و عملی حرکت می نمایند.
در نهایت می توان به گزینه های دیگری از قبیل مراجعه مستقیم به کتب مربوطه سازگری در سطوح مختلف و یا فیلم های آموزشی و تحقیقاتی اشاره نمود که شاید برخی از علاقه مندان مراجعه به آن را ترجیح دهند اما به طور قطع این روش قابلیت اجرایی هدفمندی را خصوصا در شرایط موجود به همراه نخواهد داشت و بالعکس شاید نتیجه ای معکوس به همراه داشته باشد، برای رسیدن به هسته اصلی موضوع، ضرورت آموزش و کار عملی در مجموعه های آموزشی توام با امکانات ذکر شده از قبیل مطالعه کتب متنوع و سایر محصولات را در این مبحث امری واجب و ضروری می دانیم که نفی هر کدام از این دو بخش، نیمه دیگر را دچار مشکل خواهد ساخت.
سبب بی تفاوتی، خاموشی است و جهل مرکب. حال تفاوتی نمی کند بین یک شاگرد سازگر ساده با یک هنرمند جهانی پر مصرف، هر دو در مقوله خروج و حریم واقعند، آنچه که تمایز بین این دو را در حقیقت باطنی متجلی می سازد میزان آگاهیشان از خود است و البته باور به آن که نتیجتا به خدمت بشر می انجامد و آنچه را که به جنجال و فقان می کشد خروج از عرصه حقایق و باور به معنای موهومات است، زیرا که در آن جوهر ملموس برای دیگری نیز فراهم نیست و از این رو مخاطب یا دچار تایید به رای می شوند و یا تحمیق از سر همراهی و عقب نماندگی که هر دو نکبت و خفت بی ثباتی و تزلزل شخصیت را به دوش می کشند.
امید است ارائه شیوه آموزشی مذکور شائبه ای بر ابداع و نوآوری نباشد زیرا که به سادگی می توان جایگاه علمی خود را در جامعه جهانی از لحاظ این علم سنجید و منصفانه نظاره گر بود، آری، مقصود رسیدن به سر منزلی است که ما خود در آن راه در حال تحصیل و پژوهش هستیم، هدف نه بی ارزش نمودن تلاشهاست و نه تعیین تکلیف برای مخاطبین، بلکه حرکتی است پویا و قانونمند که در قاعده تعصب و تملق نمی گنجد و هر گونه بحث وطعنه های انحرافی سرنوشتی جز وا پس ماندگی بر جای نخواهد گذاشت.
ba tashakkor az era’eye in matlab. faghat vaghean in hame moghadame chini lazem bud? fek mikonam mokhatab ba motale’eye asle matlab bishtar be arzesh kar pey bebare.
سلام
دوست گرامی:
هر چه در این مقاله می بینید قطعا لازم و ضروری بوده است.
توضیح اینکه دو مقاله اخیر مشتمل بر مقدمه و موضوعات دیگری است که اهمیت آن در حوزه کارشناسی و تخصصی مورد بررسی قرار گرفته و ارائه می شود وهمچنین درادامه کار با مقالات مربوطه دیگر تکمیل و تثبیت خواهد شد.
با تشکر از نظر شما
doostane aziz ,salhast ke man dar jostejooye matlabi dar bareye sakhte kamanche hastam.chon dar amrika hastam dastresi be een matlab shodani naboodeh ast.khahesh mikonam agar cheezi dar bareye sakhte kamancheh dareed be soorat maghaleh ya har joor salah midanid chap konid.ba ehtram rahman
با سلام خدمت استاد ضیایی: در نوشته آمده است:
۱-شایان ذکر است، هم اکنون که در سال ۱۳۸۸خورشیدی برابر با سال ۲۰۱۰ میلادی در کشور ایران مشغول به تهیه و تنظیم طرح جامع و تکمیلی برای ساخت و خلق اثر هنری همچون ساز ویولون و گروه خانواده ویولون هستیم، هیچگونه مطلب و موضوع آموزشی طبقه بندی شده ای که بر پایه و اساس علم و تجربه ترسیم شده باشد، وجود خارجی ندارد
۲-آموزش مدون ساخت ساز مسیری است که باید در گذشته از طریق اساتید بنیان آن گذاشته می شد تا در اثر مرور زمان و با توجه به پیشرفتهای نخبگان این عرصه اصلاح و تکمیل می شد، در این صورت امروز هنر ساخت ساز (سازگری) به عنوان رشته ای در کنار سایر رشته های هنری حضور چشم گیر و فعال می داشت و شاید در سطوح عالی تخصصی و علمی حرفی برای گفتن
۳-سبب بی تفاوتی، خاموشی است و جهل مرکب. حال تفاوتی نمی کند بین یک شاگرد سازگر ساده با یک هنرمند جهانی پر مصرف، هر دو در مقوله خروج و حریم واقعند، آنچه که تمایز بین این دو را در حقیقت باطنی متجلی می سازد میزان آگاهیشان از خود است و البته باور به آن که نتیجتا به خدمت بشر می انجامد
سوال این است که امروز که در تیرماه سال ۱۳۹۱ هستیم، این حرکت پویا و قانونمند که در قاعده تعصب و تملق نمی گنجد، به کدام سرمنزل رسیده است؟ و چرا در همین سطح متوقف مانده است؟ و هیچ برنامه ای در نهایت ارائه نگردیده تا مشتاقان را راهنمایی نماید؟
متشکرم
م
دوست گرامی برای اطلاع بیشتر به لینک فوق مراجعه کنید:
http://www.harmonytalk.com/id/2742
این یک شیوه آموزشی است که در اروپا هم سابقه چند صد ساله دارد. اگر شما به دنبال سر منزل آن هستید می توانید کیفیت کار سازندگانی که در اروپا و به تازگی در ایران با این شیوه کار کردند را بررسی کنید
با تشکر، همانطور که در لینک مورد اشاره شما آمده(سال ۱۳۸۸):به جهت آگاهی و اطلاع از موارد قید شده در روش مدون ساخت ویولن از بین عناوین هر بخش، تعدادی را بصورت گزینشی و پیوسته با ذکر توضیحات مربوط به آن عنوان به همراه عکس هایی از موضوعات مذکور تکمیل کرده و در محیط مجازی معرفی و مطرح خواهیم نمود،
همینطور در این نوشته هم اشاره شده: در نهایت طرح جامع آن برای دوره های جدید با در نظر گرفتن احتمالات و موارد پیش بینی شده، تدوین و گردآوری شده است.
