گزارش بازدید از نمایشگاه CREMONA mondomusica 2008
ژورنال موسیقی
نوشته های اخیر
گزارش بازديد از نمايشگاه CREMONA mondomusica 2008
در آغاز باید توضیح کوتاهی در مورد عنوان این مقاله داده شود. Cremona نام شهریست در شمال کشور ایتالیا که مرکزیت تاریخی را در طول زمان بواسطه حضور هنرمندان بزرگی در زمینه ساخت ادوات موسیقی، مخصوصا ساز ویلن به خود اختصاص داده است. این شهر گذشته ای کهن و توام با وقایعی زیبا و قابل تعمق در خود داشته و حس کنجکاوی هر انسان اهل تحقیق و بررسی را بر می انگیزد.

این توضیح کوتاه فقط برای رفع ابهام ودرک بهتر از این نام داده شد، در مجموعه مقالات آینده درباره این شهر تاریخی مطالبی مهم و جالب مطرح و پیرامون آن بحث و گفتگو خواهد شد.

Mondomusica عنوان نمایشگاهی است که هر ساله و به طور معمول در ماه اکتبر در این شهر با حضور اقشار مختلفی در زمینه موسیقی، بخصوص در موضوع گروه خانواده ویلن و تمام بخشهای مرتبط با آن برگزار می شود که ویژگیها و خدمات مختلفی را درطی برگزاری این مجموعه برای همگان به همراه خواهد داشت.

امسال نیز همچون سالهای گذشته این نمایشگاه بزرگ در شهر کرمونا ایتالیا از تاریخ 3 اکتبر تا 5 اکتبر با حضور جمع بزرگی از هنرمندان برگزار شد و باری دیگر پدیده ای از هنر در عرصه های مختلف مورد بازدید و بررسی مراجعین قرار گرفت.

این نمایشگاه از ساعت 10 صبح روز 3 اکتبر با همکاری 300 غرفه آغاز به کار کرد و چهره های مختلف علمی وهنری در آن حضور داشتند، که در مجموع، سازندگان ادوات موسیقی، فروشندگان کتاب و اطلاعات مربوط به سازها، تولیدکنندگان ابزار و مواد اولیه رنگها، فروشندگان چوب و انواع لوازم مربوط به سازها، معرفی می شدند و همزمان در ساعات مختلف تا دقایق پایانی روز در سالنهای نمایشگاه به اجرای موسیقی، بررسی سازها و بحث و گفتگو پرداخته می شد.

از همه مهمتر بخش کثیری از فروشندگان ویلن و طرفداران آن در این نمایشگاه در معرض دید بودند و تقریبا وضعیت چشمگیری را به خود اختصاص داده بودند.

نکته جالب توجه اینجاست که امسال به شکلی جدی تر از گذشته حضور ویلنهای قدیمی در این نمایشگاه جلب توجه می کرد به طوری که جنبه تجاری ماجرا در الویت قرار داشت و این موضوع احساس می شد، اما نکته عجیبی نیست زیرا هر چقدر زمان به جلو می رود شکل محتوایی مسائل کم رنگترشده و مواضع اقتصادی در درجه اول اهمیت قرار می گیرند.

به طور مثال TARISIO-F INE INSTRUMENTS & BOWS که نام یکی از کمپانی ها و حراجی های معتبری است که در دو شهر نیویورک و لندن مشغول به فعالیت است، با حضور خود در این نمایشگاه و ارائه ویلنهای بسیار زیبا و با ارزش توجه همگان را به خود جلب نمود.

دیدن ویلنها و آرشه های این مجموعه بزرگ و آشنایی با قیمتهای پر بهای این آثار هنری خالی از لطف نیست، در اینجا می توان به چند مورد اشاره کرد: ویلن سل استرادیواری 1717 با قیمتی معادل 1500000 یورو و آرشه تورت با قیمتی برابر با 60000 یورو، نمونه هایی از تعداد بسیار زیاد مجموعه tarisio می باشد که در کارنامه فعالیتهای این کمپانی به چشم می خورد.

و بسیاری دیگر از ویلنهای معاصر و حتی تعدادی دیگر که از اسم و مارک معروفی بر خوردار نبوده اند اما با هزینه های بالا عرضه شده و تعجب همه را بر انگیخته می کرد.

