باید به این موضوع نیز اشاره کرد که مسائلی از این دست در روی سازهای متعددی تا به امروز دیده شده است که لزوما همه آنها سازهای چینی و دیگر کشورهای آسیایی نبوده است و حتی میتوان به جرات این مطلب را بیان کرد که در مراکز مختلف در اقصا نقاط جهان شیوه هایی اینچنینی وجود داشته و اجرا میگردد و در قالب اسامی بسیار معتبری هم به فروش میرود، در نمونه سازهایی که از اروپا نیز وارد میشود به وضوح و آشکارا با این موارد برخورد می کنیم و البته اگر از زاویه دید متفاوت به آن بنگریم، کاملا بتوان آنرا توجیح و تایید کرد.
جرم و مقدار رنگ را در ناحیه گوشه ها (محل اتصال صفحات زیر و رو) چروک شد گی و شکست رنگ در ناحیه ومحدوده گیره های زیر چانه ای – در این قسمت چوب تغییر حالت داده و شکل اولیه خود را از دست داده است.
تجاری شدن عرصه هنر و تقاضای زیاد برای سازهای ارزان قیمت و در ادامه بی توجه بودن به چگونگی کیفیت به همراه عدم اگاهی و اطلاعات لازم از ادوات موسیقی در تداوم این مسیر و تثبیت آن به عنوان شکلی استاندارد قطعا موثر است.
ساز مورد نظر بعد از رنگ برداری کامل و رفع هر گونه آثاری از پوشش قبلی به ما نشان می دهد که قبل از مراحل اجرای رنگ، به آن موادی از جنس جوهر و یا بتونه زده شده است.
اما منطق و احساس جاری در تمام عرصه های زندگی که آنرا شعور، دانش، تجربه، شهود، حقیقت و یا هر تعبیر دیگری که بر اساس فهم و درکمان ، می توان بر آن نام نهاد، گواه اینست که ساز و کاری اینچنین صنعتی و تجاری، حال ساخته هر کجا و هر شخص در هر موقعیت و جایگاه هنری و تحت هر نام موفق و معروف تجاری، نامی مشخص دارد که قطع یقین اثر هنری نیست.
یکی از بهترین منابعی که می توان به آن مراجعه نمود که اکثر تولیدکنندگان و فروشندگان نیز آنرا مطرح وعنوان میکنند تبعیت از سیستمی است که اساتید گذشته آنرا اجرا می کردند، متد و شیوهای کاملا طبیعی و انسانی زیرا که قرار است صدایی و نوایی طبیعی برای لذت و فهم این زندگی که انسان آنرا تجربه میکند، خلق شود.
در ابعاد وسیع تر موضوع فقط بر سر رنگ و مسائل پیرامون آن نیست بلکه مجموعه ای از زیر ساختارها و ارکان تعیین کننده ایست که در کنار یکدیگر محصولی را پدید می آورد و آن پدیده ای می شود حاصل ازهنر خلاقه پاک که در نوع ملموس، اثر هنری میشود.
تفکر و اندیشه سازنده ، دانش و علم او، توانمندی و مهارتهای کاری، طرح ها، نقشه ها و الگوها ، مواد و مصالحی که بکار می بندد، سازه و بنایی که می سازد، رنگ و پوششی که بر آن می نهد، سر فصلها ییست که مقدار و میزانش در ارائه این که محصول چه باشد ایفای نقشی منطقی، ظریف و زیبا دارند.
در ادامه این مباحث سعی می کنیم همچون بخش رنگ و ورنی با بهره گیری از تصاویر مستند به تفصیل و کامل در حد و حدود اطلاعاتی که وجود دارد سایر فصلها را تشریح و بازگو نمائیم.
واقعا این مقاله ها به ما کمک شایانی در انتخاب ساز و شناخت بیشتر آن میکنند
سپاس
راهت را ادامه بده جناب ضیایی .مطالبت عالیه…ممنون
سلام لطفا همانطور که گفته اید:در ادامه این مباحث سعی می کنیم همچون بخش رنگ و ورنی با بهره گیری از تصاویر مستند به تفصیل و کامل در حد و حدود اطلاعاتی که وجود دارد سایر فصلها را تشریح و بازگو نمائیم.این مطلب جالب رو ادامه بدید تا بیشتر از کیفیت سازهای وارداتی از چین و کره آگاه بشیم.متشکرم
سلام
حتماو بزودی ادامه این مقالات را با کیفیتی بهتر در آینده نزدیک خواهید دید.
با تشکر
سلام اگر میشه درباره الگوی سازهای ایرانی مخصوصا تار وسه تار توضیح بدید
سلام به همه دوستانمن یکی از دوستاران موسیقی هستم که بنا به دلایلی نتونستم با رشته مورد علاقه خودم کار کنم ولی میخوام این کارو شروع کنم.واقعیتش ساز دلم نی وخانواده نی هستش ودر اصل از نی همبون سازه جنوب خیلی خوشم میاد.اگه میشه میخواستم بدونم کی داخل تهران تدریس میکنه در ضمن من هنوز نتونستم سازش رو تهیه کنم.ممنون میشم اگه راهنماییم کنید