سوال من این بود که این برنامه مدون آموزشی یا طرح جامع که در سال ۸۸ تدوین و تکمیل گردیده و عناوین این دو نوشته نیز بر آن تاکید دارد(و حتی اساتید گذشته نیز در این نوشته به علت انجام ندادن کاری در این زمینه مورد نکوهش قرار گرفته اند)؛ چرا به سرمنزلی نرسیده و در نهایت پس از این مقدمه، اصل مطلب و برنامه مدون حتی تا سال ۱۳۹۱ نیز ارائه نشده؟
حتی به تصدیق خود آقای ضیایی::در کامنت شماره ۲:::
توضیح اینکه دو مقاله اخیر مشتمل بر مقدمه و موضوعات دیگری است که اهمیت آن در حوزه کارشناسی و تخصصی مورد بررسی قرار گرفته و ارائه می شود وهمچنین درادامه کار با مقالات مربوطه دیگر تکمیل و تثبیت خواهد شد.
من بسیار علاقه مند به مطالب ایشان و نیز مطالب تخصصی ویولن هستم اما متاسفانه پس از دنبال نمودن بسیاری از مطالب سازگری به بن بستی به نام جاده در دست احداث است! بر می خورم و بسیاری از مطالب ناقص ارائه گردیده و فراموش شده به نظر می رسد.
با تشکر
دوست عزیز اگر شما در پی گیری مطالب به بخش هایی برخورد می کنید که نا تمام به نظر میرسد، در بیشتر مواقع تکمیل این مطالب به صورت حضوری در کلاس سازسازی امکان پذیر است و در سایت به همین گفته ها اکتفا شده است.
آموزش سازسازی هم مانند نوازندگی، بدون حضور در کلاس امکان پذیر نیست.
البته من قصد بحث و جدل و صرف بیهوده انرژی ندارم اما این گفته شما با متن صریح نوشته و نیز کامنت شماره ۲ نویسنده مبنی بر تکمیل و تثبیت ادامه کار با ارائه مقالات مربوطه دیگر، در تناقض بوده و من در کامنت اول هم همین مطلب را پرسیده بودم که ضاهرا بی پاسخ ماند. از شما هم که باسعه صدر تا این مرحله “به جای نویسنده” به من پاسخ دادین متشکرم.
دوست گرامی، خیلی وقتها در بخش نظرات این سایت نظر دیگر دوستان را خواهید شنید، چراکه فلسفه وجودی بخش نظرات سایت همین تبادل نظر است؛ من به جای نویسنده نظر نمی دهم، اگر چنین کنم حتما مینویسم از طرف فلانی. اگر از این موضوع ناراحت هستید میتوانید بوسیله ایمیل مطلب را با ایشان در میان بگذارید.
ولی در مورد ” تکمیل و تثبیت ادامه کار با ارائه مقالات مربوطه دیگر”، در این سایت چندین نویسنده وجود دارد که بعضی از آنها به صورت ثابت هم با سایت کار میکنند ولی به دلیل مشغله کمتر می نویسند ولی این به معنی اتمام همکاری با سایت نیست.
با سلام و عرض خسته نباشید و تشکر از سایت فوق العاده تون یوالی داشتم که اگر پاسخ را به ایمیلم بفرستید یک دنیا ممنونتون میشم
در قسمت ساخت ویولن یک قالبی که وجود دارد و دارای حقرات متعدد برای اتصال گیره هاست خواهشمندم ایعاد دقیق این قالب را برایم ایمیا کنید همراه با چند عکس اگر مقدور بود
با سپاس فراوان
با سلام و درود و آرزوی موفقیت خدمت شما مقاله مفیدی بود ممنون