از سویی دیگر فروشندگان چوب و ملحقات ساز تعداد قابل توجه شرکت کنندگان را در بر گرفته بودند، صفحات چوب افرا و کاج برای ویلن – ویولا- سلو و کنترباس با درجه کیفیت های متفاوت و برای هر نوع سلیقه و تخصصی ، قطعات چوب آبنوس برای قسمتهای مختلف سازها و ...

یکی از مسائلی که بسیار حائز اهمیت و حتی مقداری عجیب به نظر می رسید حضور و معرفی سازندگان ویلن و ارائه محصولاتشان بود که بر خلاف سالهای گذشته، با استقبال کمتری از سوی سازندگان مواجه شده بود، با توجه به تدابیری که از سوی مدیران و گردانندگان این نمایشگاه برای برقراری توازن بین سایر اقشار موسیقی از نظر تعداد، در این مجموعه لحاظ شده بود، همچنان ابهامی در حضور سازندگان به چشم می خورد که البته شرکت تعدادی از سازندگان معروف ومعتبر توانسته بود این خلاء را تا حدودی جبران کرده و از حالت تشریفاتی خارج کند.

اما آنچه را که می توان با اطمینان از تمام وقایع اینگونه نمایشگاهها و اثرات آن نتیجه گرفت، راز ماندگاری و ادامه حیات هنر است که بهایی جز فرهنگ، دانش و تلاش و کوشش را بر خود نمی تابد.
در این رابطه بخوانید
برداشتی شاعرانه از کنسرتو ویولون اپوس 61 بتهوون
شرایط خلق یک ایده (III)
جیمز اینز، ستاره ویولون نوازی کانادا
روش سوزوکی (قسمت دهم)
روش سوزوکی (قسمت نهم)
شرایط خلق یک ایده (II)
آنه آکیکو مییرز
ANTONIO STRADIVARIUS VIOLIN 1699 (انتخاب و سنجش)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت چهارم)
ANTONIO STRADIVARI , VIOLIN 1699 (بررسی و تحقیق)
درباره آرشه (I)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت سوم)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت دوم)
برنامه مدون آموزش ویولن (قسمت اول)
ANTONIO STRADIVARIUS, VIOLINO 1699
گفتگو با سارا چانگ (VI)
آنتونیو استرادیواری
گینگولد ویولونیست، هنرمند و استاد
چوب، عاملی ارزشمند برای ساخت سازها (II)
گفتگو با سارا چانگ (V)
چوب، عاملی ارزشمند برای ساخت سازها (I)
گفتگو با سارا چانگ (IV)
گفتگو با سارا چانگ (III)
مبداء تاریخی به نام مسیح استرادیواری
(messiah stradivari)
گفتگو با سارا چانگ (II)
گفتگو با سارا چانگ (I)
بنیادهای موسیقی (IV)
فهرست آثار منتخب ویولن
بنیادهای موسیقی (III)
CREMONA 1730–1750 nell olimpo della liuteria
رموز ويولون (VII)
چند توصیه برای محافظت از ساز شما
شرایط خلق یک ایده (I)
اجرای اثری مدرن در کنار باروک با اجرای موتر!
آرشه و تاریخی بر پدیده های آن (II)
جوایز هیلاری هان (II)
جوایز هیلاری هان (I)
بهترین ویولنهای فولتن در معرض نمایش
رموز ویولن (VI)
آرشه و تاریخی بر پدیده های آن (I)
کنسرواتوار ایروان در گفت وگو با نیک‌رأی کوثر (قسمت دوم)
کنسرواتوار ایروان در گفت وگو با نیک‌رای کوثر (قسمت اول)
مقایسه ادوات موسیقی (III)
اصول نوازندگی ویولن (VIII)
بنیادهای موسیقی (II)
مقایسه ادوات موسیقی (II)
رموز ویولن (V)
روش سوزوکی (قسمت هشتم)
رموز ویولن (IV)
رموز ویولن (III)
۴ نظر برای “گزارش بازدید از نمایشگاه CREMONA mondomusica 2008”
  1. mmm :

    .salam,jaleb bood


    migam khosh be haleshoon, kashki manam
    .*.*.ieki az oun violin ha ro dashtam
    ^-^

  2. ali :

    باسلام
    باتشکر ازمدیر محترم گفتگوی هارمونیک که اطلاعات خوب ومفیدی رادرسایت قرار میدهند .

  3. reza asoode :

    salam jenab ziaei emkane gereftane ghorfe dar in namayeshgah baraye afrade Irani ham momkene

  4. ضیایی :

    با توجه به شرایط ویژه ، امکان پذیر هست.

فرستادن نظر

RSS / XML